CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1427 din 27 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Stela Enache. Semănând iubire, seceri iubire...!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Da! Artista Stela Enache, iubire seamănă, cu vocea ei lină ca susurul unui pârâiaş auzit când cade înserarea şi tac pe rând făpturile naturii, rânduite la odihnă şi vis! 
  
Dacă vocea Stelei Enache ar fi lucru, rouă ar fi pe frunză subţire de lămâiţă, dizolvându-i aroma şi împresurând-o cu lumină proaspătă. Iar dacă lumina ochilor Stelei Enache ar fi lucru, chihlimbar auriu ar fi, strălucind după sărutul soarelui! 
  
Minunată şi adorabilă artistă! Semănând iubire, prin natura adevărurilor, iubire seceră pe câmpia muzicii uşoare româneşti, pe care artişti ca ea, într-o viaţă de cântec au înflorit-o cu flori spirituale, au semănat-o cu duh, au rodit-o cu smaralde de opere muzicale nemuritoare. 
  
Când nu o întâlnesc pe artista Stela Enache mi-i dor de ea, când o întâlnesc mi-e dor de ea; când nu vorbim mi-i dor de ea, când vorbim mi-i dor de ea…! Oricând e în inima mea! La diferite prilejuri cuprinse între rarele manifestări închinate muzicii uşoare dintre care cele mai multe sunt făptuite de doi străjeri eroici şi pasionali ai muzicii uşoare româneşti: Octavian Ursulescu şi Oana Georgescu, o întâlnesc. Deodată, în astfel de ocazii, umbra acestei vieţi devine pentru mine rază de soare. 
  
Am zărit-o de curând, la lansarea cărţii scrise de Oana Georgescu, „Jolt Kerestely, o viaţă de cântec”, printre invitaţi şi am sărit într-o clipă în faţa ei. O îmbrăţişare de la Stela Enache lasă fiori după care rămâne în sân un jar! Aceasta nu priveşte doar prezentul, ci multul timp de după. Pe când aşezarea fiorilor aceştia în cuvânt e apa nu de sete, nici de stingere a jarului ci de ţinere a lui în stare aprinsă! 
  
În forma ei spirituală, muzica e un cer scufundat în suflet sub chezăşia căruia cântăreţii sunt stele nu doar luminând ci alinând totodată, mângâind, vindecând, îmbogăţind, înfrumuseţând omul. Aceasta desăvârşeşte artista Stela Enache, lumina nu de azi, nici de ieri, dintotdeauna în calea inimii mele. 
  
Este o artistă ce încredinţează cântecului inteligenţă, virtute, gingăşie… În urma pasului ei sunt multe supărări, ultima fiind pierderea soţului, regretatul compozitor Florin Bogardo, dar în ochi îi joacă şi voioşia, şi melancolia. Nu priveşte departe, nici în jur, priveşte nemărginit în om. Îl străpunge cu o privire, prin minte şi prin suflet. O minte, oricât de plină de griji uită atunci de sine. 
  
Pare firavă, atât de sensibilă este. Dar nu e firavă. E un om puternic ce se ia de piept cu viaţa. Cererile sufletului sunt şi hrănirea lui, cu pâine sufletească, fireşte! Întocmai aceasta-i glasul artistei Stela Enache: pâine sufletească. Melodiile artistei întrerup continuitatea în perceperea timpului prezent şi în spaţiul real din jur. Melodiile Stelei Enache răpesc într-o slavă dincolo de realul prezentului! În vis, bucurie, fericire. 
  
Scenele de azi care duduie de cântece fără muzică şi interpreţi fără voce, deîndată ce vor deveni treaptă reîncepătoare a spectacolului sublim de altădată, năzuind spre desăvârşirea frumuseţii muzicii uşoare au să aibă în frunte pe artista Stela Enache. Nu încape nicio îndoială că aşa va fi. Stela Enache şi generaţia aurorală de interpreţi minunaţi de muzică uşoară românească sunt comoara culturală înstelată, aşadar, de numele anume potrivit: Stela! 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com). 
  
Referinţă Bibliografică:
Stela Enache. Semănând iubire, seceri iubire...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1427, Anul IV, 27 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!