CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1724 din 20 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Alessandra Stoicescu. Un vultur şi-un zbor, o iubire şi un adevăr
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Privind-o pe Alessandra Stoicescu la emisiunile de seară cu seară, transmise pe postul tv Antena 3, se iveşte întrebarea ce ştiinţă e mai necesară, iar răspunsul lămuritor este: ştiinţa de a iradia căldură umană! Cu asprimea minţii omul se înarmează, dar cu mătasea vorbei şi căldura inimii dezarmează!  
În cazul oamenilor de televiziune, primii care le simt şi îngheţul şi căldura cuvântului sau atitudinii, dacă nu sunt colegii sau responsabilii, sunt telespectatorii, iar sancţiunea, ca şi gloria de la ei vine!  
Astfel, privind-o şi ascultând-o pe Alessandra Stoicescu vedem omul! Unul cu bunătate, căldură, blândeţe. Ce lungă e calea de la ea la cei ale căror prezenţe pe ecran, numai cu gheare şi dinţi ar mai putea fi comletate, ca recuzită şi argument. Multă învălmăşeală mai fac aceştia, multă zarvă, multe înjunghieri, multă sfârtecare, mult huiet şi dihonie.  
Însă, ca şi cum ar fi dintr-o altă lume media, exprimată expresiv în tot, căldura umană a Alessandrei Stoicescu e deasupra împunsăturilor în carnea clasei politice, e fără vehemenţă, chiar şi în cazul unor critici şi acuze de paloş şi ghimpi ai cuvântului, e măsură a bunei cuviinţe şi educaţiei. Cu acestea se înalţă omul!  
Pe de altă parte, nu rămân nefructificabile grijile sale şi sărirea, prin intermediul fundaţiei „Mereu aproape”, în ajutorul celor defavorizaţi sau suferinzi într-o lume în care unii tind să creadă că deţin monopolul sănătăţii şi avuţiei - aceasta, până-ntr-o zi când înşişi sunt năpădiţi de martiriul propriilor vaiete! Darurilor ei spirituale, Alessandra Stoicescu li se face purtător pe mai departe spre semeni, nu li se supune, nici nu le exploatează spre propriul bine. Zestrea frumuseţii, căldurii, bunătăţii umane, o împarte înmulţită semenilor. Copiilor pe care îi ajută prin fundaţie nu le dăruie doar ceea ce le foloseşte azi, ci, în primul rând ceea ce le va fi necesar când vor fi mari. Se luptă pentru ocrotirea sănătăţii lor şi salvarea de boală a celor prinşi tragic şi prematur în cleştii suferinţei. Iar dragostea şi mângâierea ei vor lăsa acestor copii, pentru totdeauna, amintirea unei atingeri de zâne, care nu-i va lăsa mai târziu să fie la rându-le, altfel decât buni! Ca şi floarea dăruită, ce poate să se veştejească după o zi, dar lasă în urmă gestul de iubire, darurile Alessandrei Stoicescu pentru copii vor continua să poarte mesaj ziditor, viu şi uman!  
Un om rece la tragediile mugurilor umanităţii e unul care şi-a pierdut chipul uman! Umanitatea nu are forţele lipirii ei de chipurile defectelor naturii. De aceea, şi cu atât mai mult, Alessandra Stoicescu, luptă să contrapuncteze absenţa dragostei de copii, acolo unde este cazul, cu dragostea sa.  
Iar în ceea ce priveşte climatul politic românesc, tulbure de la capăt la capăt şi ros pe dinăuntru, Alessandra Stoicescu exemplifică măcar o situaţie de fiecare emisiune în care un politician român e tras de mânecă, doar, doar va înţelege că nu e posibil ca pe orice parte s-ar întoarce legea, el să trăiască la fel! Nu poate să culeagă exclusiv şi în individualitate rodul acestor emisiuni, fără îndoială, dar ce e aparte în tot aportul ei, e un ceva ce atrage atenţia, distingându-se prin calm şi o undă de bunătate umană. E harul ei să se exprime sub acest chip, pe ecran, e dreptul telespectatorilor să o asculte sau nu, să o privească sau nu, dar audienţa explică prin răspuns cert că este un om de televiziune foarte agreat!  
Pe lângă calmul ei ce răspândeşte o linişte şi sporeşte atenţia la fiecare cuvânt spus, e indivizibilă pe toată faţa sa scăldată în surâs, lucirea ochilor cu adâncimi de văzduh! În lumina surâsului şi cerul ochilor aceştia, acoperă ca un copil cu cea mai pură dragoste, gândurile rostite despre Majestatea Sa Regele Mihai. Uneori, doar o tăcere acuarelată de un surâs cald şi o privire scânteietoare urmează simplei rostiri a numelui Regelui, iar aceasta vorbeşte mai mult decât un câmp de fraze cu nimic mai pline de sensuri!  
Un om de valoare, profesionist cert al televiziunii, un om iubitor şi salvator al copiilor, un om inteligent ce-şi cunoaşte istoria necontorsionată de la regim la regim şi-i respectă personalităţile care au făurit-o, dedicând Regelui iubire şi reverenţe, aceasta-i Alessandra Stoicescu! Iubirea şi bunătatea produc spiritul şi energia din care se clădeşte temelia conştiinţei sale.  
În piept are un vultur şi un zbor, în conştiinţă o iubire şi un adevăr!  
Of! Dacă unele figuri feminine din galeria politică românească ar avea măcar un pic din farmecul ei, ar fi măcar un pic mai frumoase!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Alessandra Stoicescu. Un vultur şi-un zbor, o iubire şi un adevăr / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1724, Anul V, 20 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!