AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1740 din 06 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

„Amadeus”, premiera teatrală sub regia lui Toma Enache în care se întâlnesc trei generații de actori!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubitorii de teatru sunt invitați, luni, 19 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie pentru a viziona, premiera spectacolului de comedie, „Amadeus” de Peter Shaffer, în regia lui Toma Enache.  
Noua punere în scenă a comediei „Amadeus” va fi dublată de aniversarea îndrăgitului actor Ion Dichiseanu, caruia spectatorii îi vor putea ura „La mulți ani”, la scenă deschisă.  
Montarea de la București reunește actori extraordinari din trei generații diferite, printre care se numără Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Tomi Cristin, Victoria Cocias, George Pistereanu, Malina Tomoiagă, Liviu Cheloiu, Teodora Calagiu Garofil, Teodora Vasu, Stefania Istrate, Marius Mihăilă și Andrei Necula.  
„Amadeus” este un spectacol confesiune, plin de umor și dramatism, învăluit de muzica sublimă a lui Wolgang Amadeus Mozart. O piesă unică despre un personaj unic. Pe acordurile muzicii lui Mozart, rivalul sau Antonio Salieri, revine la viață pentru a-și mărturisi sincer ticăloşiile, uneltirile, suferința…. Într-o fascinantă sarabandă de lumini și umbre, experiențe și trăiri de excepție, grație relatărilor lui Salieri, făcute la persoana întâi într-o succesiune de monologuri despre contradicțiile și amărăciunile artistului împlinit și realizat, blestemat să savureze elixirele diavolului preparate parcă într-un laborator al lui Hoffmann.  
„Propun prin acest spectacol o întâlnire a profanului cu divinul din muzica lui Mozart, o întâlnire a harului actorilor de excepție cu așteptările publicului larg. O întâlnire a purității luminoase cu muzica din noi și în tot acest joc, să ne imaginăm că suntem pe rând Mozart și Salieri, iar la final să recunoaștem că ambii există în fiecare din noi. Dintotdeauna!”, a declarat regizorul Toma Enache.  
Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului de Comedie, la casa de bilete a TNB, din rețeaua Vreau Bilet la Unirea Shopping Center etj. 2, Librăria Mihai Eminescu și Cărturești, magazinele Inmedio, Oficiile Poștale și online pe www.bilete.ro , www.bilet.ro și www.vreaubilet.ro. Preţurile acestora sunt diferite în funcție de categoria de loc, după cum urmează: 60 lei - Cat. II şi 70 lei - Cat.I.  
„Amadeus” este un spectacol extrem de elogiat de critică şi publicul internaţional, ecranizarea textului, în regia lui Thomas Forman, câştigând opt premii Oscar. De asemenea, punerea în scenă de pe Broadway a piesei „Amadeus”, în anii ’80, a avut 1 181 de reprezentaţii, cu diverse distribuţii. Versiunea românească a spectacolului este aşteptată cu nerăbdare de publicul bucurestean, mai ales că reuneşte un număr important de actori cu rezonanţă în peisajul teatral si al filmului românesc. Premiera piesei britanice a avut loc în anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, cu mare succes, astfel că în 1980 s-a jucat pe Broadway, celebrul complex al teatrelor din New York, unde a avut aproape 1 200 de reprezentaţii, de mare succes la public şi la critică.  
 
Nicoleta ION, PR Manager, Art Nation Media  
 
Referinţă Bibliografică:
„Amadeus”, premiera teatrală sub regia lui Toma Enache în care se întâlnesc trei generații de actori! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1740, Anul V, 06 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!