CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1762 din 28 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Mariana Ionescu Capitanescu. Şi dacă n-ar cânta, tot un om frumos ar fi…
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cel mai frumos om e omul bun. Toate celelalte calităţi sunt culori şi accesorii ca brăţara, cercelul, inelul... Bunătatea umană întrece în frumuseţe un zăcământ de aur, o garderobă imperială, un lanţ de bijuterii!  
Lăsându-le deoparte pe toate, după ce dăm ochilor ce e al ochilor, de faţă cu interpreta de muzică folclorică oltenească Mariana Ionescu Căpitănescu, detectăm prima frumuseţe a ei, activă prin harul glasului muzical dar, mai cu seamă, profunda frumuseţe: bunătatea. O bunătate naturală, o bunătate în tot: în surâs, în privire, în îmbrăţişare, în generozitate cu oamenii...! Aceasta e forma prin care omul devine drag omului din prima clipă, iar ultima nu există!  
Eleganţa conversaţiei fără filozofare putredă, căldura ochilor, fără privire goală, surâsul fără complezenţă şovăielnică, amabilitatea nevicleană o fac îndrăgită de la prima vedere, ca şi când ai cunoaşte-o dintotdeauna. Aceasta-i bunătatea omenească! Mariana Ionescu Căpitănescu ar putea fi statuie umană cu glăvane de ochi pustii, inexpresivi şi mâini de gheaţă, veşnic insensibile la îmbrăţişare, ar putea să nu aibă nimic în comun cu nimeni dintre cei ce-o înconjoară, deoarece e o artistă apreciată, frumoasă, inteligentă... Dar are!  
Artista Mariana Ionescu Căpitănescu e numai şi numai aşa cum e ea, om în primul rând, fără egoismul celui permanent în competiţie cu toţi oamenii pentru singura şi exagerata preocupare de a-şi urma doar propriile scopuri, realizarea personală, poziţia cea mai de sus, vieţuind în izolare şi introvertire, la mare distanţă şi pietrificată nepăsare de restul!  
De aceea, a vorbi despre talentata interpretă a folclorului cules din câmpia Olteniei, începând cu inima Gorjului şi a ne rezuma la atât, nu am vorbi complet. Artista Mariana Ionescu Căpitănescu este în primul rând un om foarte frumos, şi cu aceasta farmecă cel mai mult. Cu harul interpretării melosului folcloric bucură şi face fericit pe cel ce-o ascultă, dar aceasta-i consolidează frumuseţea, nu i-o zideşte în fiinţă. Cântăreţ poţi să nu fii pe viaţă, dar frumos, da!  
Chiar şi de n-ar cânta, Mariana Ionescu Căpitănescu tot un om frumos ar fi!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Mariana Ionescu Capitanescu. Şi dacă n-ar cânta, tot un om frumos ar fi… / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1762, Anul V, 28 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!