CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Baki Ymeri         Publicat în: Ediţia nr. 2106 din 06 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Daniel Marian despre
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(Această carte apare postmortem, sub îngrijirea fiului autorului, Drd.Dr. Ionuţ Horia T. Leoveanu)  
  
Lecţia învăţată, asumată şi dată mai departe  
  
 
  
Păstrarea vie a oamenilor şi a faptelor, literar tradusă prin memorialistică, este aceea care ne aduce în centrele de forţă ale existenţei. Nu am fi de-adevăratelea în prezent şi nu am avea repere pentru viitor, fără trecutul remarcabil al înaintaşilor nostri, iar când este vorba despre părinţi, suntem în plina sublimitate a sensibilităţii umane.  
  
Suntem datori să ne amintim de ce suntem, unde şi cum suntem, iar dacă am reuşit să învăţăm atât cât am fost în stare în această viaţă, este dincolo de străduinţa noastră, o absolut formidabilă complexă cauză genetică.  
  
Spre cinstea domniei sale, Drd. Dr. Ionuţ Horia T. Leoveanu a înţeles pe deplin această lecţie de esenţă, făcând un demers perfect onorabil şi care cu certitudine va rămâne ştiut spre recunoaştere peste vreme, realizând această carte.  
  
„Cu credinţa că voi învinge” reprezintă confirmarea scrisă a unei vieţi dăruite pe altarul excelenţei meseriei de dascăl, dimpreună cu acea mai rară calitate de ctitor, de către Domnul Profesor Doctor Col.(r) Toma Leoveanu.  
  
„Să dăm muncii partea cea mai bună din viaţa noastră, cunoscând că munca este singura acţiune rodnică care creează, transformă şi produce”. Am citat întocmai mottoul acestei desăvârşite cărţi-aducere-aminte. Iar formula de încheiere a unei note explicative aparţinând fiului Domnului Profesor Toma Leoveanu, este clar impresionantă: „Sunt conştient că noi, medicii, trebuie să plătim pentru acest joc permanent de-a viaţa şi de-a moartea. Este ceva deasupra noastră. Cred că Dumnezeu este în noi, oamenii”. Personal, subscriu cu întreaga fiinţă acestor rânduri remarcabile.  
  
Realizez faptul că mă aflu în faţa unei descrieri amănunţite a carierei încununate de succes aflându-se în completarea unei personalităţi demne de întregul respect. Timp în care, totusi, astfel cum se întâmplă îndeobste cu oamenii de valoare din lumea aceasta, au fost nenumărate piedici în desfăsurarea acestei prodigioase şi prestigioase activităţi didactice şi manageriale. Iar trist, regretabil este faptul că acea recunoaştere a meritelor, chiar şi după atât de multă vreme, încă se lasă aşteptată.  
  
Este dificil şi a te exprima despre cum cu greu există şansa de a avea dascăli adevăraţi, în plină epocă a încercării de întunecare a minţii, în loc de deschidere înspre cât mai largi orizonturi. Fiind vorba despre anii ’50 când stalinismul făcea ravagii peste tot pe unde a călcat cizma bolşevică. Văd, din reproducerile aduse de către fiul autorului acestei cărţi, lucruri destul de simple unele, dar indispensabile fenomenului educaţional şi educativ.  
  
Dovada valorii absolute ca dascăl a autorului acestei cărţi o regăsiţi în cuvântul adresat de domnia sa primei generaţii de absolvenţi ai şcolii, aflat între coperţile acestei cărţi.  
  
Profesor Daniel Marian  
  
Referinţă Bibliografică:
Daniel Marian despre Cu credinţa că voi învinge , autor Prof.Dir. dr. col.(r) Toma A. Leoveanu / Baki Ymeri : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2106, Anul VI, 06 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Baki Ymeri : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Baki Ymeri
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!