AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comemorari >  


Autor: Biti Caragiale         Publicat în: Ediţia nr. 1939 din 22 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Biti CARAGIALE - LA COMEMORAREA PICTORULUI BARUCH ELRON
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vineri, 8 aprilie 2016, aşa cum a fost publicat în Jurnalul Săptămânii, a avut loc în Sala Cinematecii din Tel Aviv comemorarea unui deceniu de la dispariţia pictorului Baruch Elron, o personalitate cu totul specială în spaţiul artei israeliene.  
 
Lydia Elron, care l-a întovărăşit cu devoţiune în întreaga viaţă şi creeatie, s-a preocupat de organizarea acestui eveniment pentru readucerea pictorului în memorie. În cadrul reuniunii, opera acestui artist a fost pusă în lumina prin prezentarea susţinută de dr. Dalia Hakker-Orion, cercetător în domeniul Artelor Plastice.  
 
Publicul a putut urmării pe ecran imaginile unor tablouri din creaţia lui Baruch Elron, bucurându-se de interpretările bine documentate ale conferenţiarei. Domnia sa a subliniat vastele cunoştinţe ale pictorului, din domeniile artelor, a literaturii, a mitologiei, dar şi din domeniul ştiinţelor naturii.  
 
Temele abordate de Baruch Elron au fost legate de poveşti din biografia sa. Trecerea fără oprire a timpului, muzică, peisaje văzute prin fereastră, locul şi viaţa femeii, au prins viaţă pe pânzele sale. Personaje şi episoade din Biblie au apărut în pictura acestui artist de mare originalitate că personaje trăind în zilele noastre. Stilul pe care l-a abordat în pictura a fost denumit „realism fantastic".  
 
Pictorul Arie Lamdan, prieten şi coleg de profesiune, a realizat în continuare o evocare a personalităţii lui Baruch Elron, a umorului său şi a preocupărilor comune. Scurte momente muzicale din programul comemorării au fost interpretate la harpă de Sarah Ridy, sosită din Londra. Talentată muziciană a cucerit publicul cu frumuseţea melodiilor baroc. Violonistul Gal Eckstein şi violoncelistul Eyal Heyman au interpretat cu har din Invenţiile numărul 1 şi 4 de J.S.Bach.  
 
Lydia Elron a ales să îmbogăţească evenimentul cu un program muzical în amintirea soţului ei, care obişnuia şi îi plăcea să asculte asemena partituri. Ba mai mult, harpă şi vioara au avut un loc special în amplele sale picturi.  
 
Evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr mare de prieteni ai familiei Elron, de personalităţi din domeniul artelor, reprezentanţi ai Jurnalului Săptămânii şi Revista Expres Magazin şi, reprezentanţi ai I.C.R. Tel Aviv. Au onorat evenimentul E.S. Andreea Păstarnac, Ambasador al României în Israel, Doamna Colette Avital şi, Micha Harish, Preşedinte A.M.I.R. Comemorarea, organizată de Lydia Elron, soţia şi totodată muza pictorului, constituie un act de cultură, un omagiu spre neuitare, a unui magician al picturii.  
-------------------------  
Biti CARAGIALE  
(Jurnalul Săptămânii)  
Tel Aviv, Israel  
aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Biti CARAGIALE - LA COMEMORAREA PICTORULUI BARUCH ELRON / Biti Caragiale : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1939, Anul VI, 22 aprilie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Biti Caragiale : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Biti Caragiale
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!