CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1700 din 27 august 2015        Toate Articolele Autorului

Dr. Luminiţa Marilena Pascariu. Pentru fiecare, cândva s-a născut un medic...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ziua de sărbătoare este comparabilă cu un repaos al timpului ce-şi învinge zelul de a pieri şi renaşte, în sine, şi-ngăduie clipelor un sejur. Neînduplecat plecăm din timp puţin câte puţin, în fiecare clipă, lacom devorând propria viaţă, sub irealitatea conştiinţei că trăim mai mult, înaintând în vârstă. De fapt, ca şi rodul copt al copacului, aşteptat de primejdia căderii, şi noi cădem cu fiecare secundă, nu urcăm nicăieri!  
 
Nimeni nu-şi evaluează dinainte numărul anilor de viaţă, aceasta nu se poate! Dar, sărbătoarea în act e un ideal segregat din speranţă şi dacă nu lungeşte viaţa, o face mai frumoasă!  
 
Ce-şi sărbătoreşte omul la ziua sa de naştere? Îşi sărbătoreşte viaţa! Şi-atunci, ce jubilare poate etala mai consonant viaţa şi speranţa, decât sărbătoarea zilei de naştere a unui medic?  
 
28 august, pentru doctoriţa Luminiţa Marilena Pascariu (Spitalul Orăşenesc Buhuşi-Bacău) este cu precădere o astfel de zi, optimă mărturisirilor afective din partea celor ce-i cunosc bunătatea cu tot omenescul în ea, surâsul, cu toată voioşia lumii în el, lucirea ochilor, cu tot cerul şi toate enigmele în ei...; acestea, împreună, în nobilitatea unui om ce-şi resoarbe frumuseţea din propriile-i cedări ale sinelui sublim, pentru oameni, acei oameni de pe patul de spital, acei oameni din corpul medical, în mijlocul cărora îşi făptuieşte menitele-i acte de mângâiere şi vindecare, acei oameni prieteni, acei oameni cunoscuţi sau chiar străini, întâlniţi inevitabil pe căi comune ori difluente ale interrelaţionărilor umane...  
 
Nu manifestă satisfacţii pentru gesturi giganteşti, se emoţionează vizibil de primirea unei flori, unei urări... şi, iată, această inimă blândă, sensibilă, emotivă, e o piatră de zidire a alinării şi vindecării medicale a altora. Cunoscând oameni asemeni doctoriţei Luminiţa Marilena Pascariu eşti hărăzit să cunoşti mai departe lumea şi viaţa, închizând ochii!  
 
Inspiră o inepuizabilă sursă de trăire a binelui vieţii în modul cel mai simplu! Ajuns pe mâinile sale crezi că soarta ţi-a hotărât să nu te mai doară, curând, nimic, de e adevărat sau nu! Ea este medicul care prescrie reţeta încrederii, ce bate toate medicamentele descoperite de către om. Teama de boală e sclavie curată! Or, doctoriţa Luminiţa Marilena Pascariu, întâi de toate, teama de boală o spulberă! Descrescenţa optimismului în vaiete strigă adesea la ea, pentru alinare, iar curmarea deznădejdii nu poate veni de niciunde mai repede decât de la medic!  
 
Cum se bucură ca un copil, de gesturi simple ale celor ce-o înconjoară cu afecţiune, un „La mulţi ani!”, de ziua ei, 28 august, o face fericită, în schimbul unui număr infinit de linişti şi alinări pe care le dăruie! La mulţi ani, aşadar, aceleia ce şi-a dobândit iubire nu năzuind-o ca pe un drept sau un laur, ci ca pe un schimb sufletesc şi egal! La mulţi ani, doctoriţei Luminiţa Marilena Pascariu, în fiecare an, în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare secundă, pentru că o ştiu martirii bolii şi suspinului: fiecare an, fiecare zi, fiecare oră, fiecare secundă a fiecăruia poate depinde odată şi odată de o zi anume în care s-a născut un medic ce l-a vindecat sau mângâiat! Pentru fiecare, cândva s-a născut un medic!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Dr. Luminiţa Marilena Pascariu. Pentru fiecare, cândva s-a născut un medic... / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1700, Anul V, 27 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!