CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1603 din 22 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Marilena Rotaru. Cuvântul Regelui n-a fost ermetizat în întuneric şi vid
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un cuvânt poate să înfăşoare ca o pânză de mătase un suflet sau îl poate plesni ca un bici!; un cuvânt poate să treacă în repeziciune de fulger, din ureche în ureche, ori poate rămâne bătut în cuie de eter la dosarul conştiinţei, de unde cleştarul inimii se poate să se chinuie zile ani sau o viaţă să îl smulgă, analizându-l ca repulsiv... dar poate să fie şi aşezat în jilţ de iubire de mâinile de-mbrăţişat ale inimii, dacă-i sărutat de către cine-i după Cuvânt!  
Distinsa doamnă a unui cuvânt al său, cald ca un sân de soră, bun ca un grâu de pâine, vivace ca un vin de viaţă, cinstit ca o juruinţă, a ales cuvântul cuvintelor, de care îi e sete unui neam muţit de aproape şaptezeci de ani, înşelat, despiritualizat şi mutilat moral de cuvinte îndesate în el, bătucite şi nemijlocite de conştiinţă, credinţă, iubire şi patriotism. Cuvântul ales de către doamna Marilena Rotaru este cuvântul Regelui!  
După o vorbărie ocultă, instigatoare şi narcotică, a unui pizmuit veac, realizatoarea tv şi scriitoarea Marilena Rotaru a ales din nisipul cuvintelor, cuvântul nisipului, cel pentru toţi, cuvântul Regelui pe care l-a adunat pe un DVD numit întocmai aşa: „Cuvântul Regelui”. Fericită, inspirată şi responsabilizatoare idee e aceasta a purtării cuvântului Majestăţii Sale Regelui Mihai I pe vulturul vocii imprimate, ca să traverseze cu trenul aproape unui veac istoria, de la un capăt la altul al căii cu macazul schimbat de către netrebnici!  
Pe câtă laudă merită pentru aceasta doamna Marilena Rotaru, pe atâta merită şi unirea de partea sa în ceea ce luptă să făptuiască: o cunoaştere a adevărului despre Majestatea Sa Regele Mihai I, adevăr îndelung timp perturbat şi deviat în asumarea unor riscuri infernale culminate cu asumarea invectivelor şi pierderii postului de realizator al emisiunii „Ora Regelui”, de către autoarea interviurilor integrate în DVD-ul „Cuvântul Regelui”, eroare neîndreptată până azi, deşi Televiziunea Română este condusă de cel declarat ca vizionar monarhist, Stelian Tănase. Este vorba despre o oarece răbufnire a acidului ideologiei morbidului regim, concizionate la agresivitate verbală în recipientul cu dop pus al scursurilor istoriei.  
De ce va fi fost îndepărtată de la „Ora Regelui” doamna Marilena Rotaru, ştie cineva?! S-a transmis până azi răspunsul exact? Iată, a apărut „Cuvântul Regelui”! Văditul sentiment de nesiguranţă al detractorilor doamnei Marilena Rotaru, unii şi aceiaşi cu oponenţii furibunzi ai monarhiei constituţionale, unii dintre ei chiar adversari frontali sau mascaţi ai Majestăţii Sale Regelui, va mai lucra şi împotriva acestui document pentru istorie, adevăr şi libertate, în uniformitate cu drepturile zdrobite ale neamului românesc, vreme îndelungată? Este ajunsă azi la un moment terminus al ei, ura şi învrăjbirea naţională?!  
Ceea ce se încearcă a se distruge arbitrar în conştiinţa unei naţiuni se loveşte întotdeauna de o rezistenţă lăuntrică a strictei opinii personale, de legea sentimentelor căptuşite în conştiinţa fiecăruia, în care nu poate săpa ştanţa de fier înroşit a teoriilor, ideologiilor, doctrinelor, curentelor vremelnice.  
„Cuvântul Regelui” este azi răspândit, pentru binele sufletesc al neamului românesc şi spre corecta prezentare a principiilor şi faptelor Majestăţii Sale Regelui Mihai I, în distribuţie publică, pretutindeni în România. Apariţia lui e una din planurile în act ale doamnei Marilena Rotaru, care continuă şi în acest mod, cu toată fiinţa sa şi întregul har, făptuirea de acţiuni publice cotidiene, dar organizate, de cărţi şi, iată, de imprimare scoasă la îndemâna tuturor, a interviurilor realizate cu Majestatea Sa Regele Mihai şi prezentarea în viu a unor evenimente de după 1989, care o privesc pe Majestatea Sa Regele.  
Este evidenţiabilă în această realizare specială şi valoroasă a doamnei Marilena Rotaru, concluzia că ermetismul obligatoriu pe bază de interese contra adevărului nu poate avea forţa cosmică a devastării spiritului, prin ascundere ori înfăţişare ireală, pentru mult timp! Ermetismul de acest tip poate afecta corpurile, dar nu faptul gândului, conştiinţei, sentimentului!  
„Cuvântul Regelui” a ieşit la lumina publică acum, pentru că a fost dintru rostire luminat şi nicio secundă în întuneric şi vid!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Marilena Rotaru. Cuvântul Regelui n-a fost ermetizat în întuneric şi vid / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1603, Anul V, 22 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!