AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1560 din 09 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Peste 20 de spectacole în Festivalul „Hänsel și Gretel” la Opera Comică pentru Copii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 3 - 10 aprilie 2015, la Opera Comică pentru Copii, se desfășoară ediția I a Festivalului „Hänsel și Gretel”, eveniment ce a programat nu mai puţin de 22 de spectacole dedicate special celor mici. Cu o diversitate de genuri, care cuprinde opera, musicalul, baletul, concertele - lecţie şi teatrul, seria acestor manifestări se adresează tinerei generaţii şi se desfăşoară în cadrul programului naţional „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.  
 
Invitații acestei ediții sunt Opera Română Craiova („Zâna Păpușilor”), Teatrul de Stat din Constanța („Razna prin povești”),Teatrul „Ion Creangă” („Cartea Junglei”), Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Școala de Balet „Educa” („Grație și piruete”) și „Smart Art” Association („S-au furat poveștile”) din București. Aceste instituții au prezentat și vor prezenta câte un spectacol în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii care, la rândul său susține mai multe reprezentații, două pe zi, cu musicalul „Hänsel și Gretel” cea mai nouă premieră a actualei stagiuni.  
 
Tot în cadrul Festivalului „Hänsel și Gretel”, în Salonul Alb au loc concerte - lecție susținute de virtuozi instrumentiști ai scenei românești și internaționale. Ion Ivan Roncea (harpă), Miltiade Nenoiu (fagot), Marin Cazacu(violoncel, conducătorul celebrului Ansamblu „Violoncellissimo”), Ionuț Bogdan Ștefănescu (flaut), Bogdan Mihăilescu(chitară) și Raluca Oprea (soprană) oferă celor mici și mari demonstrații de măiestrie.  
 
„Acest festival poate fi asemănat cu un examen de maturitate al instituției. Deși se află la prima ediție, el este rezultatul unui obiectiv ambițios, la care vom clădi an de an câte o treaptă: familiarizarea tinerei generaţii cu o multitudine de genuri de spectacol şi promovarea actului artistic de calitate. Mulțumesc astfel tuturor dascălilor și artiștilor cu har care au aderat la acest deziderat și invit publicul să ia parte la o poveste la fel de năzdrăvană precum protagoniștii care au inspirat numele acestui eveniment” - a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.  
 
Iată programul din această săptămână al Festivalului „Hänsel și Gretel”:  
 
miercuri, 8 aprilie  
 
Sala Mare  
 
ora 11.00: „Hänsel și Gretel” (Opera Comică pentru Copii)  
 
ora 13.00: „Hänsel și Gretel” (Opera Comică pentru Copii)  
 
ora 17.00: „Razna prin povești” (Teatrul de Stat din Constanța)  
 
Foaierul Alb  
 
ora 15.00: Concert Lecție - Ionuț Bogdan Ștefănescu (flaut)  
 
joi, 9 aprilie  
 
Sala Mare  
 
ora 11.00: „Hänsel și Gretel” (Opera Comică pentru Copii)  
 
ora 13.00: Hänsel și Gretel” (Opera Comică pentru Copii)  
 
ora 18.00: „Zâna Păpușilor” (Opera Română Craiova)  
 
Foaierul Alb  
 
ora 15.00: Concert Lecție - „Cânturi de Poveste”  
 
Bogdan Mihăilescu - chitară  
 
Raluca Oprea - soprană  
 
vineri, 10 aprilie  
 
Sala Mare  
 
ora 11.00: „Hänsel și Gretel” (Opera Comică pentru Copii)  
 
ora 13.00: „Hänsel și Gretel” (Opera Comică pentru Copii)  
 
Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro, și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16).  
 
Opera Comică pentru Copii implicată în Campania Națională „Artiștii pentru  
 
Artiști”  
 
Opera Comică pentru Copii a aderat, s-a implicat și a susținut Campania Națională „Artiștii pentru Artiști” prin programarea baletului „Cenușăreasa”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. Mai mult, datorită epuizării biletelor, conducerea a decis programarea în aceeași zi (sâmbătă 28 martie) a unei reprezentații suplimentare. Sumele obținute din vânzarea biletelor vor fi donate în beneficiul artiștilor aflați în nevoie. „Prietenii adevăraţi, precum este doamna Felicia Filip, sunt cei care îţi oferă cele mai frumoase şi calde surprize. Gentilă şi frumoasă la suflet cum este şi în fiinţă, mi-a făcut o mare bucurie când m-a sunat şi mi-a propus ca şi Opera Comică pentru Copii să joace un spectacol în beneficiul Campaniei Artiştii pentru artişti. Bun venit în familia UNITER!” - declara Ion Caramitru, preşedinte UNITER.  
 
Inițiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” are menirea de a sensibiliza opinia publică în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici, cu probleme de sănătate, din toată ţară. Această campanie socio-culturală se derulează anual în perioada martie - aprilie și este un omagiu adus solidarităţii teatrale, pe 27 martie fiind sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului. „Am fost extrem de bucuroși că publicul a înțeles și a sprijinit activ acest demers socio-cultural de onoare, inițiat de UNITER. Doar împreună putem contribui la îmbunătățirea existenței celor care, o viață întreagă, și-au pus sufletul în slujba aplauzelor. Acesta a fost modul nostru de a le arăta că îi sărbătorim și că ne mândrim cu ei. Sufletele sensibile dobândesc vigoare împreună.” - a spus soprana Felicia Filip, managerul instituției. „Am participat cu bucurie la această inițiativă, având convingerea că împreună putem aduce un zâmbet pe chipul, dar și în sufletul unor artiști, acești copii frumoși ai templului pe care, uneori, îl numim teatru”.  
 
Vânzări record la Opera Comică pentru Copii  
 
Luna martie a marcat încă un succes de casă pentru Opera Comică pentru Copii: după cele 17 reprezentații alemusical-ului „Peter Pan”, care a avut premiera pe 13 februarie 2015, rezultatele sunt grăitoare: 6.719 bilete vândute şi 7.208 spectatori prezenți în sală. Astfel, acesta a devenit primul spectacol cu grad de ocupare 100% din palmaresul instituției.  
 
De asemenea, încă de la sfârșitul lui martie, spectatorii pot achiziționa deja bilete la cele 16 reprezentații ale următoarei premiere din stagiunea curentă: opera „Flautul fermecat”, a cărui regie este semnată de Cristian Mihăilescu și va avea premiera oficială pe 24 aprilie 2015. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: „Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) şi „Aventurile Baronului Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”).  
(Text editat de către Aurel V. ZGHERAN)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Peste 20 de spectacole în Festivalul „Hänsel și Gretel” la Opera Comică pentru Copii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1560, Anul V, 09 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!