CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1461 din 31 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Cristian Simion. Plăcerea instantă de a întâlni oameni...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un artist de la „Tănase”, chiar şi numai pentru că e de la „Tănase” exemplifică modelul celui care are o ordine a iubirii ce pare pentru mulţi răsturnată. Ceea ce iubesc cei mulţi întâi, artistul iubeşte în al doilea rând, iar ceea ce iubesc cei mulţi în al doilea rând, artistul iubeşte întâi: grija şi iubirea lucrurilor pentru sine sunt în al doilea rând, pe când respectul, cinstirea, iubirea pentru public sunt în rândul întâi. 
  
Niciodată afecţiunea nu are o prioritate dezorganizată în ce gândeşte şi făureşte actorul Cristian Simion. Păstrează ca neînlăturabilă iubirea pentru publicul teatrului pentru că a fost dintotdeauna şi este, în ce îl priveşte, devotat şi dăruit cu iubire Thaliei; actorul Cristian Simion şi teatrul sunt doi, dar o singură conştiinţă, iar actorul şi spectatorii sunt mulţi dar un singur trup! Prin aceasta, Cristian Simion, şi de fapt toţi artiştii de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” statornicesc responsabilitatea şi misia de luminători ai cugetului, de împrospători cu zori ai vieţilor spirituale ale trăitorilor şi iubitorilor teatrului. 
  
Arde în noi dorul de teatru şi datorită acestui actor care cu o mână cheamă şi cu cealaltă îmbrăţişează. În relaţia directă cu oamenii el aseamănă comportamentul uman cu stânga şi cu dreapta înţelepciunii solomoniene. În stânga e lipsa eleganţei, singură şi izolată, pe când la dreapta e eleganţa în act, multiplă după varietatea caracterelor celor din jur. Vorbeşte cu fiecare dintre aceştia, e amabil cu fiecare, îşi reazimă orice cuvânt pe o bunătate a gesticii, pe un surâs al bunăvoinţei, pe o căldură a privirii... 
  
Stă oglindit în toată această comuniune cu oamenii impulsul valului care dă îndindererii mării falduri şi-i descoperă viaţa, freamătul, măreţia dinamică, feeria...! Omul tăcut ce fuge de oameni se aseamănă cu ţărmul încremenit veşnic, netrezit la aspiraţia şi iubirea largului, ori cu netezimea câmpiei, ca o frunte sub care nu sunt gânduri! La ţărm şi în câmpie dormitează libertatea, pe când, pe valuri cutreieră nedomolitele vijelii ale vieţii! 
  
Numai o inimă veselă e desăvârşită, iar inima actorului Cristian Simion e întocmai. Ea contempleză prietenia şi căldura umană. Se vede aceasta şi se simte în plăcerea cu efect instant a actorului, de a întâlni oameni! L-am întâlnit şi cunoscut în spatele scenei la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi de aceea, toate aceste cuvinte scrise aici au argument. 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Cristian Simion. Plăcerea instantă de a întâlni oameni... / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1461, Anul IV, 31 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!