CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1522 din 02 martie 2015        Toate Articolele Autorului

La cererea publicului, musicalurile „Hänsel și Gretel” şi „Peter Pan” revin la Opera Comică pentru Copii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca urmare a solicitărilor din partea publicului, conducerea Operei Comice pentru Copii a decis programarea unei reprezentații suplimentare pentru spectacolul „Hänsel și Gretel”, adaptare după Engelbert Humperdink, sâmbătă, 28 februarie 2015, de la ora 11:00.  
De asemenea, în urma epuizării biletelor la cele 15 spectacole programate inițial, musicalul „Peter Pan” de Laurenţiu Profeta şi Eugen Rotaru, va putea fi vizionat în două noi reprezentații, sâmbăta, pe 7 martie și pe 14 martie, începând cu ora 11.  
Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16), cu o oră înaintea începerii spectacolului, în limita locurilor disponibile.  
Pentru anul 2015 Opera Comică pentru Copii pregătește alte trei noi producții: „Flautul fermecat” (operă, premiera: 24 aprilie), „Fetița cu chibrituri” (balet, premiera: 5 iunie) şi „Aventurile Baronului Münchhausen” (operă, premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”).  
„Toate celelalte 15 spectacole au fost vândute deja, fapt pentru care vom programa reprezentații suplimentare” - declara în seara premierei Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.. „Mulțumesc publicului minunat și felicit echipa care a făcut posibilă această performanță!”  
Opera Comică pentru Copii a pregătit spectatorilor de toate vârstele una dintre cele mai așteptate întâlniri cu personajele unei povești nemuritoare, „Peter Pan”. Un musical semnat de compozitorul Laurențiu Profeta, pe text de Eugen Rotaru, adaptarea orchestrației aparținând tânărului compozitor Andrei Kerestely. Producţia poartă semnătura echipei alcătuite din Antoaneta Cojocaru (regizor), Francesca Cioancă (scenograf) și Cătălin Caracaș (coregraf). După fiecare spectacol personajele au dat şi vor da autografe spectatorilor mari şi mici.  
 
PROGRAMUL reprezentațiilor cu musicalul „PETER PAN”, în luna martie 2015  
 
Luni: 2, 9 martie, ora 11.00 ;  
Marți: 3, 10 martie, ora 11.00 ;  
Miercuri: 4, 11 martie, ora 11.00 ;  
Sâmbătă: 7, 14 martie, ora 11.00 ;  
 
Alte reprezentații:  
 
„OBLIO” - vineri 27 februarie, ora 18.00  
„HAENSEL și GRETEL” - sâmbătă 28 februarie, ora 11.00  
 
Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro.  
 
Antoaneta Cojocaru, regizor: „Peter Pan este una dintre cele mai frumoase poveşti despre copilărie, adică despre curajul şi libertatea pe care ţi le dau o inimă curată. Mi-am dorit să construiesc un spectacol despre bucuria şi speranţa pe care o introduc copiii în viaţa oamenilor mari. Pentru că ei ştiu să simtă şi să vadă mai limpede. A fost o provocare extraordinară să fac un spectacol-laborator aici, la Opera Comică, adică să intersectez atât mijloace de expresie artistică diferite, cât şi funcţiile pe care le au interpreţii în mod obişnuit. Astfel, cântăreţii dansează, balerinii joacă şi toată lumea cântă. Peter Pan e un spectacol ce decupează o echipă artistică tânără, vie şi disponibilă şi asta e foarte important. Rămâne de văzut unde este Ţara de Nicăieri şi cine este Peter Pan, cel care alege să rămână acolo. Dedic acest spectacol tatălui meu, tenorul Artemie Cojocaru."  
 
Francesca Cioacă, scenograf: „Peter Pan este o îmbinare a fantasticului cu realul, Țara de Nicăieri fiind un loc în care fiecare dintre noi, adulți sau copii, ne dorim să evadăm. Acest tărâm de vis în care totul este posibil dacă te lași condus de imaginație, va fi plasat deasupra norilor. Ideea de zbor este regăsită atât în elementele care alcătuiesc decorul cât și în costume. Norii, în diversele lor forme și utilizări sunt elementul cheie al acestui decor. Trecerea de la lumea reală la cea fantastică se face prin rotirea planului real care alcătuiește casa copiilor și prin introducerea noilor elemente care formează tărâmul de deasupra norilor. Atât corabia piraților, cât și crocodilul, prin construcția lor, vin în sprijinul momentelor coregrafice, adăugând expresivitate. Personajele păstrează ideea că totul este un vis, purtând de la început sau dezvăluind pe parcurs faptul că sunt în pijamale și că se întorc în patul lor, din Tărâmul de Nicăieri, în lumea reală”.  
 
Cătălin Caracaș, coregraf: „Cine mai are nevoie azi de Peter Pan? Iată o întrebare care poate primi mai multe răspunsuri. Cine e, de fapt, Peter Pan? Nimeni nu știe și, cu atât mai mult, atracția e mai mare. Nici chiar Peter Pan nu știe cine e, dar spune: Eu sunt copilăria, jocul, bucuria! Am încercat prin muzica lui Laurențiu Profeta să exprimăm noi, artiștii Operei Comice pentru Copii, bucuria copilăriei, inocența și puritatea vârstei la care cu toții încă visăm. Avem nevoie să visăm, să sperăm, să zburăm spre…Toți copiii lumii au nevoie de cineva care să-i ocrotească și să-i iubească. Ei au nevoie de un spațiu în care să se joace în libertate, fără să le fie teamă de nimic”.  
 
Îndrăgitele personaje ale poveștii „Peter Pan” sunt puse în valoare prin interpretarea mai multor soliști și balerini care se succed în fiecare dintre reprezentațiile programate deja sau care urmează a fi incluse în programul Operei Comice pentru Copii: Ioana Bitere, Raluca Oprea (Peter Pan), Lucia Racoveanu, Oana Șerban, Virginia Stamate (Wendy), Cătălina Antal, Iustin Nastasă (John), Plamena Angelova, Oana Neagoe, Bogdan Șerban (Michael), Daniel Filipescu, Vicențiu Țăranu (domnul Darling), Gabriela Daha, Mirela Dumitrescu (doamna Darling), Eliza Lassel (Cățelușa Nana),Cristian Lassel, Ștefan Schuller (Povestitorul), Fang Shuang(Căpitanul Hook), Andrei Lazăr, Valentin Racoveanu, Valentin Trandafir (Crocodilul), Ionuț Bârjovanu, Andrei Dogaru (Pirații),Jennifer Dumitrașcu, Roberta Enișor (Zâna) și Mihai Pricope(Umbra), precum și balerinii Andreea Soare, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Alexandra Corneanu, Alis Gheorghe, Daniel Manea, Theodora Munteanu, Octavian Iuga, Claudia Iagăr (copiii din Țara de Nicăieri).  
 
„Cel mai simplu și eficient mod prin care ne putem bucura copilul din noi este actul artistic. Fie că suntem creatori sau spectatori, arta are darul de a ne facilita momente prețioase de introspecție. Îmi place să cred că în fiecare dintre noi există un Peter Pan latent, care iese la iveală atunci când îi dăm voie. Vă invit, așadar, să petrecem împreună și de-acum încolo, zile și seri minunate în calitate de călători cu aceeași destinație: Țara de Nicăieri, regăsită la Opera Comică pentru Copii.” - a spus Felicia Filip.  
 
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 62 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.  
 
 
Referinţă Bibliografică:
La cererea publicului, musicalurile „Hänsel și Gretel” şi „Peter Pan” revin la Opera Comică pentru Copii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1522, Anul V, 02 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!