CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1339 din 31 august 2014        Toate Articolele Autorului

De ce aş fi trist?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce aş fi trist? 
  
De ce aş fi trist când pot să scriu ce vreau, cum vreau şi uneori o nimeresc? Sunt trist pentru ceea ce spunea Marin Preda – când dragoste nu e, nimic nu e. Iar eu văd că nimic nu este. Chiar acum am deschis computerul, văd pe cineva care se dă mare, îl cunosc, nu contează sexul, în privinţa orgoliului, sexul chiar nu contează. Se laudă acel cineva că toată lumea îl plagiază, dar nimeni nu l-a plagiat, că nu are ce. Altul se laudă că scrie versuri şi scrie verzi şi uscate. Mai este unul care te numeşte gunoi , aşa în viteză, are un pic dreptate, toţi ne naştem din humă, nu cunoaşte cuvântul. Gunoi şi humă sunt cuvinte diferite. Mai e unul care te acuză de ură faţă de Laponia. Laponia are o cultură milenară, eu nu-l cunosc pe acest autor din Laponia. E vina mea. În rest, lumea merge de la bine la excelent, Candide să trăiască. Lenin rabotaet, Stalin rabotaet, Hitler arbeitet, oamenii mor. Cineva fură, cineva nu fură, oamenii mor. E-n firea lucrurilor, totul se schimbă, oamenii mormăie, mor. Doarme computerul, dorm atributele, oamenii mor. Degete palide, zeiţa Valide, ochi de rubin, ochi de topaz, decazi. Balaurul numără sumerii, umbrele, şomerii suferă, oamenii mor. Vulturii, soarele, şacalii, cară-le hoit cu hoit. Ahoe, strigă, elevul Goe din capul statului pe şezut. Îl doare pipota, leafa-i modestă, din est vin esticii, mestecă trestiile, hipopotam. La prânz vin zânele, aduc osânză dulce cu căpşuni. Luna e udă, soarele-asudă, oamenii mor. Ce e viaţa, râde paiaţa, mor spectatorii, doar biata Lori, văduvă plânge, încet ea strânge ca un melc gri. Atâta jale, mor cu milioane, tu scrii. Te luminează doar licuricii, lectricitatea s-a stins, e noaptea ce-ţi dă fiori şi viori. Ar fi acceptabil, precum e acul în partea moale, tu scrii sicrii. Pe toate aleile, pietrele spun, de ce n-ar spune – nume. Ah, adorate, ah, neuitate, era cel mai bun. S-a dus. Ducă-se naibii, s-a dus. Nici iarba nu creşte numai sub vânt, nici mintea nu lucră sub pământ. Exemplarul din argint, pomenit într-un colind nu se ştie unde ste, ehe. Dar nici Ceaşcă nu mai e. Ehe. Poţi citi din coadă-n cap, cartea-i scrisă cu nărav, lasă timpul , nea Cartof, lasă-l pe Rasskolnikoff. O brazdă nu doar de plug, poate să fie de chirurg, lătratul nu e de căţel, poate e Marmontel. Ai vândut zăpadă-n port, nu fi porc şi nici ein Wort. O vară Cartofor avea, scufiţă roşie nu purta, nici lupul nu o suporta, îl cred pe Rapaport. Eu vă spun, la informaţii se-angajară toţi sarmaţii, exerciţii fac doar sciţii, însă oameni mor.  
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
De ce aş fi trist? / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1339, Anul IV, 31 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!