CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1494 din 02 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Pepino Popescu. Prin nimic asemănător cu alţii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Azi, ca dintotdeauna, spectacolul muzical nu are un stăpân al său în jilţ, ci mulţi exegeţi în scaunele sălii de spectacol pe multe dintre ele artiştii putând să le găsească goale într-o zi, dacă nu vor fi de veghe din prima, până în ultima clipă de program a unei reprezentaţii. Ceea ce ameninţă din apropierea imediată succesul spectacolului este croirea unei incongruenţe între aşteptarea publicului şi suprasolicitarea până la care rezistă artistul. Artistul are potenţialitatea sa între două limite - omenesc şi har. În funcţie de superioritatea proporţionalităţii unuia şi celuilalt, spectacolul tinde spre idealizarea forţei artistice sau materializarea artei.  
 
Dar, între un spectaol în act şi impresia indusă publicului mai este un element, ordinea celor trei părţi, în funcie de calitatea spectacolului putând fi oricând inversabilă: organizatorul de spectacole. În prea multe împrejurări, artiştii celebri ajung pe mâinile unor zişi impresari care devorează actul artistic, compromit pe artişti şi în final decepţionează publicul. Au ajuns azi la îndemâna bătăii de joc din partea unor organizatori de spectacole chiar şi giganţii artişti scrişi în rândurile generaţiei de aur a stelelor scenei, iar aceasta nu se vede din sală, dar constituie unul din motivele golirii scaunelor, unul câte unul.  
 
A prinde în câteva însuşiri sumare compatibilităţile şi incompatibilităţile unui om, nu se poate, dar în ce-i priveşte pe impresari, organizatori de spectacole, într-o formulă mai cuprinzătoare, cronicile alcătuite obiectiv, pot. În ele se oglindeşte tot: artişti, public, organizatori. Aceasta pe de o parte. Pe de altă parte se poate urmări un grafic de reprezentaţii ale unui spectacol sau ale altuia, pe o perioadă determinată şi acesta-i un grăitor răspuns. Fireşte, criterii de notare a valoarei celor în al căror profesionalism consistă anvergura de valoare şi de popularitate a spectacolelor se mai găsesc, dar nu sunt necesare alte căutări, câtă vreme intransigenţa spectatorilor e cea dintâi care construieşte o clasificare a organizatorilor de spectacole româneşti.  
 
Pe această bază, impresarul Pepino Popescu, alături de puţini alţii urcă în frunte. Vor fi existând mărturii contra prin conglomeratul presei, dar balanţa se apleacă în partea în care coeficientul profesional are greutatea favorabilă. Pepino Popescu este omul netemător de eşecuri grave, nu are nereuşite catastrofale pe conştiinţă, din care motiv să devină introvertit şi penibil în ochii artiştilor, ori alergat de mass-media. Are cuvinte de rostit cu oamenii de presă, într-o manieră de conversaţie foarte agreabilă, (personal am cunoscut acet tip de atitudine la concertul cu Bonnie Tyler, de la Sala Palatului, dar nu numai - aş mai putea cita aici concertele cu Al Bano, Julio Iglesias, Smokie, Mireille Mathieu, Indila şi altele, la care mi-a facilitat prezenţa pentru alcătuirea cronicilor de presă la spectacolele excepţionale pe care le organitează Pepino Popescu), nu fug ziariştii după el ca şi cum ar fi mişcări de stradă! Are pus la dispoziţie un număr de telefon, acordă cu generozitate invitaţii la spectacole, este deservit de asistenta Nicoleta Ion care nu întoarce solicitantului de informaţie o vorbă moleşită ca de caniculă, o faţă posacă, o rostire de jargoane inculte, ineducabile pe vecie.  
 
În multe privinţe, Pepino Popescu nu e prin nimic asemănător cu unii organizatori care sunt mai greu de întâlnit sau abordat decât starurile mondiale. De ce n-ar învăţa toţi organizatorii de spectacole civilizaţia, generozitatea, eleganţa?! Modelul există: Pepino Popescu!  
 
Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Pepino Popescu. Prin nimic asemănător cu alţii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1494, Anul V, 02 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!