CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1807 din 12 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Nuami Dinescu. În primul rând, un om cumsecade
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Nuami Dinescu este, în primul rând, un om cumsecade. Femininul se depistează foarte adesea ca falsificat, vădindu-i-se trăsături improprii, urcate la supraomenesc. Ce le-ar împiedica oare sau ce le-ar costa pe unele femei să rămână în nimbul superbităţii naturale şi în puritatea modestiei, să stea fiecare în universul ei parţial căreia i se potriveşte şi în care îi este destinată o orbită ca unei stele?! De ce se plasează unele femei mult în exterioritatea orbitei adecvate deviindu-şi direcţia spre ridiculitatea unei galaxii false? Femeia care nu are nimic, dar absolut nimic în comun cu mediul în care se înstrăinează singură îşi forţează imaginea prefăurită, etalează o conduită mimată, conversează degenerat, în încercarea de a-şi anula propria condiţie şi se amestecă în ce nu ştie!  
Într-un carusel mondial de femei voit şi abundent colorate ireal, simplitatea naturală şi moralul ţin de măiestrie, nu mai vin de la sine, lumea contemporană începe să dezaprecieze puritatea.  
Şi totuşi, există, mai există femei cu splendoare nu doar modalităţi de femei. Acestora nu le este nimic de folos mai mult în a-şi ilustra calităţile decât propria lor lumină. Într-un astfel de con luminat străluceşte actriţa Nuami Dinescu, fără nicio rază sintetică ori o pudră de energie de la un dinam anexat. Nu! Nuami Dinescu n-ar fi ea Nuami Dinescu de-ar focaliza asupră-i o exaltare din exterioritatea propriei oglinzi.  
Este Tanţa, aşa cum ştiu mulţi, parteneră de platou în serialul de televiziune cu Teo Trandafior, este şi actriţa Nuami Dinescu, aşa cum o ştiu mai mulţi ori mai puţini!  
 
Dar este, mai presus de Tanţa şi de actriţa Nuami Dinescu un om cald sufleteşte, generos, nu denunţă nicio frustrare, nu şovăieşte în a se apropia de oameni, nu respinge pe cineva, conversaţia cu ea este elegantă, de bunădispoziţie, foarte agreabilă. Iar jur-împrejurul ei e un luminiş, un spaţiu nimbat. N-ar avea cine şi ce să o ponegrească nici măcar cu umbra unui singur cuvânt sau fapt!  
S-a născut pe 13 septembrie 1962 în Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, a copilărit la ţară, cum spune, „împreună cu Cei trei muşchetari şi cu Winnetou”. „După clasa a cincea”, îşi creionează autoportretul în continuare, „nu ştiu ce s-a petrecut în capul meu că m-am potolit brusc şi am început să învăţ până am devenit tocilară! Am multe amintiri din copilărie, cele mai frumoase sunt însă astea - aerul meu de războinic şi zilele când veneam de la şcoală desculţă pentru că ploua şi muream de drag să merg în picioarele goale pe asfaltul fierbinte.”  
A absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii „Hyperion”, Bucureşti. A jucat după absolvire, ca actor amator, pentru ca apoi să devină actor profesionist la teatrele din Craiova, Braşov, Reşiţa şi Ploieşti. A interpretat Ortansa în „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, Katarina în „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, Veta în „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, a fost protagonistă în multe spectacole de teatru, şi cunoscuta Tanţa în show-ul de televiziune „Teo Show”.  
E însă una singură, fie că-i vorba despre Tanţa sau oricare dintre personajele pe care le-a jucat, e Nuami Dinescu despre care cine nu ştie totul, nu îi va fi greu să afle pentru că omul bun nu se ascunde, iar Nuami Dinescu este un om bun!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
(foto: Nuami Dinescu; Aurel V. Zgheran cu Nuami Dinescu, Bucureşti, 2015)  
 
Referinţă Bibliografică:
Nuami Dinescu. În primul rând, un om cumsecade / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1807, Anul V, 12 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!