CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1781 din 16 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Lansare - eveniment CORINA CHIRIAC la Târgul de Carte GAUDEAMUS! „Căutând iubirea” de CORINA CHIRIAC
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Visul este o formă umană de nesupunere în faţa unui destin ostil. Pentru cei docili, curajul de a visa e o formă de nebunie inutilă. Pentru cei nesupuşi, trebuinţa de a visa este singura formă de supravieţuire” - Corina Chiriac  
Vă invităm joi 19 noiembrie 2015, ora 18:00, la Târgul GAUDEAMUS – Pavilion Central ROMEXPO, Standul Editurii ORIZONTURI (Nivel 4.50, Stand 221) la o lansare de carte – eveniment.  
Îndrăgita noastră interpretă de muzică ușoară, actriță și realizator al multor emisiuni TV de succes va lansa volumul „Căutând iubirea”, o carte scrisă din adâncul sufletului, cu multă sensibilitate, a cărei profunzime te îmbie la cugetare. Cuvintele puse în fraze rafinate sunt un îndemn adresat tuturor acelora care, ca și autoarea, „nu știu, au uitat sau nu mai cred că au aripi mari sub samarul peticit”.  
Corina Chiriac nu i-a uitat nici pe cei care îi îndrăgesc muzica. Astfel ea va lansa cu acest prilej și dublul album „Hai, hai lângă mine stai” (Casa de Discuri EUROSTAR) cu melodii la care şi-au adus contribuţia compozitorul Nicolae Caragia, Corina Chiriac (şi în calitate de textier), dar şi textierii Daniela Doroftei şi Marian Stere. Sunt 20 de creaţii originale adunate în aproape cinci ani de colaborare dintre interpretă și compozitor.  
Editura ORIZONTURI – înființată în urmă cu 25 de ani de către dr. Ioan Enescu, director general, s-a impus pe piața cărții prin publicarea a numeroase colecții cu o bogată și valoroasă paletă tematică – apreciază ca un eveniment deosebit lansarea unei creații literare de excepție aparținând doamnei muzicii ușoare românești – Corina Chiriac.  
La eveniment vor fi prezenţi numeroşi reprezentanţi din show-biz, colegi de breaslă ai vedetei, compozitori, textieri, interpreți, colaboratori, prieteni dragi ai artistei și admiratori.  
Vă aşteptăm cu drag la evenimentul urmat de o sesiune de autografe!  
„Cuvintele care formează această carte sunt dedicate tuturor acelora care, exact ca mine, nu ştiu, au uitat, sau nu mai cred că au aripi mari sub samarul peticit. Două, patru, opt sute treizeci şi trei...  
Să ne uităm cu atenţie la aripi.  
Căci marginile penelor de la aripile oricărei păsări sunt alcătuite întocmai ca lamele tăioase ale unui cuţit. Chiar la aripile cărora le-a fost tăiată marginea exterioară ca să nu mai zboare pasărea din ogradă...  
Penele, aflate la marginea oricărei aripi întinse, stau aliniate, ca un set de cuţite de calitate. Alături, umăr la umăr. Ca un escadron de soldaţi marini în misiune. Gata de luptă, aşteptând porunca „Spre victorie!“  
Aceste neştiute aripi spirituale cresc din nou dacă au fost tăiate, se pot reface dacă sunt încurajate, se pot întinde în funcţie de vrere şi străbat prin tăiere cocoaşa frustrării, paltonul jigărit al inhibiţiei amare din suflet, găurile negre din cosmosul necazurilor...  
Pot ajunge până la Soare, iar de acolo, pot zbura tot mai departe...  
Oare de asta Îngerii sunt reprezentaţi întotdeauna cu aripi? Pentru a ne aminti că putem zbura mai ales cu gândul cel bun?  
Aruncate cu adevărată dorinţă de izbândă în adversitate, cuţitele exterioare ale marginilor de aripi pot tăia însăşi mlaştina verticală a deznădejdii.  
Aceste cuvinte ne sunt dedicate tuturor acelora care avem nevoie să credem că lama victorioasă de cuţit este forţa pozitivă a inimii luptătoare din noi, altoită la adevărul posibilităţilor înconjurătoare.  
Acea forţă încăpăţânată, aparent până la absurd, în a insista să-şi argumenteze dreptul la reuşită. La demnitate. La convingeri. La pacea interioară. La fericire. În ciuda oricărei adversităţi.  
Cu preţul oricărui efort.  
Chiar cu preţul unei mici răzvrătiri.  
Forţa, tăria, încrederea că vom învinge se află în aripile din noi pe care, dacă e nevoie, trebuie să le obligăm să se dezmorţească şi să exerseze la orice vârstă, să-şi ia poziţia corectă de zbor...  
Dacă am mai zburat, ne vom aminti.  
Dacă nu, vom învăţa.  
Iar dacă nu le putem convinge altfel, le vom vorbi.  
Stăm de vorbă cu fiecare pană, cu fiecare aripă în parte. Le povestim cum au făcut alţii de-au zburat, iar cuvintele noastre prietenoase, aliniate şi sigure le vor da, poate, idei, impermeabilitate şi curaj.  
Cu lecţiile bine făcute, sensibilitatea sub greutatea căreia ne putem prăbuşi, tocmai când ne e lumea mai dragă, îşi poate întinde larg aripile şi zburând, se poate transforma în forţa cu care vom ajunge sus la uşa tăriei Cerului : bateţi cuviincios şi zâmbiţi vă rog. Cineva ne va deschide! Paginile viitoare sunt de asemeni dedicate unor mari personalităţi umane a căror existenţă mi-a influenţat pozitiv Sensibilitatea, Creativitatea, poate însăşi modelarea Sentimentului din sufletul meu.  
Desigur, le sunt dedicate părinţilor şi prietenilor mei care, desfăcând larg aripile eternităţii, au zburat deja către o Veşnicie activă : cu dragoste statornică mă vor inspira din preaplinul talentului cu care ne au încântat şi atunci când erau personal alături de noi.  
Dumnezeu să ne lumineze pe toţi, indiferent de care parte a Cortinei celei Mari ne aflăm. Atunci, vom fi ajutaţi. Amin!” – Corina Chiriac, „Căutând iubirea”, Editura ORIZONTURI.  
CORINA CHIRIAC – DUBLU EVENIMENT la TÂRGUL Internaţional GAUDEAMUS Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a  
- CÂND? - Joi 19 noiembrie, ora 18.00  
- UNDE? - standul Editurii Orizonturi, nivel 4.50, stand 221  
- CINE? - Corina Chiriac și numeroși reprezentanți din show-biz, admiratori și prieteni dragi  
- CE? - Lansare de carte ”Căutând iubirea” și dublu album ”Hai, hai, lângă mine stai”. Vor mai fi programate sesiuni de autografe vineri, sâmbătă și duminică (20, 21, 22 noiembrie 2015) între orele 15.00 -18.00.  
 
Referinţă Bibliografică:
Lansare - eveniment CORINA CHIRIAC la Târgul de Carte GAUDEAMUS! „Căutând iubirea” de CORINA CHIRIAC / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1781, Anul V, 16 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!