CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  


Autor: Baki Ymeri         Publicat în: Ediţia nr. 1590 din 09 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Analiza la rece a unei adevărate traume - autor: Daniel Marian
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Implicarea în cotidian este ceva firesc pentru un corect observator al fenomenelor care ţin atât de individ cât şi de societate. O analiză completă este întotdeauna mai greu de realizat, dar fiind vorba de dăruire alături de profesionalism, în mod excepţional avem parte de rezoluţii non-parţiale şi fără echivoc. 
  
Atunci când este vorba despre un flagel denumit mai puţin generos viciu, fiind de fapt o consecinţă a încălcării unor principii plecând de la metabolism şi ajungând până la ideea de civilizaţie în sine, simţim clar nevoia de ordine în viaţă, dacă se poate de organizare cât mai aproape de o credibilitate care poate fi şi aceptată! 
  
„Uzul şi abuzul de alcool/ Unele particularităţi psiho-sociale şi psihiatrice” se poate înscrie în seria lucrărilor de referinţă în specialitatea abordată şi aplicată a actului concret medical trecut prin prisma unei obiectualităţi fin tratată psihologic. Structura este astfel formată încât să reziste unui parcurs amplu care să convingă în plan ideatic. Cunoscându-l şi din alte importante lucrări, pe autorul Drd. Dr. Ionuţ Horia T. Leoveanu, era de aşteptat o elaborare fără drept de replică. 
  
Cuprinsul problematic bine conturat şi transpus în carte se concretitează într-un spectru clar bazat pe obsevaţii directe, deloc empirice. Interferenţele logic valabile, interdisciplialitea, sunt prezente în mod natural şi eficient. 
  
Pornind de la obiectualizarea unei stări de fapt, având la bază realităţile de ordin social, prezentate aşa cum erau de aşteptat la abordările total diferite din noua aplicare a conceptelor la nivel planetar, autorul subscrie la accepţiunile pe scară largă, dar particularizându-le în sine. Radiografierea fenomenului se face din mai multe unghiuri şi automat luând în calcul un cumul bogat de perspective. 
  
Astfel, sunt evidenţiate pas cu pas, într-o largă parte generală, „politicile publice şi programele pentru profilaxia şi monitorizarea consumului abuziv de alcool”, însoţite de descrierea unor anumite strategii utilizate, presupus dar nu neapărat conclusiv eficiente, cât şi de considerentele de ordin statistic care sunt de aşa natură încât pe bună dreptate pot să îngrijoreze un spectru larg al populaţiei. În continuare, cum era de aşteptat, sunt prezentate „problemele de sănătate generate de acţiunea consumului de alcool, cauzele consumului de alcool, riscurile cauzate de consumul de alcool, măsuri de prevenire si combatere a consumului excesiv de alcool”. O referire amănunţită la aceste aspecte o face chiar autorul, în partea introductivă a expozeului său literar-ştiinţific, de aceea nu voi insista în mod explicit, punctual, pe subiectele suficient de decis tratate. 
  
O parte specială a lucrării de dizertaţie atrage în mod deosebit atenţia prin aceea că “este destinată studiului statistic la nivel european în primul capitol, urmat de studiul naţional şi, particularizat, pe judeţul Braşov, asupra consumului excesiv de alcool. Aceasta parte a lucrării de dizertaţie prezintă grafice si tabele destinate pentru a ilustra consumul excesiv de alcool”. 
  
Finalul lucrării “punctează o serie de concluzii şi normative esenţiale pentru vegherea cât mai atentă a problemei “Consumul excesiv de alcool”. În această conjuctură, promovarea sănătăţii, prevenirea ei şi lansarea unor probleme optime de management pentrupromovarea unui stil de viaţă sănătos prin combaterea consumului excesiv de alcool devine o sarcină indispensabilă pentru pregătirea societăţii” – după cum notează însuşi autorul. 
  
Fără îndoială, lucrarea de faţă a Drd. Dr. Ionuţ Horia T. Leoveanu poate face faţă cerinţelor legate deopotrivă de seriozitatea şi de sensibilitatea subiectului binecunoscut, de aceea consider că va fi bine primită în materia de specialitate. 
  
Daniel Marian 
  
Referinţă Bibliografică:
Analiza la rece a unei adevărate traume - autor: Daniel Marian / Baki Ymeri : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1590, Anul V, 09 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Baki Ymeri : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Baki Ymeri
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!