CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1430 din 30 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Marina Florea. Artistă iubită de omul lăuntric
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub sânul celor ce iubesc pe artişti bat două inimi: cea pentru propria viaţă obosită de ani, de gânduri, de munci, de nopţi fără somn, de suspine… şi cea pentru iubit, care-i ca zarea, existând din depărtare, undeva, dar mutându-se tot mai departe cu cât tinzi să i te apropii! 
  
Am adunat câţiva ani în urma mea aşteptând ziua în care o voi întâlni pe artista Marina Florea, al cărei glas l-am avut în tot acest timp purtat în cea de-a doua inimă! Pe 22 noiembrie 2014, aşteptarea s-a preschimbat în fapt zămislit neîncetat în avîntul gândurilor mele. Îi ascultasem toate cântecele, de atâtea ori, o privisem în fotografii şi pe ecran, dar în ziua în care am întâlnit-o, chipul şi glasul ei erau înaripate de viaţă. De aceea, o cercetam pentru întâia dată cu o încântare care îmi purifica toate gândurile împrăştiate pe oriunde. Ochii ei, două flori de cicoare, părul ei, soare topit, voioşia feţei, energia gesticii, generozitatea, eleganţa cuvântului îmi păreau înscrise în ritualul jertfelor armonioase şi binefăcătoare ale celei de-a doua inimi! 
  
Marina Florea e un om şi un artist al inimii care, iubind-o, se curăţă de rău, de urât, se vindecă şi se veseleşte! Stelele din ochii ei intră ca sfredelul în ochii ce-o privesc şi-i inundă cu un nor albastru. Ochi albaştri, ca aceştia, s-or fi uitat de sus în apele imense ale lumii şi le-au albăstrit! Iar voci ca a Marinei Florea s-au separat de corul melozilor heruvimici şi au coborât alinătoare la om, spre a-i dărui armonia şi a-i estetiza viaţa sufletească! 
  
22 noiembrie 2014, ziua în care eram prezent la lansarea cărţii „Jolt Kerestely, o viaţă pentru cântec”, scrisă admirabil de cea care iubeşte nu mai puţin decât mine pe artişti, Oana Georgescu, a fost a venirii sărbătorii mele sufleteşti, necesară oricât de rar, pentru împrospătarea privirii ochilor cu oameni mai iubiţi, mai frumoşi, mai buni, mai luminoşi! Erau atâţia dintre ei alături de formidabilul compozitor Jolt Kerestely, tânăr şi curat la inimă, ca pruncul, maestru între maeştrii muzicii uşoare româneşti, unul dintre seniorii cei mai experimentaţi şi prolifici, ai ei. 
  
Artista Marina Florea era printre ei un zâmbet mobil, un fir de soare, nestând locului o clipă, ceea ce mi-a supus ochii unei gimnastici ritmice. Ea ca, de altfel întreaga ei generaţie de artişti, are un public al ei, care o iubeşte, nu sunt singurul, fireşte! A încântat şi încântă de atâţia ani pe cei ce ascultă muzica uşoară veritabilă, în chip condamnabil împinsă azi la margine, de muzica răcnită şi „asezonată” cu trupuri aproape despuiate. 
  
Când apare în faţa publicului, un artist care mijloceşte întâlnirea omului cu frumuseţea şi fericirea prin muzică, aşa cum e artista Marina Florea, răsare omul lăuntric din fiecare, ca să o vadă şi să o asculte! Omul din afară e cel cu inima ce bate pentru viaţa sa, iar omul lăuntric e cel cu inima pentru iubire! E omul care sunt, când o întâlnesc pe artista Marina Florea! 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Marina Florea. Artistă iubită de omul lăuntric / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1430, Anul IV, 30 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!