CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 2112 din 12 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Situația hidrologică în județul Bacău, ora 15
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Bacău, 13 octombrie 2016  
  
Situația hidrologică în județul Bacău, ora 13  
  
În ultimele 48 de ore, pe teritoriul județului Bacău au căzut precipitații însemnate cantitativ. Maxima s-a înregistrat la stația hidrometrică Răcăciuni – 136 litri/mp. Cantități importante s-au înregistrat și la stațiile hidrometrice: Onești – 119 l/mp, Bacău – 105 l/mp, Helegiu – 99 l/mp, Vrânceni – 97 l/mp, Scorțeni – 96 l/mp, Lucăcești – 90 l/mp, depășind media multianuală pentru luna octombrie. Spre exemplu, cantitatea medie de precipitații căzută în luna octombrie la stația Bacău este de 48 l/mp.  
  
Aceste precipitații au condus la creșteri de debite și niveluri pe cursurile de apă, fără însă a se atinge cotele de apărare. Acest lucru s-a datorat faptului că precipitațiile au manifestat constanță din punct de vedere a cantității și intensității, ceea ce a permis scurgerea apei în condiții de siguranță.  
  
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează avertizarea hidrologică emisă anterior. Astfel, se menține COD GALBEN în intervalul 13.10.2016 ora 12:00 – 14.10.2016 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad şi afluenţi (judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).  
De asemenea, se menține COD PORTOCALIU în intervalul 13.10.2016 ora 12:00 – 13.10.2016 ora 20:00 pe Tutova, Zeletin şi afluenţii mici de dreapta ai Bârladului aferenţi sectorului Vaslui - Bârlad (judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).  
Se ridică începând cu 13.10.2016 ora 12:00 avertizarea hidrologică COD PORTOCALIU şi COD GALBEN din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.  
  
Anexăm harta cu codurile.  
  
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.  
  
DIRECTOR,  
  
Dr. ing. Emil VAMANU  
  
 
Bacău, 12 octombrie 2016  
 
Pe teritoriul județului Bacău au căzut în ultimele 24 de ore precipitații însemnate, care au dus la creșteri de debite și niveluri pe cursurile de apă din județul Bacău. Pe teritoriul administrat de instituția noastră nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare.  
 
Specialiștii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Siret monitorizează permanent evoluția fenomenelor pe cursurile de apă, precum și modul de comportare a construcțiilor hidrotehnice. Subliniem faptul că toate construcțiile hidrotehnice din administrare funcționează în condiții de siguranță. Informatiile care au fost vehiculate în cursul zilei de azi privind riscul de cedare a unui baraj nu sunt adevarate și nu fac decât sa creeze o stare de panică. Recomandăm populației să ia în considerare comunicatele instituției noastre și Inspectoratului pentru Situații de Urgență în astfel de cazuri, aceste entități fiind în măsură să furnizeze informații privind situațiile de urgență.  
 
Dată fiind situația hidrometeorologică actuală, avertizarea hidrologică cod portocaliu referitoare la scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide în special pe râurile mici și afluenții din bazinul superior al râului Trotuș și afluenții mici ai Siretului mijlociu se prelungește până joi, 13 octombrie, ora 8. De asemenea, avertizarea hidrologica cod galben care vizează bazinele râurilor Bistrița și Trotuș aferente județului Bacău se prelungește până joi, 13 octombrie, ora 21.  
 
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.  
 
DIRECTOR,  
 
Dr. ing. Emil VAMANU  
 
În urma deciziei luate de autorităţi referitoare la întreruperea cursurilor în unităţile şcolare din municipiul Bacău, Administraţia Bazinală de Apă Siret anunţă faptul că TOATE CONSTRUCŢIILE HIDROTEHNICE DIN ADMINISTRARE SUNT ÎN STARE DE FUNCŢIONARE. Nu există nici un baraj rupt.  
  
  
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Situația hidrologică în județul Bacău, ora 15 / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2112, Anul VI, 12 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!