AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Marturii >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1415 din 15 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ura neomenească are ax un vid sufletesc. Ea se activează la om atunci când centrul conştiinţei sale e spintecat de vid. Fireşte, nicio ştiinţă nu argumentează modul de a conceptualiza găsirea unei întreruperi în principiile de funcţionalitate a conştiinţei, prin dislocarea ei de către ceea ce e prin a nu fi: vidul! Dar când omul loveşte omul, despre ce mai poate fi vorba dacă nu despre un gol între om şi componenta de susţinere a caracteristicii omenescului: conştiinţa?!  
 
Un personaj cu relativă identitate de om, un neom repetabil defazat în raport cu resorturile conştiinţei a înmărmurit lumea cu ceva timp în urmă, în numele unei mezalianţe între judecata sa şi edictele diavolului: s-a năpustit câineşte la maestrul Alexandru Arşinel, într-un moment de gravă cumpănă a vieţii sale, printr-o formă de invective concomitente cu suferinţele unuia dintre cei mai mari actori din istoria teatrului românesc.  
 
Sensurile şi conţinuturile spuselor acelui neom zis ziarist, preocupat să înnoroieze la rând oameni de valoare, la un post de televiziune ce găseşte ca sistem de valori perspectiva atacului la persoană anacronic, irelevant, extrem de violent şi vulgar, au fost încă un cuţit în trupul maestrului Alexandru Arşinel, chiar în zilele în care viaţa sa se confrunta cu un pericol în faţa căruia nu exista alt scut decât transplantul renal!  
 
„Şi a fost mâna Lui Dumnezeu…”! Astfel edifică starea reală de fapt a punctului de extremă decizie în privinţa salvării maestrului Alexandru Arşinel, Oana Georgescu, jurnalist, scriitor şi Secretar Literar Artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, în cartea sa care se va lansa sâmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 14:30, la Târgul de Carte Gaudeamus, standul Editurii ALL (pavilion Central ROMEXPO).  
 
Invocarea proniei în contextul acesta exclude caracterul antiteoretic, pentru că, cel puţin astfel, omul aprofundează valoarea din rugăciune, simţind că ea catalizează cel mai solid speranţele. Pe când ziaristul neom muşca din inima frământată de durere a maestrului Alexandru Arşinel, scria o carte ziarista Oana Georgescu, în care ilumina iubirea Lui Dumnezeu şi fapta doctorilor care, împreună, au salvat viaţa unui om înjurată de neom!  
 
E o carte scrisă cu sufletul! Să punem în cumpănă acum cartea aceasta şi otrava neomului! Într-o parte-i lucrarea îngerului bun şi frumos, iar în cealaltă a demonului iraţionalist, disonant în cuvânt cu oricare dintre cuvintele de omenie.  
 
„Şi a fost mâna Lui Dumnezeu…”! Da, a fost atunci mâna alinătoare şi ocrotitoare de viaţă a Lui Dumnezeu, prin mâinile doctorilor care l-au operat pe maestru, dar şi care a mişcat Oanei Georgescu mâna-i mângâietoare şi ea, spre aşternerea cuvintelor într-o carte plină de emoţie, închinată Lui Dumnezeu şi doctorilor ce-au apărat viaţa unui actor unic într-un secol! Actorul Alexandru Arşinel!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Alexandru Arşinel. Şi a fost mâna Lui Dumnezeu... , eveniment editorial la Târgul de carte Gaudeamus (ROMEXPO) / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1415, Anul IV, 15 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!