CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1746 din 12 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Diana Bişinicu Andrieş Viaţa ca o câmpie între superbitatea familiei şi miracolul muzicii…
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cântă fermecător, ca pasărea! Cu glasul ei, ar ponegri pasărea dacă n-ar fi sore! Pasărea şi Diana Bişinicu Andrieş sunt una pentru cealaltă un public. Se plac, se aseamănă, se extaziază reciproc. O inimă singură bate la Diana şi pasăre, iar pentru amândouă, singurul zăgaz al spiritului e libertatea. Aşa cum zborul are mai lung văzduh decât aripă, vocea Dianei are mai mult înger decât ruga! Fiecare sunet al vocii sale e o floare nouă de catifea, în neîncetate primăveri sufleteşti, principese ale anotimpurilor!  
Principesă în scenă, ca primăvara în ani, este Diana Bişinicu Andrieş, principesă a regatului nu cu hotare, ci a regatului cu ferestre la cer! Cântă de când era numai un mugur, de la patru ani. Încă de atunci a luat lecţii de pian şi balet, dar a fost atrasă şi de tenis şi înot, aceasta deoarece mama sa a îndreptat-o ca pe floarea soarelui spre lumina astrului, ca să se dezvolte cu o corpolenţă armonioasă, graţioasă, fremătând de energie explozivă sub platoşa sănătăţii.  
„Niciodată, destul nu este suficient...” e motto-ul personal al Dianei, ce-a-ncolţit încă din etapa inocentă a acumulărilor spirituale ale sale şi care i-ar mâhni pe antici pentru că n-au descoperit ei această densitate de înţelepciune a lăcomiei de trăire a miezului ales al vieţii. De la şase ani jumătate a început cursuri de pian la Liceul de artă din Constanţa, pentru ca, la nouă ani să se înscrie la clasa de balet, artă a mesajului gestual al corpului în armonie cu cel al sunetului muzical, înfiripată ca primă dragoste a Dianei, ale cărei graţii le va absorbi prin porii sufleteşti până la vârsta de şaisprezece ani, când farmecele muzicii o impulsionează către cursurile de canto clasic.  
Debutează la această etate, cântând în două formaţii, şi participă la concursul „Ploaia de Stele”, ajungând în finala de aur. La şaptesprezece ani se prezintă la concursul „Bravo Bravissimo” şi cucereşte premiul pentru cea mai bună interpretare şi pentru cel mai bun dans, apoi, după şase luni este departajată dintr-un număr de o mie şase sute de concurente la preselecţia „Alege ASIA”, pentru ca, după concurs, Mediapro Music şi Pro TV, să formeze trupa „Pops”, dintr-un grup de patru fete originare din trei zone ale ţării, între care şi Diana. După numai două luni de la înfiinţare a trupei, „Pops” urmează o succesiune cu repeziciunea gândului, de succese confirmate în recitaluri, concerte, participări la concursuri şi festrivaluri, în ţară şi străinătate, dintre care este notabil locul patru la Euroviozion, în anul 2005, imprimări, realizări de CD-uri, albume, videoclipuri etc.  
În aprilie 2006 buchetul de patru flori ale genului muzical pop se desface în patru trandafiri, fiecare cu terasa grădinii sale. Diana Bişinicu va continua ca solistă, apreciată şi iubită în continuare, atrăgându-şi după sine publicul ei pe care şi-l sporeşte an cu an, în ritm cu sporiorea roadelor talentului, seriozităţii şi trudei sale.  
De origine aromână fiind, artista Diana Bişinicu interpretează azi cântece de excepţie din repertoriu grecesc, sârbesc, armenesc (makidonean). În ianuarie 2010 şi-a alcătuit propriul band compus din şapte instrumentişti la instrumente tradiţionale pentru interpretarea muzicii originale armeneşti (clarinet, cimpoi, armonică, fluier, tâmpană, tobe, chitări, saxofon ). În martie 2011, această trupă se măreşte cu încă opt instrumentişti, iar în componenţa amplă de şaisprezece, după această extindere se poate spune justificat că nu mai poate fi vorba despre o trupă, ci despre un ansamblu. Un ansamblu care interpretează capodopere muzicale într-un colaj selecţionat de piese excepţionale tradiţionale balcanice şi moderne, pe toate categoriile de preferinţe, dar pe o sigură scală de organizare: scala valorii !  
În anul 2012 se căsătoreşte - Cătălin fiindu-i alesul inimii -, iar în 27 februarie 2013, în viaţa lor va veni un boboc de floare căreia Diana i se va dedica un timp, nepărăsind însă, nicio clipă, însorita esplanadă a muzicii, la care se va întoarce curând.  
Astăzi, Diana Bişinicu Andrieş a revenit în muzică unde se regăseşte în potrivire perfectă cu idealul de armonie, uniform cu armonia ei familială. Viaţa artistei e întinsă ca o câmpie cu flori, păsări şi cer însorit, între superbitatea familiei şi miracolul muzicii!  
 
Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Diana Bişinicu Andrieş Viaţa ca o câmpie între superbitatea familiei şi miracolul muzicii… / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1746, Anul V, 12 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!