AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1473 din 12 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Alexandra Ungureanu. Melodii numai şoapte şi feerie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dac-ar fi să li se atribuie o denominaţie pe cât de nimerită, pe-atât de adunată din cât mai multe cunoaşteri ale melodiilor glăsuite de interpreta Alexandra Ungureanu, acestor cântece li s-ar putea spune şoapte! 
  
Particularitatea melodică a lor e că sunetele glasului care le emite se ating de ureche uşor, ca sărutul de obraz şi emoţionează ca aşezarea tâmplei la sânul inimii, ca apropierea buzelor de ochi! Din aceste emoţii se zămislesc şoapte ce cutreieră într-o milionime de clipă corpul pe care îmbrăţişarea bruscă nu-l poate înfiora într-un million de clipe. 
  
Spiritul artistei Alexandra Ungureanu e o catifea plisată pe sunete muzicale, privirile ei albastre sunt valuri lucioase de cer, gestica scenică a artistei e jocul luminii în vitrină cu frontoane albe, unduioasă, prelinsă pe cristal cu incizii argintate. 
  
Alexandra Ungureanu e o frumoasă fată moldoveancă oneşteancă ce i-a luat Trotuşului undele şi le-a prins la şold, a luat pădurii Oituzului verdele şi l-a întins crud pe arterele inimii, a şters genunchii munţilor cu mătasea părului şi a ruginit-o, a scăldat privirea în câmpii de cicoare şi le-a luat albastrul, a spălat genele în zăpada visului şi le-a curăţit ca pe geamuri de uşi! A ascultat, murmurând, privighetorile, iar azi murmură privighetorile după ea şi ascultă. 
  
Tac, uimiţi de şoaptă, spectatorii şi-o ascultă, fermecaţi de melodiile dominate de linişte, vis, iubire, frumuseţe… Farmec se-nalţă din glasul ei, ca zorii din orizont ! Nu e noapte, nici când e noapte, ci numai vis şi pulberi stelare, dacă şoptesc la streaşina timpului melodiile interpretei Alexandra Ungureanu, nu ţiuie niciun zgomot nici când tună cerul, dacă se-aud clopoţeii de-argint ai melodiilor Alexandrei Ungureanu, ce-mprăştie văzuţi şi nevăzuţi nori. Nu se-aşterne huma umbrei pe gânduri nici când cad obloane pe gândul speranţei, căci melodiile Alexandrei Ungureanu sparg cremenea pustiului şi redeşteaptă aspiraţia! 
  
Moldoveanca oneşteancă, frumoasă ca boarea luminii, ca taina, ca iubirea, ca visul zăpezii, Alexandra Ungureanu, e o interpretă de muzică pop-house-dance, talentată numai şi numai ca ea, şoptind melodia numai şi numai ca ea! Toate cântecele-i sunt şoapte şi feerie! Născută la Oneşti, (pe atunci municipiul Gheorghe Gheorghiu Dej), în judeţul Bacău, Alexandra Ungureanu ia încă de la vârsta de şase ani lecții de canto și de pian, iar mai târziu, de chitară. Afirmându-se uimitor de prematur ca o interpretă cu un glas de o superioară timbralitate, liric şi original, participă la diverse concursuri de muzică pentru copii, şi obţine rezultate notabile. Foarte curând îşi structurează un repertoriu cu piese compuse pentru ea de compozitorii Dinu Giurgiu, Ionel Tudor, Adrian Despot, Cornel Ilie, Marius Ţeicu... Cu ele se lansează şi cucereşte admiraţie la diverse emisiuni televizate. 
  
Începând din anul 2001 colaborează cu formația „Sistem” şi înregistrează vocea principală a unor melodii precum „Emoții”, „Senzații” sau „Departe de tine”. În 2003, Alexandra Ungureanu cucereşte premiul al treilea la selecția națională pentru concursul muzical Eurovision cu piesa „Make this love come true” și reprezintă România la festivalul „Cerbul de Aur”, iar în 2004, concertează în douăsprezece orașe mari ale României, alături de formațiile „Holograf”, „Vița de Vie” sau „Taxi”. În toamna aceluiași an semnează un contract, împreună cu grupul de muzică house/dance „Crush” şi devine vocea principală a formației. În această formulă, se imprimă două albume de studio: „Crush + Alexandra Ungureanu” (2005) și „Hello” (2007). 
  
Atât de tânără şi deja celebră, artista Alexandra Ungureanu, moldoveancă oneşteană este mândria melegurilor trotuşene şi una din porta-vocile vieţii sufleteşti a locuitorilor aşezămintelor de pe Trotuş, râu ce spală în soarele din unde, şi-n crepuscule de conştiinţă, ochii fetelor lui, prinţese: Alexandra Ungureanu, Nadia Comăneci, Carmen Rădulescu, Loredana Groza! Sunt mândrele Moldovei, aurul vistieriei splendidului oraş, sărutat de gura harului! 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Alexandra Ungureanu. Melodii numai şoapte şi feerie / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1473, Anul V, 12 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!