CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1468 din 07 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Lansare carte pentru copii cu probleme alergologice
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu sunt îngrijorări în măsură să curme cuvintele mai mult decât suferinţele copiilor. Descoperirile spre salvarea sau măcar alinarea copiilor cu diagnostice de la cele vindecabile, la cele mai severe, nu sunt câtuşi de puţin acoperitoare a întregii diversităţi de suferinţe, pe de o parte, iar pe de altă parte, fie tratamentele sunt insuficiente, fie sunt costisitoare şi neaplicabile din acest motiv, pentru cei mai mulţi dintre copii. 
  
Ceea ce nu se confruntă cu niciunul din cele două impiedimente e, printre puţine altele, cartea, rămasă până azi pâine sufletească - de fapt, mai cu seamă azi, când Internetul scoate biblioteca din case, dar invadează lumea cu o uriaşă, diversă şi năucitoare informaţie într-atât de alambicată încât a găsi soluţia pentru ceva, nu e departe de a consulta horoscopul care diferă în funcţie de sursă. Asemenea şi tratamentele prescrise pe Internet: pe lângă că uneori sunt ciudate, se mai şi deosebesc, în aşa fel încât ce recomandă o sursă combate alta. Avem a face cu un carusel amatorist şi periculos, de sfaturi medicale empirice, fanteziste, inutile ori contraindicate. 
  
Şi atunci, întoarcerea la colbuita carte ar fi calea! Apărătorii sfaturilor electronice susţin că Internetul a recuperat cartea, dar nu iau în seamă că scrie azi electronic cine vrea şi cine nu vrea, cine ştie şi cine nu ştie, cine e normal şi cine e nebun… că se scrie, fie de la cap la coadă cu litere mici şi nu se mai înţelege când avem a face cu substantive comune ori cu substantive proprii, sau se scrie pe la mijlocul propoziţiei cu litere îngroşate şi majuscule, ceea ce induce din nou în eroare, mai ales atunci când este vorba de termeni ştiinţifici, nume, denumiri… sau se prescurtează cuvintele până la a le mutila, sau, iar aceasta cel mai adesea, se scrie fără diacritice iar cititorul dacă habar nu are de un cuvânt, are a merge la ghicitoare ca să dibuiască diacriticile fără care un termen, un nume, o denumire pot fi confuze… Iată, aşa apar cărţile „recuperate” de Internet. Cum să ne putem baza pe ele?! 
  
Spre lauda lor, a autoarelor Alina Constantinescu şi Oana Popescu, se va aşeza de-acum, la îndemână pe raft, o carte aşteptată de mamele de copii şi nu numai: „Bucate delicioase pentru copiii cu alergii alimentare”. Când tocmai vorbeam de internautica zăpăcitoare, iată o escală prin lumea cinstită şi umană a cărţii! 
  
Pare că nu, dar hrănirea copiilor atunci când survin tulburări de tipul alergic la alimente, în cazul prezentat în carte, la lapte şi ou, constituie o cauză principală a grijei părinţilor de copii şi nu numai a lor! Evenimentul lansării cărţii va avea loc joi, 8 ianuarie, 2015, la Galeria de Artă „Calea Victoriei 33” (Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Calea Victoriei nr. 33, Sector 1, Bucureşti). 
  
Dacă este vorba despre „bucate delicioase”, este, deci, vorba şi de bucate sănătoase, raportate la micuţii care au probleme alergologice. Ele sunt „servite” în această carte de reţete speciale ce exclud folosirea laptelui de vacă şi parţial a oului. 
  
„Copiii noştri ne sunt necontenită inspiraţie. Ne ajută să fim mai buni, mai înţelegători, mai curajoşi. Pentru puterea pe care ei ne-o dau să mergem mai departe atunci când ne este greu, le mulţumim! Datorită lor am realizat această culegere de reţete, pentru ca şi altor mămici să le fie de ajutor. Ne dorim să vă fie de folos vouă şi copiilor voştri!”, precizează în partea introductivă, autoarele. 
  
„Pornind de la experienţa acumulată şi din dorinţa de a împărtăşi şi de a ajuta şi alti părinţi care se confruntă cu problema preparării hranei copiilor ce au alergii la diferite alimente, Alina Constantinescu împreună cu Oana Popescu au reuşit să includă în această carte o mare varietate de reţete create pentru întreaga familie, în aşa fel încât să îndepărteze disconfortul gătitului separat pentru copil. 
  
Cartea, care a apărut la sugestia Oanei Popescu, mămică unei fetiţe cu astfel de probleme, conţine 30 de meniuri pentru întreaga zi - mic dejun, prânz, cină, dar şi o mulţime de reţete pentru gustări, dulciuri, produse de patiserie: Mic dejun pentru copiii sănătoşi, Supiţe şi Ciorbiţe pentru Fetiţe şi Băieţei, Felul doi pentru Mâncăcioşi, Desertul Campionilor, Cina, Ceva uşor pentru un Somn Bun, Patiserie. 
  
