CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1622 din 10 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

Daniela Gyorfi. Trăirea mai simplă şi mai veselă a vieţii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De peste douăzeci de ani aprinde scena şi ochii! Pe lângă reprezentaţiile sale, explozia unei mine este un spectacol neevenimenţial! O vorbire în libertatea inimii, despre ea, se iniţiază de la cuvântul ablativ: „atrăgătoare!”. Oricine îndrăgeşte feminitatea mai aproape de expresia naturalului neîmpăcat cu fixităţi şi percepte monotone, cum nu suportă apa digul, fără să-l roadă, o îndrăgeşte pe Daniela Gyorfi!  
 
Da! Este vorba despre artista Daniela Gyorfi! Din marele torent al interpretelor din aceeaşi grupă de genuri muzicale alerte şi ritmice (dance pop , petrecere , dance hause), Daniela Gyorfi nu se îndreaptă spre „modernitatea ieşită din matcă”, aşa cum e percepută muzica dezlănţuită, şi e o consideraţie falsă aceasta, neputând corespunde tuturor melodiilor de azi. Ea a descoperit între toate elementele ce intră în alcătuirea in integrum a interpretării unei piese muzicale (aspect corporal, calitate vocală, mişcare scenică, repertoriu, vivacitatea şi poezia cântecului...) o interdependenţă în modul în care valoarea unuia generează valoare celuilalt, într-o mişcare continuu inversabilă.  
 
Dintr-o altă perspectivă explicativă, nimic nu displace unui mare număr de fani ai Danielei Gyorfi, iar artista reuşeşte să-şi atragă fidelitatea din partea lor, de peste douăzeci de ani, rămânând aceeaşi interpretă care antrenează la distracţie generaţiile de acum douăzeci de ani, de acum zece ani, de acum cinci ani şi de azi! Fără îndoială ca va continua să atragă şi generaţia viitoare.  
 
Abordează mai multe genuri muzicale şi cu toate acestea, plăcerea de a fi ascultată este uniformă în rândurile fanilor ei. Prin talentul subtil al combinărilor, Daniela Gyorfi adaugă unui cântec de factură mai puţin agreată, sau deloc, de către exegeţii melomani, farmecul ei personal şi măcar un strop de valoare a vocii şi de har, putând aă atenueze culorile frapante ale unei melodii, ori să le învioreze pe cele terne ale alteia, fără o intenţie speculară, ci doar cu scopul de a face plăcută o piesă, care dacă ar fi cântată de către altcineva, ar fi ori goală, ori prea plină cu briz-briz-uri sonore de prost gust şi în exterioritatea armoniei, esteticii ori eticii muzicale.  
 
Nu apare şi nu va apărea niciodată pe scenă sau într-un studio costumată de ateneu, dar nu se poate spune nicio clipă că moda ei vestimentară se înglobează unei forme de excentrism spre vulgaritate. Nu! Se poartă fără tendinţa spre radicalism: nici spre maximul scrupulozităţii, nici spre minimul de respect şi decenţă. Dezinhibiţia nu înseamnă izbucnirea afară din coordonatele prezenţei scenice de bun simţ şi intrarea într-o extravaganţă contrară decenţei. Daniela Gyorfi are o prezenţă scenică tinerească şi cântă tinerilor, îndeosebi. Arată atrăgător în spectacol, iar felul în care alege să-şi expună imaginea nu înseamnă nimic mai mult şi nimic mai puţin...!  
 
Într-o vreme neabundentă în cântece care nu întind până la refuz coarda iritării, Daniela Gyorfi cântă melodii depistabile între alinările pe care şi le cere sufletul de la viaţă, lăsând o clipă deoparte mofturile şi ipocrizia, pe o deliberată ordonare a preferinţelor muzicale după starea de moment şi mai cu seamă după o pricină firească de a se deda spiritual la trăirea mai simplă şi mai veselă a vieţii!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Daniela Gyorfi. Trăirea mai simplă şi mai veselă a vieţii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1622, Anul V, 10 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!