AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1525 din 05 martie 2015        Toate Articolele Autorului

Draft-ul Planului de Management al Bazinului Hidrografic Siret în dezbatere la Administraţia Bazinală de Apă Siret
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Administrația Bazinală de Apă Siret a finalizat și publicat pe site-ul oficial http://www.rowater.ro/dasiret draft-ul celui de-al doilea Plan de Management al bazinului hidrografic Siret începând cu data de 22 decembrie 2014, pe care îl supune procesului de consultare a publicului pâna în data de 22 iunie 2015. 
  
Planul de Management la nivel de bazin hidrografic este principalul instrument de implementare al Directivei Cadru Apa 60/2000/EC, elaborat în scopul atingerii „stării bune a apelor”. Acest obiectiv poate fi atins numai prin măsuri de minimizare a poluării apelor. Elementul cheie al Planului de Management îl constituie Programul de măsuri, ce trebuie dezvoltat pe toate corpurile de apă ce prezintă risc în neatingerea stării bune a apei. 
  
Procesul de consultare publică răspunde cerințelor art. 14 din Directiva Cadru Apă 60/2000 a Uniunii Europene, care specifică faptul că ,,Statele membre trebuie să încurajeze toate părțile interesate în implementarea Directivei și în elaborarea Planurilor de Management Bazinale”. 
  
Pe site sunt publicate și supuse consultării publice documentele: 
  
Documentul ,,Părerea ta e foarte importantă”; 
  
Draft-ul planului de management al bazinului hidrografic Siret 2016 – 2021 și anexele acestuia; 
  
Calendarul și programul Planului de Management; 
  
Probleme de gospodărire a apelor din cadrul bazinului hidrografic Siret; 
  
Chestionarul privind elaborarea proiectului Planului de Management al bazinului hidrografic Siret. 
  
Aceste documente sunt disponibile pe site-ul ABA Siret, la adresa http://www.rowater.ro/dasiret/SCAR/Planul%20de%20management.aspx. 
  
La nivelul Administrației Bazinale de Apă Siret se vor organiza întâlniri cu factorii interesați pentru fiecare problematică/categorie de utilizatori (aglomerări umane și agricultură), în scopul consultării acestora pe probleme specifice. Se va avea în vedere prezentarea aspectelor relevante din bazinul hidrografic Siret, presiunile semnificative, așa cum au fost ele identificate în cel de-al doilea ciclu de elaborare a planului de management, rezultatele evaluării stării/potențialului ecologic și al stării chimice ale corpurilor de apă, identificarea riscului de neatingere a obiectivelor de mediu, măsurile de bază și posibilele măsuri suplimentare prevăzute pentru atingerea stării bune. 
  
„Prin contribuţia publicului interesat dorim să identificăm toate aspectele în vederea îmbunătăţirii stării mediului acvatic din Spaţiului Hidrografic Siret. Proiectul va rămâne pe site-ul ABA Siret timp de 6 luni (până la 22 iunie 2015), în vederea asigurării consultării factorilor interesaţi în gospodărirea resurselor de apă (primării, administratori de zone protejate, ONG-uri, instituţii descentralizate, industrie, ferme) şi a publicului larg”, precizează dr. ing. Emil Vamanu, director Administraţia Bazinală de Apă Siret. 
  
(Aurel V. ZGHERAN şi Georgiana Cernat) 
  
Referinţă Bibliografică:
Draft-ul Planului de Management al Bazinului Hidrografic Siret în dezbatere la Administraţia Bazinală de Apă Siret / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1525, Anul V, 05 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!