CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1426 din 26 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Natalia Guberna. Numai o inimă care nu a rănit niciodată şi a iubit mereu...!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cine o întâlneşte pe artista Natalia Guberna descoperă în interiorul său gânduri pe care le-a avut tot timpul dar nu ştia de ele! Mult din izvorul iubirii care i se dă omului este întors chiar de el spre pierzare. Trebuie, oare, ca artiştii fermecători care au mers cândva în faţa pasului muzicii uşoare româneşti, ca steaua înaintea magilor, să ne oprească pe stradă şi să ne întrebe dacă ne aducem aminte de ei?  
 
Este după socotinţa fiecăruia să înţeleagă că înaintea muzicii uşoare de azi a fost muzica uşoară adevărată de ieri, că dintotdeauna , azi şi în viitor frumuseţea nu se simbolizează ci există sau nu există! Vorbind despre artista Natalia Guberna, vorbim despre adevărul frumuseţii umane în tot: un om şi un artist căruia frumuseţea nu i s-a împărţit la sorţi, ci i s-a dăruit desăvârşit! E o plăcere pentru privire, un privilegiu agreabil de vorbi cu ea, o încântare de ascultat melodiile-i dezlipite de glasul sensibil şi lipite de inima sedusă în înţelesul sublim al dragostei!  
 
De curând (22 noiembrie 2014) Natalia Guberna a participat la lansarea de la Romexpo Bucureşti, a cărţii scrise de Oana Georgescu, „Jolt Kerestely, o viaţă pentru cântec”. Fericit şi rar moment de a întâlni pe câţiva dintre iubitorii muzicii uşoare româneşti ajunse la desăvârşirea supremă în cântecele compozitorului Jolt Kerestely. Printre ei, pe interpreta Natalia Guberna, un om şi un artist frumos, plin de duh, de voioşie, de generozitate, de talent! Ce uimeşte mai mult la înfăţişarea ei exterioară este voioşia care îi sporeşte frumuseţea. E atât de voioasă întotdeauna, încât pare că nici un om şi nimic din lume nu are vina de a o fi supărat vreodată şi că viaţa ei (deşi nu e aşa) are o inepuizabilă poleială roz!  
 
Întâlnind-o, eu am întâlnit calea şi clipa izbăvirii de toate gândurile ce le aveam! În aşteptarea începerii ceremonialului lansării cărţii excepţionale, scrise de o tot asemenea scriitoare de cărţi închinate artiştilor, Oana Georgescu, am împărţit în doi, eu şi artista Natalia Guberna, vreme de peste două ore, o companie care în ce mă priveşte a fost un dar ce i-ar face să vocifereze pe invidioşi şi i-ar mira pe cei care mă ştiu timid. Minunată această companie despre care scriu acum spre a recunoaşte, căci verbal n-aş avea curaj, că tot timpul am privit-o cu coada ochiului, pe furiş, ca să nu pierd nici o secundă de încântare (de ce-aş fi făcut-o, dacă era în chipul cel mai necrezut, la îndemâna mea să privesc aievea o artistă pe care am admirat-o toată viaţa mea?!). O mai întâlnisem la lansarea cărţii „Alexandru Jula”, de la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti, scrisă, de asemenea, tot de scriitoarea de cărţi fascinante, zugrăvitoare a stelelor cosmosului muzical românesc, Oana Georgescu. De atunci şi până la reîntâlnirea de la Romexpo trecuse ceva timp şi, cu atât mai mult, ocazia a fost pentru mine răsplata aşteptării.  
 
Peste două ore petrecute împreună au fost argumentul că nici o speranţă nu se împotriveşte realităţii. Toată această prelungă povestire a întâlnirii cu artista Natalia Guberna o alcătuiesc spre adeverirea calităţilor nemăsurabile de generozitate, bună dispoziţie, eleganţă, spontaneitate, împrietenire fără nicio impietate, ale artistei, calităţi despre care auzisem, dar acum le cunoşteam. Aşteptasem să mă întâlnesc la acel eveniment cu interpreta de folclor românesc Polina Manoilă, pe care o admir şi de care mă leagă o apropiere de gânduri, dar nu a venit - ea repetă absenţa la întâlniri, dar nu mă supăr.  
 
Nevenind Polina, nu am fost însă, deloc singur! Câtă bucurie încearcă omul atunci când cel alături de care petrece chiar şi o clipă, e frumos! Fără îndoială că scena are a aştepta revenirea Nataliei Guberna cât mai des, pentru că spectacolele de azi prilejuiesc prea multe urcări pe ea a unor artişti rătăciţi pe calea aceasta! Este greu de înţeles că Natalia Guberna cântă atât de puţin, că cei în dreptul de a o rechema întârzie la întâlnirea cu ea, aşa cum, dacă mi s-ar fi întâmplat mie, aş fi fost mai sărac azi cu o sărbătoare sufletească.  
 
Spectacolul muzical a trecut printr-o eclipsă mai lungă decât răbdarea! Şi-ar fi deja timpul să revenim la muzica fermecătoare pe care Natalia Guberna şi generaţia sa au cântat-o cândva, într-atât de fericit! Acele cântece deschideau inimile la citirile în iubirile inimilor şi ochii la privitul în soarele frumuseţii!  
 
„O iubire mi-a bătut la geam”, „Sub un petic de cer”, „Să visez”, „La anii mei”, „Ochii mei”, „Merg fluierând”, „Am numai 16 ani”, „Un cântec pentru soare”, „Crede-mă, iubite”, „Un, doi, trei”, „Valuri albe”, „Lasă-mă să-ţi dăruiesc o melodie”, „De ce?”…, iată câteva melodii minunate cântate de artista Natalia Guberna, melodii neuitate şi de aceea e cu atât mai nedrept ca managementul muzical cu orice preţ să le prescrie.  
 
În inima artistei Natalia Guberna e adâncită arta spectacolului ca solemnitate. Un spectacol cu Natalia Guberna e vast, elevat, grandios, seducător. Un spectacol cu Natalia Guberna este triumful splendoarei muzicii uşoare, a subtilităţii melodiei line, sentimentale, plăcute, înstăpânitoare a minţii, inimii şi ochilor!  
 
Ascultând-o pe Natalia Guberna, suspină sufletul de plăcere, strălucesc ochii de dragoste, se jertfeşte inima, părăsindu-te şi mergând la ea! Dar numai acea inimă care este curată, care nu a rănit niciodată şi a iubit mereu! Aceasta merită artista Natalia Guberna, pentru că ea aceasta dăruieşte!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Natalia Guberna. Numai o inimă care nu a rănit niciodată şi a iubit mereu...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1426, Anul IV, 26 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!