AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Baki Ymeri         Publicat în: Ediţia nr. 2099 din 29 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Baki Ymeri despre Mioara Huţanu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BALSAM PENTRU TRUP ȘI SUFLET  
 
Mioara Huțanu e poetă de origine română, născută în orașul Dorohoi, Județul Botoșani (20 mai 1963). Numele de fată, Ursu Mioara Marina. Fiica lui Ursu Aristide și mama Ursu Lidia, Comuna Vârful Câmpului, Județul Botoșani. A terminat Liceul în anul 1982, cu profilul de tehnician-agronom. Studii la Colegiul Preuniversitar (Învățători-educători). Stare civilă: căsătorită. Trăiește în Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii și vine în fața noastră cu inspirații creștine, cu imagini reale și originale, un fel de balsam pentru trup și suflet. E atătă liniște în jur, încât aud cum razele lunii bat în geam, afirmă un mare poet și filozof român. Iată ce spune Mioara Huțanu din ținuturile americane ale diasporei noastre:  
”E atâta liniște în jur, că îmi aud și inima cum bate, aud cum sângele se scurge încet prin venele bătrâne, loc își face. E atâta liniște în jur, ca aud cum se izbesc în geam doar raze, și o raza mai glumeață semn îmi face, mă minunez de atâta, tac și de tăcerea care tace...! Aud cum harfa inimii din piept, o melodie în tăcere îmi toarce. Ee atâta liniște în jur, când nimeni nu te vede și doar tace, până și ai tăi copii tac, să nu-i mai deranjezi, cu ale tale plângeri. E atâta liniște în jur și mș topesc cu ea și ma fac una, dabia acum pot să ascult, ce vrea să-mi spună Dumnezeu, când liniștea a potolit furtuna! (Liniște)  
Unde e mintea, inima și sufletul? ”Dacă și Dumneavoastră ați avut aceste descoperiri interioare, vrem doar să le împărtășim, să le dezbatem și să cautăm un numitor comun, pentru a afla misterul din noi! (...) Dumnezeu, spune și nu eu, că suntem formați din Trup, Suflet și Duh. Eu vreau mai întâi, să fac pace între minte, inima și suflet!” Și mai departe: ”Nu pot fi perfecta, nici n-am fost, trăind într-o lume imperfectă....sunt eu, originală și vreau să împărtășim împreună câteva dintre opiniile, dintre trăirile și experiențele mele, ale noastre văzute din acest ciudat unghi! Vreau să mă conving pe mine mai întăi, că nu sunt eu doar cu mine, ci sunt într-o conecție dintre trei în unu!” (Labirintul inimii mele)  
Primul volum de versuri al Mioarei Huțanu, Lacrimioare celeste (Amanda Edit, București, 2016) cuprinde versuri încărcate de insăirații divine ilustrând năzuințele unui suflet aflat perpetuu în căutarea frumosului: ”Ești floare din floarea mea,/ Tu, nepoțica căzuta din cer./ Ești pana de înger, ești raza de stea,/ Parte din mine ești și-nmine vei sta!/ Dulce mister!/ Te voi iubi, ca pe o minune,/ Iubire, fără de rațiune./ Tu, briliantul legat de sufletul meu,/ Să nu mă uiți, și-ți promit: Te voi iubi și din mormânt! Iar Dumnezeu, să te iubească, și să te crească, ca pe o floare regească! Cu mantaua iubirii să te învelească, îngerii sfinți să te ocrotească!” (Pana de înger).  
Dragă Mioara! Dumnezeu să-ți mângăie inima și să-ți dea putere!  
 
(Baki Ymeri)  
 
Referinţă Bibliografică:
Baki Ymeri despre Mioara Huţanu / Baki Ymeri : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2099, Anul VI, 29 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Baki Ymeri : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Baki Ymeri
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!