CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1351 din 12 septembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Foarte confuz
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Foarte confuz 
  
Voi fi foarte confuz. Aşa sunt eu, mă intimidează propria personalitate. Dar tu, eşti , oare, Sfinxul? De unde ai acea armonie interioară, acea înţelepciune? Din lecturi, din viaţă? Este adevărat, iubesc femeia, dar nu ca pe ceva abstract, dimpotrivă, foarte concret, dureros de concret. Am să ocolesc metaforele, ele falsifică ADESEORI mesajul. Când tace iubirea, totul devine tern, banal, oamenii încep să semene între ei, bărbaţii seamănă cu femeile şi invers. Există un război secret între sexe. Este singurul război binecuvântat. Bărbatul mai simte durerea din coasta smulsă de Domnul. Eu nu ştiu cât de bun sunt la suflet. Poate că nu sunt bun, nu ştiu nici cât sunt de rău. Pot fi şi cabotin, ca orice om normal. Pot plagia pe oricine şi orice, nu veţi şti niciodată pe cine. Nu m-am trezit niciodată din alcoolul iubirii. Poate de aceea nici nu mor, nici nu îmbătrânesc. Simt absenţa iubirii, uneori, ca o gară scoasă din circuit. Nu voi lăcrima, nu iubesc ţintirimul, cei dragi sunt cu mine, ce bine ştim să închidem o poartă, o uşă, o gură, ce-ar fi Dumnezeu să ne ia oxigenul? Un mort se odihneşte dansând. Dar eu,, de trei zile sunt fericit. Cunoaştem noi dragostea munţilor, brazilor, fragilor, mirosul adânc al pământului reavăn? Cine nu trăieşte, nu greşeşte, mi-ai spus, ai răbdare, dar pământul nu mă mai rabdă, ce fac? Nu suntem pulberi de stele? Nu suntem melodii ce cântă adesea-mpreună? Cunoaştem noi libertatea? De unde? Frumoasă e orice dorinţă? Întreb doar de este frumoasă. Nici lipsa dorinţei. O barcă-ncărcată cu genele morţilor noştri. Îmi amintesc oglinda fermecată pe care fata negricioasă mi-o punea în ochi. Nu mai vedeam nimic. Ce nemişcat e soarele şi noi ne tot rotim fără un rost. De marionete nu are nevoie nici Demiurgul. Unde ne sunt divinii în veşminte omeneşti? Străbaţi un drum, apoi un altul, te rătăceşti şi nu mai ştii niciunul. Cum îmi clipeşte fata din oglindă. Mai ştim noi ce-i mirarea? Noi care ştim de toate şi nimic. Mai ştim ce-i îndoiala? Noi ne rotim în cercuri tot mai mici. Eu mai privesc la pălăria celui care a plecat de mult. E tot mai strâmtă. Doar sperietorile mai ştiu ce bună e o pălărie spartă. Nu vreau să mă gândesc la cele sfinte, dar fără ele este şi mai rău. Un cerşetor şchiop bântuie lumea. Şi nu mă voi lua după vulturi, semeţi sunt ei, dar hrăpăreţi. Le plac şi mortăciunile, why not? Voi aţi văzut o veveriţă tremurând? Suntem obişnuiţi cu abdicarea. Ce mult ne plac aplauzele-n secret? O clipă mi-am zărit propriul sufklet, minte, ce era nu ştiu, cum rătăcea pe cer, căuta doar nemurirea, atâta doar, o nemurire, fie şi-o clipă. Ce face fluturele-n jurul lămâiţei? În palma mea o gâză îmi ghiceşte viitorul. S-au dus şi tremurul, cutremurul, de neclintit este Cuvântul. Amin.  
  
BORIS MARIAN  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Foarte confuz / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1351, Anul IV, 12 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!