CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1548 din 28 martie 2015        Toate Articolele Autorului

Delia Matache. Frumuseţea, împotriva curentului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Artista cu păr de soare şi ochi de cer, Delia Matache, e în stare să răpească gândul şi să tulbure sufletul într-o singură clipă, cu două frumuseţi ale sale: vocea şi chipul! Dacă tinereţea te fierbe, o aţinteşti cu privirea, dacă tinereţea-i în urmă şi-n faţă pădurea ruginită aşteaptă din dumbrăvi căderea brumelor, o aţinteşti cu sufletul. Şi într-un fel şi în celălalt, interpreta Delia Matache te-a cucerit iremediabil. Vrei să plângi, de ea să uiţi? Nu! Scăldată în lacrimile ochilor tăi, Delia e mai frumoasă ca orhideea luminată de stropi de apă. Râzi şi o uiţi ? Nu! În scânteile voioşiei, Delia are braţele întinse neuitării! Să o iubeşti, atât a rămas! Să o iubeşti privind-o, să o iubeşti ascultându-i cântecul! 
  
Delia Matache e una din laudele şi frumuseţile scenei muzicii uşoare româneşti pe care, ca într-o cherhana de vapoare în care se descarcă prea mult bagaj, mişună puzderie de zişi artişti. Românul şi poezia, românul şi cântul, românul şi jocul au ajuns o reprezentare naţională ca vaporul şi containerul. Dar când este vorba despre muzica uşoară românească şi Delia Matache, este vorba despre glastră şi floare! Este vorba despre o artistă cuceritoare! Dalta, penelul şi struna nicicând nu s-ar uni mai fructuos la alcătuirea superbităţii feminine şi farmecelor artistice cum s-au concentrate în suită deplin armonioasă la Delia, pentru a exprima o limpede biruinţă a adevărului despre cum trebuie să arate pe scenă o artistă! 
  
Sălăşluiesc în bună comuniune la această artistă multe care lipsesc altora… S-a născut pe 7 februarie 1982, la București. În familia sa, muzica era deja întronată, din copilărie, mama fiindu-i cântăreață de muzică populară, iar fratele Eduard, și sora ei Oana, nefiind în mai mică afinitate cu mirajele muzicii. A urmat Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, iar apoi cursurile Conservatorului de Muzică din București cu specializarea pian, în paralel studiind timp de cinci ani flautul. 
  
A debutat în industria muzicală în anul 1999, la vârsta de şaptesprezece ani, cu trupa N&D în a cărui componenţă era şi Nicolae Marin, Nick, pentru apropiaţi, principalul compozitor al trupei. Cu această trupă, Delia a pornit pasul pe drumul unei cariere artistice multivalente, fiind azi o prezenţă a scenei şi televiziunii, fulminantă şi foarte agreabilă, constituind neîndoielnic spiritul incitant al spectacolelor concurs şi punctul concentrat de luminozitate atractivă. 
  
Primul hit lansat cu N&D a fost „Vino la mine”. Au urmat piesele de succes „Nu e vina mea”, „Nu vreau să te pierd”, „Vreau să plâng”, „Nu pot să uit”…, toate fiind însoţite de videoclipuri intens difuzate de postul muzical românesc Atomic TV. Lansările de hituri și de albume au fost dublate de concerte în întreaga țară. 
  
După destrămarea trupei N&D, în 2003, Delia Matache a urmat o carieră solo, încoronată de un strălucitor succes la public şi asociată colaborărilor la tv nu în mai mică măsură apreciate, la „X Factor” (Antena 1), „Dansez pentru tine” (PRO TV), „Te cunosc de undeva” (Antena 1). 
  
„Publicul era mult mai entuziasmat. La primele concerte eram foarte surprinsă că vine atâta lume, mai ales că eram o trupa la început. Mă miram că lumea reacționa bine, dar credeam că totul e o joacă”, spunea cândva Delia. Timpul adaugă şi şterge mărturiile. În dreptul artistei Delia Matache s-au acumulat dovezi pe care nici măcar timpul nu le va putea invalida vreodată. Cu cât trece timpul, ele se adaugă, nu se uită. Adversarul frumosului este frumosul însuşi, iar Delia-i zi cu zi tot mai frumoasă. Corporal, spiritual, artistic! 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Delia Matache. Frumuseţea, împotriva curentului / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1548, Anul V, 28 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!