CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1336 din 28 august 2014        Toate Articolele Autorului

Stânga, dreapta,marş, poem
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stânga, dreapta,marş, poem 
  
Armata, draga de ea. Stagiul militar. Nu voi vorbi despre el. Nici despre ... politicică, pentru că noţiunile de dr. şi stânga şi-au pierdut conţinutul ca un pahar spart. Cred că arta şi politica trebuie să stea împreună la centru. Nu pentru că politica este o c ... vă. Dar adevărata politică nu dezbină , ci uneşte valorile unei naţii. Dar eu sunt idealist. Eu vedeam comunismul ca pe ceva de centru. A căzut pe partea stângă. Dreapta nu-mi place că prea am iubit stânga şi nu sunt cameleon. Altoirile centru-dr. şi centru –st. sunt simple măşti de carnaval. Iar de extreme nu vorbesc, să stea sub steaua lor nefericită. Nu am întâlnit oameni mai inteligenţi decât mine, dar nici alţii nu au avut acest noroc. Tot ce redactez caut să fie corect. Respingerea oricărui text mi se pare un afront personal. Lenin rabotaet, Stalin rabotaet, liudi umiraiut. Oamenii mor de la ce lucrează aceşti ... titani –taracani ( gândaci, cum spunea Mandelştam) . Cineva fură, cineva nu fură, oamenii mor. FANFARA gândacilor aurii. În culisele Raiului aleargă diavolii. A muri sub armuri. Trist. Secanta sincerităţii nu lasă sânge. Toamna nu recunoaşte culorile politice. Uneori norocul este ca un porc dus la tăiere. Taie-ţi nervii, să nu te doară, scarpină-ţi spatele cu o scară. Ce-a fost de stat a căzut lat, evenimentele o iau prin vad, de parcă amorul pitic sau înalt se află numai pe malul cel”alt. Asta-i vacanţa mult-aşteptată, când te-ngrozeşte orice-i de plată, de caracter nu scapi uşor, schimbi sexul, Dex-ul, ele nu dor, gustul, dezgustul ridică bustul, sărutul arde, atacă frustul , de calci un melc, nici nu te doare, cât despre om, nici cât o floare, noi punem steaguri peste steaguri, sărbătorim goluri şi praguri, până ajungem la protest. De nu rămâne nici un rest. Că mintea omului, tocită , seamănă mult cu o oglindă.  
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Stânga, dreapta,marş, poem / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1336, Anul IV, 28 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!