CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1806 din 11 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Mihaela Ungureanu. Omul curriculum-ului, superior curriculum-ului omului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Frumoasă, voioasă ca dimineţile primăverii, prietenoasă, doar surâs, ca un dinam de bunădispoziţie, domnişoara Mihaela Ungureanu îmi este un nebănuit vreodată reazem la făptuirea cărţii pe care o scriu acum, “Timp fără ani. Oglinzile unui veac”, nu atât în râvna aducerii până la etapa ultimei ei file, cât pentru asigurarea de speranţe în concursul din partea sa la ceea ce urmează începând de acum încolo, pe drumul cel mai greu al mersului cărţii către cei ce vor avea preferinţă să şi-o procure. Cu Mihaela Ungureanu în echipă, două sunt temeiurile: pe de o parte plăcerea de a fi împreună într-un proiect cu un om frumos, pe de altă parte baza izbânzii, pe seama agerimii, inteligenţei şi energiei sale.  
Juristă, (absolventă a Facultăţii de Drept la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, frecvenţă la zi - nota 10 la susţinerea lucrării de licenţă) organizator de spectacole la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, studentă iarăşi (îşi spune că mai are de acumulat cunoaştere, deşi a ras toate şcolile ce i-au ieşit în cale), la Universitatea Bucureşti, Facultatea de istorie, Secţia Istoria artei (frecvenţă la zi), masterandă, domeniul Istoria şi Practica relaţiilor Internaţionale (frecvenţă la zi), vorbeşte limba română (cu agreabilul cromatism al simplului înveşmântat în decenţă şi erudiţie şi o discretă undă dulce a rădăcinilor moldoveneşti - a copilărit în Gura Humorului, a urmat primele clase şcolare acasă, în oraşul de poveste, natal, apoi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, la Suceava ), limba engleză, avansat, limba franceză, mediu, limba spaniolă, avansat… se mai pot adăuga rânduri întregi de curriculum, dar de ce s-ar împăuna o fată ce numai privind-o şi ascultând de la ea o singură frază, n-ar mai avea nevoie de o recomandare cât documentaţia ultimei invenţii capitale a tehnicii mondiale (cam aşa se poartă azi, dar la ce o fi trebuind, de ce oamenii sunt desfăcuţi bucăţele în caracterizări, ca un motor, piesă cu piesă, când un om se vede mai bine într-o relaţie interumană nu pe o listă de piese?!).  
În ce mă priveşte, eu am văzut-o în ochi, nu în listă, am dat privirii de lucru în a citi omul curriculum-ului, nu curriculum-ul omului, iar minţii, meditaţia lăuntrului spiritual al ei. Este o domnişoară alături de care cine porneşte un proiect are a alerga şi a fi consecvent, este, desigur, vorba despre domnişoara Mihaela Ungureanu!  
 
Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Mihaela Ungureanu. Omul curriculum-ului, superior curriculum-ului omului / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1806, Anul V, 11 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!