AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1633 din 21 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

Steliana Sima. Vârsta artiştilor frumoşi nu are ani!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E pasibilă de învinuire pentru răpire! Ochii ei sunt răpitori, faptă neincriminată în codurile de legi. Dimpotrivă, mai toţi s-ar lăsa răpiţi de bunăvoie de acei ochi! Este Steliana Sima, artist şi om frumos la chip, răpitor de frumos, frumos la spirit, contemplativ de frumos! 
  
Umbra aripilor unui serafim din văzduhul ei sufletesc i-au albăstrit ochii, iar umbra macului câmpiei folclorului românesc i-a îmbujorat obrajii, pe când umbrele gândului i-au subţiat conştiinţa în trandafir cu o inflorescenţă multicoloră, aromitoare, împrospătată de soare, frăgezită de rouă, al cântecelor olteneşti, mirabil de lirice, calde, melodioase ca o catifea ce înfaşă sufletul, ca un sân ce atrage inimă lângă inimă, ca o gură ce sărută o carte de rugă! 
  
Cum, însă, e răpitoare o floare de artistă care mai e şi poliţistă pe deasupra?! Pentru că cel furat de ea nu o reclamă, o răsplăteşte cu iubire! Şi nici n-ar fi singură vinovată, deoarece iubitorii muzicii populare şi adoratorii ei se mai şi lasă furaţi, încât nu ştiu ce să aşeze mai lângă inimă: ochii Stelianei Sima, ori cântecul ei?! 
  
Impresiile care ajung să domine universul sunt aceleaşi de când lumea şi de aceea, au lucrat la inima omului mileniile în aşa mod încât ea să se adapteze a le primi pe amândouă! Nici că ar putea fi ceva mai nimerit pentru inimă decât să-şi deschidă uşile la două frumuseţi, a corpului şi a spiritului! E o fericire bivalentă sorbirea cu ochii şi urechea în acelaşi timp a artistei Steliana Sima, pentru că adevărul fericirii nu poate să se fixeze pe desfătarea dintr-o parte şi decăderea din alta! În plus, interpreta de muzică folclorică oltenească Steliana Sima e înveşmântată într-un port popular cu motive ce justifică termenii descrierii creaţiei monumentale cu suveica şi acul de cusut, din pânză, fir şi minune! 
  
De fapt, Steliana Sima, născută la 6 ianuarie 1965, la Cilieni, Olt, subcomisar de poliţie, se numeşte Cuţa Florea Sima. A activat, între 1983-1987 ca interpretă de muzică populară din zona Romanați, la Ansamblului „Rapsodia Oltului” din Slatina şi la Ansamblul „Plaiurile Oltului”, pentru ca din 2009 să preia conducerea Ansamblului Artistic „Ciocârlia” al M.A.I.. 
  
Cântecul popular a răpit-o, căci şi ea a fost câteodată răpită, încă din școala generală. Din anul 1983, începe să participe la concursuri şi aceasta-i calea care o conduce la „Rapsodia Oltului”, precum şi la Ansamblul „Plaiurile Oltului”, iar întâlnirea cu ciocârlia muzicii folclorice româneşti, Maria Ciobanu îi va deschide neşovăit uşa la Ansamblul „Ciocărlia”, ca solistă vocală. În anul 2006 a absolvit Facultatea de Muzică a Universității „Spiru Haret”, şi i s-a conferit grad de agent de poliție. În anul 2008 obţine titlul de Master în „Artă Muzicală”, de asemenea, la Universitatea „Spiru Haret” şi este avansată la grad de ofiţer de poliţie. 
  
„Șase pui de prepeliță”; „Te las, neicuță, cu bine”; „Mamă, când îți chemi copilul”; „Lume, pentru tine cânt”; „Mă întreabă fiul meu”; „Marie, dragă Marie”; „Unde-i satul de-altă data?”, sunt titluri de cântece şi albume ale interpretei Steliana Sima, dintre care ultimul, interogativ, pe măsură ce se se împătureşte timpul în urmă, va fi imposibil să găsească răspuns! 
  
Steliana Sima, însă, va fi întotdeauna o artistă frumoasă, cu mult har şi va rămâne neschimbată, cu răspuns la acest fenomen: vârsta şi duhul artiştilor frumoşi nu are ani! 
  
Referinţă Bibliografică:
Steliana Sima. Vârsta artiştilor frumoşi nu are ani! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1633, Anul V, 21 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!