AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1772 din 07 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Aurel Moga. Evoluţii nerămase scurt fulger
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Artistul Aurel Moga este unul dintre acei oameni ce nu distribuie în cuvânt forţa de a-şi oglindi fapta, ci în actul faptei însuşi. Pentru aceasta, dacă ar fi nevoie de martori, ei ar fi în număr de mii.  
 
Este un artist interpret de diferite genuri muzicale, absolvent al Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, clasa Mihaela Rumceanu şi Gloria Bordea, laureat al Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia (aceasta ca nod de cale biografică artistică, fără a fi capăt de linie în evoluţia carierei sale), dar şi al altor festivaluri naţionale româneşti, a făptuit două albume de piese muzicale, unul lansat în anul 1997 („Adio singurătate”), iar celălalt, în 1999, („Sunt bolnav de viaţă).  
 
Dintre evoluţiile sale scenice nerămase scurt fulger de crepuscul trecut cu vederea de către cei cărora memoria le zboară pas la pas cu timpul, în neant, este remarcabilă interpretarea la Mamaia în duet cu artista Corina Chiriac - aceasta deoarece e bine cunoscut că mirabila interpretă nu cântă oriunde, oricum, cu oricine!  
 
Dacă doar muzica de factură mediocră ar fi o singură cauză a tuturor relelor din spectacolul muzical, tot ar fi mai bine decât ceea ce se întâmplă cu muzica geambaşilor culturii ce-au scos spectacolul la târg. Stirpea impresarilor a coborât în România la treapta unor comerţuri cu artişti, sub preferinţele politicienilor, mai ales ale primarilor dedaţi la grozăvii de parade electorale, iar dacă organizatorul de spectacole scapă din mână manşa, fără să înţeleagă că un primar nu poate transforma scena în bairam, sluţeşte de tot peisajul ţării acesteia supraîncărcate de gunoaie învelite în cutii oficiale. Slavă, şi iar slavă faptului că există impresari cum e Aurel Moga, la rându-i artist la dispoziţia bunăvoinţei şi profesionalismului altor impresari, în atâtea rânduri. Dacă se examinează lista de artişti impresariaţi de el, avem în faţa privirii o imagine foarte conturată, de conţinut valoros dinăuntrul ambalajului: Andra, Bambi, Pepe, Fuego, Elisabeta Turcu, Benone Sinulescu, Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu, Fly Project, Andreea Balan, Cristina Rus, Julia, Alb şi Negru etc. Citite doar, numele acestea relevă o faţetă singură a valoarei lucrului emerit: profesionalism. El câştigă în disputa cu vorbele şlefuite ale primarului, iar în raport cu preferinţele publicului îşi consolidează o faimă de organizator cointeresat de binele sufletesc al iubitorilor de muzică.  
 
El însuşi artist interpret, nu se situează decât la un pas de artiştii pe care-i impresariază, nu la o depărtare dintre două lumi şi de aceea, relaţia cu ei e una de fraternitate, înainte de alte probleme ivite din ceea ce include o colaborare pentru făptuirea spectacolului muzical. Sunt luate ca neînsemnate lacunele din activităţile de tipul celor pe care le făptuieşte artistul şi impresarul Aurel Moga, aceasta pentru că publicul nu pătrunde cu privirea mai departe de planul scenei unde e forfota şi truda ce nu se vede! Dar Aurel Moga, atât ca făptuitor al actului artistic în calitate de interpret muzical, cât şi ca impresar, este foarte atent la această oglindă crezută neesenţială, a detaliului.  
 
Este deopotrivă un cântăreţ hărăzit şi un impresar cu îndemânare de profesionist.  
 
Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Aurel Moga. Evoluţii nerămase scurt fulger / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1772, Anul V, 07 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!