«Bucate delicioase pentru copiii cu alergii alimentare» este un melanj de reţete împărţite pe categorii, urmărind mesele principale ale unei zile (la început sunt prezentate şi câteva variante de meniuri pe o zi întreagă), precum şi reţete speciale pentru prepararea borşului de casă, bulionului sau a diverselor feluri de pâine. Fiecare reţetă este însoţită de o „bulină de recomandare” legată de vârsta copilului care poate consuma preparatul respectiv. Reţelete care nu conţin ou sunt marcate pentru a uşura munca mămicilor”, recomandă, cum nu o poate face altcineva mai bine, dat fiind faptul că încă nu este răsfoită cartea, PR Specialist Oana Georgescu, organizatoare a evenimentului lansării. . 
  
Nemaifiind decât o zi până la vederea şi achiziţionarea cărţii, şi un pas până în bucătărie unde, cu această carte sub ochi, mamele vor încerca temeinicia reţetelor scrise spre pregătirea „bucatelor delicioase”, iată mai jos argumentul autoarelor: „Sperăm să fie de mare ajutor celor care trebuie să găteasca pentru un copil cu alergii. Pentru că, recunoaştem că nouă, la începutul rolului nostru de mămici care au copii cu astfel de probleme, ne-a fost foarte greu. Mâncărurile sunt gustoase şi se pot savura şi de către adulţi”. 
  
Este notabil în contextul prezentării acestei cărţi, faptul că una din autoare, Alina Constantinescu a înfiinţat în anul 2011 prima Grădiniţă destinată în exclusivitate copiilor cu alergii alimentare, grădiniţa Nuki. Ea este deservită de un personal atent selectat şi şcolarizat, astfel încât să poată avea grijă de copiii cu alergii alimentare. 
  
Meniul zilnic este personalizat pentre fiecare copil, în scopul eliminării din hrana acestuia a alimentului care-i provoacă alergia. Mâncarea este proaspătă, preparată zilnic în bucătăria proprie, pâinea este făcută în casă după metode tradiţionale, folosind făină fără amelioratori. 
  
„Am înfiinţat această grădiniţă”, precizează Alina Constantinescu, „pentru ca toţi copiii cu alergii alimentare să aibă un loc în care să fie în siguranţă. Reacţiile pot fi foarte puternice - chiar şi de la urme de lapte lăsate pe o jucărie de un alt copil! - iar recuperarea de lungă durată. Am ales cu grijă o locaţie care să fie spaţioasă, luminoasă, să aibă o curte mare; am amenajat-o mai întâi pentru fiul meu care avea 3 ani pe atunci. Toţi cei care i-au trecut pragul spun ca atmosfera este deosebită, emană linişte şi căldură. Personalul a fost instruit de dr. Adriana Camuescu, medic alergolog. Gătim totul în bucătăria proprie, inclusiv pâinea, iar prăjiturile şi micul dejun sunt din produse de sezon. Meniul se diversifică tot timpul în funcţie de preferinţele copiilor, dar respectăm cu stricteţe regimul fiecărui copil în parte. Există şi meniuri personalizate, putem prepara şi cina pentru a fi luată la pachet. Am preparat şi torturi pentru petreceri. Mai mult, am ţinut ca în grădiniţa noastră să nu se dea pedepse, copii să nu fie motivaţi cu… buline sau steluţe; ei învaţă firesc, doar prin joacă şi cu multă bucurie. Respectăm programa Ministerului Educaţiei şi Învăţământului, dar o adaptăm pentru fiecare copil, ţinem legătura în permanenţă cu părinţii şi îmbunătăţim totul. Grupele sunt mici, de 10 -12 copii, tocmai pentru a ne putea ocupa de fiecare copil în parte”. 
  
Nu este lipsit de importanţă faptul că Grădiniţa Nuki beneficiază de supervizarea unor cunoscuţi medici alergologi şi pediatri. 
  
În interesul celor ce doresc coordonatele autoarelor cărţii, implicit a unei legături cu Grădiniţa Nuki, prezentăm datele de contact respective: 
  
Alina Constantinescu, autor 
  
Manager Grădiniţa NUKI 
  
Email: alina@gradinitanuki.ro 
  
Mobil: 0726.207.700 
  
Oana Popescu, autor 
  
Email: ocstoenescu@yahoo.com 
  
Mobil: 0723.227.237 
  
Evenimentul lansării cărţii „Bucate delicioase pentru copiii cu alergii alimentare” va fi urmat de un cocktail alcătuit din produse preparate după reţetele din carte. 
  
Articol scris de Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) şi Oana Georgescu, PR Specialist ; Mobil: 0722.434.986 / 0744.654.838 Email: oana_georgescu2003@yahoo.com 
  
Referinţă Bibliografică:
Lansare carte pentru copii cu probleme alergologice / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1468, Anul V, 07 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!