CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1428 din 28 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Spectacol dedicat Zilei Naţionale la Opera Comică pentru Copii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Soliştii Operei Comice pentru Copii (OCC) şi tinerii olimpici de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti vor susţine un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naţionale a României. Evenimentul are loc luni, 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16. Biletele se achiziţionează prin reţeaua bilete.ro. 
  
„Ziua Naţională a României este prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. Este momentul din an când ne raportăm cu emoţie la istoria neamului şi privim cu speranţă spre viitor. Avem tineri talentaţi, care ne reprezintă cu succes ţara la nivel internaţional, şi este datoria noastră să-i promovăm, să-i susţinem şi să le aplaudăm rezultatele. Tinerii muzicieni români care au atins performanţe remarcabile merită o sală arhiplină care să le mulţumească prin căldura aplauzelor pentru modul în care aleg să fie ambasadori ai României.”, precizează Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii. 
  
Programul concertului extraordinar include lucrări clasice, de mare popularitate, din repertoriul românesc şi universal, în interpretarea orchestrei Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu”. Vocilor Operei Comice pentru Copii - Oana Şerban (soprană), Andrei Lazăr (tenor) şi Ştefan Schuller (bas) - li se vor alătura tinerii olimpici Paul Răducanu (vioară), Maria Jurcă (vioară) şi Alexandra Curcă (violoncel). Conducerea muzicală este asigurată de tânărul dirijor Gheorghe Iliuţă. 
  
În perioada 28 noiembrie - 12 decembrie, Opera Comică pentru Copii organizează cea mai mare acţiune de colectare a jucăriilor din Bucureşti. Campania Jucăriile Operei pentru Copii (JOC) îşi propune să colecteze un număr cât mai mare de jucării de la cei care nu mai au nevoie de ele. După selecţia şi igienizarea lor, acestea vor fi donate de către artiştii OCC copiilor defavorizaţi de la mai multe şcoli speciale, centre de plasament şi orfelinate din Bucureşti. 
  
Astfel, bucureştenii care doresc să doneze o jucărie o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti, nr. 16) unde, începând din data de 28 noiembrie este montată o cutie-cadou, disponibilă publicului, zilnic între orele 8 și 22. 
  
„Nu există copilărie fără o jucărie… preferată. Păpuşa mea se numea «Pumuşica» (de la «Frumuşica»). Puţin cosmetizată şi îngrijită, o voi aduce şi o voi dona în cadrul campaniei J.O.C. Vă invit să vă alăturaţi celei mai frumoase fapte pe care o putem face în preajma venirii lui Moş Crăciun, aceea de a aduce zâmbetul pe faţa copiilor mai puţin norocoşi.”, a mai menţionat Felicia Filip, Directorul Operei Comice pentru Copii. 
  
„Este important”, declară la rândul său, Directorul de Comunicare al instituţiei, Emil Pantelimon, „pentru bucureşteni să ştie că atelierele lui Moş Crăciun sunt la Opera Comică pentru Copii. Avem un centru de colectare al jucăriilor foarte bine pus la punct, suntem pregătiţi să sortăm şi să igienizăm fiecare jucărie ce va ajunge în mâinile copiilor. Soliştilor şi balerinilor instituţiei noastre li s-au alăturat un număr important de voluntari care sprijină campania caritabilă J.O.C. Ne propunem să strângem cel puţin 2000 de jucării.”. 
  
Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, ea a reuşit până în prezent performanţa de a câştiga 70 de premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical şi balet în repertoriu, instituţia susţine anual peste 200 de reprezentaţii atât la sediu, cât şi în turneele naţionale şi internaţionale pe care le desfăşoară. 
  
Oana Georgescu 
  
Biroul de presă, 
  
Opera Comică pentru Copii 
  
Calea Giuleşti nr.16, Sector 6, Bucureşti 
  
Tel./Fax: 021.319.28.19 
  
Email: oana_georgescu2003@yahoo.com 
  
www.operacomica.ro 
  
Articol scris de către Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Spectacol dedicat Zilei Naţionale la Opera Comică pentru Copii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1428, Anul IV, 28 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!