CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1608 din 27 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Festivalul „Opera Copiilor” aduce poveștile în aer liber
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 29 mai - 1 iunie 2015, Opera Comică pentru Copii organizează prima ediție a Festivalului „Opera Copiilor”, iniţiativă ce programează o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.  
Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău - la Foișor, la Peluză și pe Aleea Michael Jackson - la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială.  
Festivalul debutează cu Ziua Prieteniei, în cadrul căreia echipa Operei Comice pentru Copii organizează Picnicul Copiilor (15:00 - 17:00), la Muzeul Satului, un eveniment caritabil menit să aducă un zâmbet pe chipurile a 200 de copii nevoiaşi din București. Următoarele două zile, Ziua Muzicii și Ziua Tradițiilor, sunt destinate activităților în familie: la Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori (10:00 - 17:00), recompensată cu premii surpriză, iar Parcul Herăstrău găzduiește momente artistice din trei registre diferite: Cutia Muzicală (16:00-19:00) - mini-concerte susținute în Foișor de către ansambluri de copii din București și din țară; Tărâmul poveştilor (14:00-15:00) - povestea personajelor Operei Comice pentru Copii la Peluza de pe malul lacului; Concertele de la ţărm (20:00 -21:00) – seri de folk la Peluză. Invitații acestei ediții sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Bațu, Maria Gheorghiu, Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu și Ovidiu Mihăilescu.  
Tot sâmbătă, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se joacă ultimele trei reprezentații ale operei „Flautul Fermecat”, iar duminică, musicalul „Coana Chirița”, cu Stela Popescu.  
Ultima zi de festival aduce în centrul atenţiei copiilor mişcarea şi muzica, prin Parada Școlilor de Balet (Jaqueline, Spirit of Sound, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Contrapunct, Soleil, La Sylphide). Traseul acesteia porneşte de la Muzeul Satului, continuă pe Bulevardul Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson, unde fiecare şcoală participantă va susţine câte un flashmob, și culminează cu scurte recitaluri la Foişorul de pe malul lacului Herăstrău.  
De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu din Muzeul Satului, se vor desfășura interviuri cu personalități din cultură, artă, sport și jurnalism, înregistrate de Televiziunea Română, sub genericul „Copilăria mea”. Şi-au anunţat prezenţa Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Țopescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip.  
„După succesul înregistrat cu Festivalul «Hänsel și Gretel», când sălile de spectacol s-au dovedit neîncăpătoare, am decis să mergem mai departe, organizând primul festival în aer liber. Și ce altă perioadă poate fi mai proprice pentru a aduce poveștile, muzica și personajele noastre în parc decât la începutul verii, de Ziua Copilului? Vă aşteptăm cu drag la acest sfârşit de săptămână, în Herăstrău, cel mai mare parc bucureştean, alături de sute de copii-artişti, să luaţi parte la Festivalul «Opera Copiilor»!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.  
Programul Festivalului „Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc în aer liber. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: „Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 12 iunie) şi „Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, în datele de 5 şi 6 septembrie). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - cu o oră înaintea începerii spectacolului - în limita locurilor disponibile.  
 
PROGRAMUL FESTIVALULUI „OPERA COPIILOR”  
 
Opera Comică pentru Copii - Parcul Herăstrău - Muzeul Naţional al Satului EDIȚIA I - 29 mai - 1 iunie  
 
Ziua I - vineri, 29 mai - ZIUA PRIETENIEI  
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”  
- orele 15-17: Picnicul copiilor (acțiune caritabilă cu jocuri în aer liber)  
 
Ziua a II-a – sâmbătă, 30 mai – ZIUA MUZICII  
Sala Mare a Operei Comice pentru Copii  
ora 11: Flautul Fermecat (operă de W.A.Mozart, adaptată pentru copii)  
ora 13: Flautul Fermecat (operă de W.A.Mozart, adaptată pentru copii)  
ora 15: Flautul Fermecat (operă de W.A.Mozart, adaptată pentru copii)  
 
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”  
orele 10-17: Treasure Hunt (activitate de familie)  
 
Parcul Herăstrău - Foișor  
orele 16-19: Cutia Muzicală (momente artistice susținute de ansambluri de copii din București și din țară)  
 
Parcul Herăstrău - Peluză  
ora 14: Tărâmul Poveștilor (incursiune în poveștile Operei Comice pentru Copii, invitați: personajele Papageno și Papagena din opera “Flautul Fermecat” de W.A.Mozart)  
ora 20: Concertul de la Țărm (seară folk, invitați: Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu, Ovidiu Mihăilescu și Maria Gheorghiu)  
 
Ziua a III-a – duminică, 31 mai – ZIUA TRADIȚIILOR  
Sala Mare a Operei Comice pentru Copii  
ora 11: Coana Chirița (musical cu Stela Popescu)  
 
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”  
orele 10-17: Treasure Hunt (activitate de familie)  
 
Parcul Herăstrău - Foișor  
orele 16-19: Cutia Muzicală (momente artistice susținute de ansambluri de copii din București și din țară)  
 
Parcul Herăstrău - Peluză  
ora 14: Tărâmul Poveștilor (incursiune în poveștile Operei Comice pentru Copii, invitați: Șoriceii din baletul “Cenușăreasa”)  
ora 20: Concertul de la Țărm (seară folk, invitați: Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Bațu și Maria Gheorghiu)  
 
Ziua a IV-a – luni, 1 iunie – ZIUA COPILULUI  
Parcul Herăstrău - Aleea Michael Jackson  
orele 11-19: Flashmob (Parada Școlilor de Balet)  
 
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”  
orele 13-17: Copilăria mea (interviuri cu personalități din cultură, artă, sport și jurnalism, înregistrate de TVR)  
 
Parcul Herăstrău - Foișor  
orele 16-19: Cutia Muzicală (momente artistice susținute de ansambluri de copii din București și din țară)  
 
*accesul este gratuit la toate evenimentele din program care se desfășoară în aer liber  
(Text editat de către Aurel V. ZGHERAN)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Festivalul „Opera Copiilor” aduce poveștile în aer liber / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1608, Anul V, 27 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!