AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1463 din 02 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Nae alexandru. Regula omului de omenie şi artistului de valoare
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întinsa pustietate a unui deşert s-ar înverzi dintr-odată şi s-ar umple de flori dacă artiştii ar fi lăsaţi să atragă destinul suferindului copil al Universului, globul acesta rotund pe care am fost aşezaţi fără voia şi fără ştirea omenească! Tot mai puţini oameni din lume vor să ştie că viaţa globului acestuia e într-un singur trup, şi de aceea, după raţiune ar trebui să nu fie părăsit nimeni la durere şi să nu fie singur nimeni la fericire. Căci, într-un trup nu poate să doară un picior, iar capul să se destindă senin, nu pot lăcrima ochii şi surâde gura, nu poate fi inima rănită şi obrazul vesel, nu poate cădea speranţa iar optimismul să debordeze, nu poate suspina sufletul iar gândul să zboare…! 
  
Actorii sunt de partea inimii trupului acestuia omenesc, prin natura funcţiei lor relaţionare. De fapt, actorii sunt chiar inima, într-un sens, iar în altul sunt dublajul fiecărui om, repetarea în formă spirituală a oricărui fapt, fenomen, trăire omenească, aşa cum cusătura unei carpete poate aduce în odaie o câmpie cu flori. 
  
Unul din pleiada de actori ai Teatrului de Revistă „Cnstantin Tănase” din Bucureşti adună şi e în stare să expună cu un inegalabil talent o câmpie cu cele mai diverse şi multiple forme transgresate din viaţă, natură şi lume, apoi aranjate cu migala, aservirea şi harul actoricesc în roluri. 
  
E un actor complex. Tânăr şi tocmai de aceea un uimitor actor profesionist - altminteri locul său, fireşte, nici n-ar fi la „Tănase”. Tânăr şi totuşi tumultuos fără stângăcii sau fantezii cu elan necondiţionat, deopotrivă stăpânit în faţa căderii în manifestări imature. Pare suficient de predispus la veselie, la gesturi necomplicate, încât să fie adorat de tineri, dar şi agreat de publicul spectator mai îmbrumat de toamne putând să creeze în scenă sau pe platou o atmosferă de căldură familială - pe micul ecran o face în modul desăvârşit la show-ul gastronomic tradiţional în care este partener de platou cu admirabila sa colegă Valentina Fătu, „Tradiţii de la bunica”. Dar, în spatele acestor înfăţişări actoriceşti există multă seriozitate în ceea ce-l priveşte pe actorul Nae Alexandru. 
  
Dincolo de scenă nu îmbracă nicio conversaţie în fraze strălucitoare, nu deviază conversaţia în snobismul verbal, nu-şi ridică nasul unde să nu-l ajungă nimic, are o mare măsură a bunului simţ, e jovial, prietenos… Este, cu alte cuvinte, un actor talentat, cunoscut, joacă la un teatru care nu are nevoie de un singur cuvânt în plus pentru prezentare, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, dar în relaţia cu cei din jur este un om între oameni! Nu primeşte să fie încălzit cu laude dulci sau exagerări de complezenţe, dar impune respect prin respectul pe care îl acordă la rândul său. Toate acestea construiesc o concluzie ce susţine regula omului pentru oameni şi artistului de valoare! Una se deduce, se influenţează şi se completează din şi pe cealaltă! 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Nae alexandru. Regula omului de omenie şi artistului de valoare / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1463, Anul V, 02 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!