CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Baki Ymeri         Publicat în: Ediţia nr. 1629 din 17 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

Examinarea criminalistică a gropilor comune - Autor: Ionuţ Horia T. Leoveanu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(din “LUCRARE DE DIZERTAŢE EXAMINAREA CRIMINALISTICĂ A GROPILOR COMUNE “)  
 
“Sunt conştient că noi medicii, trebuie să plătim pentru acest joc permanent de-a viaţa şi de-a moartea. Este ceva deasupra noastră! Cred că Dumnezeu este în noi oamenii!”  
25-iunie-2005,Braşov  
 
În memoria Cpt(r) Înv. Panţu C. Ion (29 ianuarie 1899 – 04 mai 1972)  
 
Cu dragoste, respect şi pioasă amintire, dedic această lucrare de dizertaţie, memoriei bunicului meu drag înv. Panţu C. Ion, imagine vie a copilăriei mele. Cine nu are şi nu a avut un bunic, a pierdut o bucată frumoasă din viaţa şi amintiri preţioase. Cele mai frumoase amintiri din copilărie sunt cele legate de imaginea bunicului meu.  
În anii fragedei pruncii, vocea blândă şi plină de căldura a bunicului îmi spunea cu răbdare poveşti, dar, niciodată nu mi-a spus o poveste pe care poate, atunci nu aş fi înţeles-o, la reala ei valoare.  
Aceasta ar fi fost “povestea lui”, povestea vieţii eminentului învăţător Ion C. Panţu, din comuna Padina, judeţul Buzău, o poveste tristă, plină de durere, cu ani grei de condamnare în temniţele regimului totalitar comunist, pentru simplul motiv de a îndrăzni să-şi dedice şi să-şi împartă viaţa între grija pentru familie, munca de învăţător la catedra şcolii unde lucra şi, orele petrecute în arşiţa câmpului din Bărăgan pentru a asigura hrana zilnică familiei, lucru etichetat la acea vreme, de cheabur.  
Crezul profesional, simţul datoriei la catedră şi în viaţa de familie, credinţa în Dumnezeu, dar şi lucrul bun, făcut cu dăruire, l-au ajutat să depăşească umilinţa, batjocura, represaliile şi deprecierea sănătăţii pe toată perioada detenţiei în lagărul de exterminare, “Salcia Piatra – Frecăţei” din Insula Mare a Brăilei.  
Dincolo de regretul plecării sale dintre noi, rămâne exemplul său luminos care, onorează breasla învăţătorilor, a cadrului didactic cu principii morale şi educaţionale sănătoase, în formarea tinerelor vlăstare, în paşii timizi de descifrare a buchiei cărţii.  
La capătul existenţei sale pământene, nu ne rămâne decât să-l rugăm pe bunul Dumnezeu, să-l primească în lumea drepţilor, ca pe un om care, a iubit şi slujit catedra de învăţător, familia şi glia străbună, pentru că aşa cum ne învaţă Biblia, iubirea de om este de fapt, iubirea de Dumnezeu.  
”Odihneşte-te în pace, bunicul meu drag”!  
Drd. Dr. Ionuţ-Horia T. Leoveanu  
Sâmbătă 13 iulie 2013, Braşov  
 
Referinţă Bibliografică:
Examinarea criminalistică a gropilor comune - Autor: Ionuţ Horia T. Leoveanu / Baki Ymeri : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1629, Anul V, 17 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Baki Ymeri : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Baki Ymeri
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!