CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1580 din 29 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Distribuţie internaţională în „Flautul fermecat” la Opera Comică pentru Copii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
China, Franța, Cipru, Bulgaria, Turcia, Albania și România - acestea sunt țările de proveniență ale soliștilor din „Flautul fermecat”, spectacolul a cărui premieră a avut loc vineri, pe 24 aprilie, de la ora 19:00, la Opera Comică pentru Copii. 
  
Jucată de peste două secole pe marile scene lirice ale lumii, opera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder va face parte, începând din această primăvară, și din repertoriul actualei stagiuni a Operei Comice pentru Copii. Această producţie poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici și a coregrafului Cătălin Caracaș, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu. Coregrafia grupului de copii este realizată coregrafa Jaqueline Bratu. 
  
Din distribuția internațională a operei „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, fac parte soliștii Plamena Anghelova (Bulgaria) și Gloria Tronel (Franța), ambele interpretând-o pe Regina Nopții; Margarita Antoniadou (Cipru), în rolul primeia dintre cele trei Doamne, Gjergji Mani (Albania), care-l interpretează pe Tamino, Samuel Alper Adiguzel (Turcia), în rolul lui Sarastro și Fang Shuang (China), în rolul lui Papageno. 
  
Opera ilustrează povestea tânărului prinț Tamino, care, în căutarea iubitei sale, iese din noapte spre lumină, călăuzit de trei copii. Cu ajutorul flautului său fermecat, el trece cele trei probe importante: Tăcerea, Focul şi Apa. Răsplata va fi pe măsură: va intra alături de Pamina în templul înţelepţilor. Atotputernica Regină a Nopţii va fi astfel învinsă de tinereţe, iubire şi adevăr. 
  
„«Flautul fermecat», ultima operă a lui Mozart, «Soarele muzicii», este o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii în fața zgomotului. Veniți din imperiul Reginei Nopții, Tamino și Pamina găsesc lumina, trecând prin probe teribile: proba focului, proba apei, dar, mai ales, proba tăcerii, a imposibilei comunicări” - a declarat regizorul Cristian Mihăilescu. „Lumea ce ne înconjoară e frumoasă, colorată, veselă, liberă, ca un freamăt de aripi. Ne-o înfățișează dionisiacii Papageno și Papagena. Copiii lor, Papagenuții, cum i-am numit noi, inventați de mine, vor duce mai departe această dragoste de viață, care face ca Pământul să trăiască. Privind la întâmplările de pe scenă, bucurându-vă de excelenții interpreți, lăsați-vă învăluiți, dragi copii de toate vârstele, de muzica celestă a celui iubit de Dumnezeu - pentru că aceasta semnifică numele lui, Amadeus.”. Apreciată pentru multiplele niveluri la care poate fi percepută, celebra operă este adaptată, în viziunea regizorului Cristian Mihăilescu, nivelului de înțelegere pe care-l au copiii cu vârsta cuprinsă între 5 - 15 ani, fără a-i fi diminuate farmecul și profunzimea pe care le poate recepta publicul adult. 
  
„Mozart e acel izvor nesecat, la care revii mereu cu certitudinea că a mai rămas ceva ce urmează să descoperi și care să-ți potolească setea de frumos. Iar «Flautul Fermecat», ultima dintre celebrele sale creații, ar putea face parte din «curricula» oricărei instituții de cultură care-și asumă inclusiv un rol de educare a publicului, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Mă bucur să anunț că de acum face parte din stagiunea Operei Comice pentru Copii!” - a mărturisit Felicia Filip, director general al instituției. 
  
Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: „Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) şi „Münchhausen” de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”). 
  
Vă așteptăm așadar la reprezentațiile cu „Flautul fermecat”, programate în luna mai. 
  
Biletele (vor fi 20 de reprezentații ale operei „Flautul fermecat” de W.A. Mozart) se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - cu o oră înaintea începerii spectacolului - în limita locurilor disponibile. 
  
PROGRAMUL reprezentațiilor cu „Flautul fermecat” la OPERA COMICĂ PENTRU COPII 
  
(Calea Giulești nr. 16); aprilie și mai 2015: 
  
Miercuri, 29 aprilie, ora 11.00; 
  
Luni, 4 mai, ora 11.00; 
  
Marți, 5 mai, ora 11.00; 
  
Miercuri, 6 mai, ora 11.00; 
  
Sâmbătă, 9 mai, ora 11.00; 
  
Luni, 11 mai, ora 11.00; 
  
Marți, 12 mai, ora 11.00; 
  
Miercuri, 13 mai, ora 11.00; 
  
Sâmbătă, 16 mai, ora 11.00; 
  
Luni, 18 mai, ora 11.00; 
  
Marți, 19 mai, ora 11.00; 
  
Miercuri, 20 mai, ora 11.00; 
  
Sâmbătă, 23 mai, ora 11.00; 
  
Luni, 25 mai, ora 11.00; 
  
Marți, 26 mai, ora 11.00; 
  
Miercuri, 27 mai, ora 11.00; 
  
Sâmbătă, 30 mai, ora 11.00; 
  
Referinţă Bibliografică:
Distribuţie internaţională în „Flautul fermecat” la Opera Comică pentru Copii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1580, Anul V, 29 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!