CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1402 din 02 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Al Bano şi Romina Power din nou împreună, la Sala Palatului, pe 5 noiembrie 2014
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aproape de sfârşitul toamnei, pe 5 noiembrie (2014), muzica uşoară a anilor ’80 va reveni pe mătasea aurie a visurilor şi nostalgiei, după o veghe de cincisprezece ani, în sfârşit, într-o necrezută reîntâlnire: Al Bano şi Romina Power vor cânta împreună la Sala Palatului din Bucureşti! Un spectacol fierbinte, la început de iarnă, surpriză uriaşă făptuită de Project Events!  
 
Cea mai mare parte a spectacolelor organizate de Project Events, prin faptul că nu irizează doar o scurtă undă de emoţie ce ţine până a doua zi, e dovedit că se încadrează într-o perspectivă istorizantă. Este, fără îndoială, numai şi numai adevăr în aceste spuse, un prinos de adevăr, câtă vreme vorbim despre spectacole ce adeveresc, dacă nu chiar şi suplinesc, prin ele însele, prin forţa, splendoarea, vastitatea actului artistic de galantă amplitudine, cronica. De aceea, rândurile acestea, alcătuite prin colaborarea care notifică cel mai înalt generozitatea, cu PR Manager Diana Georgescu, sunt mai degrabă o invitaţie la spectacol, decât o cronică.  
 
Părea o despărţire iremediabilă. Albano şi Romina trecuseră printr-o tragedie, fiica lor cea mare, Ylenia dispărând misterios. Ultima oară a fost văzută în cartierul „French Quarter” din New Orleans. A fost căutată de părinţi, de poliţie, de prieteni, de cunoscuţi şi necunoscuţi… Prietenul ei a fost arestat, au fost cercetări, reconstituiri mai mult sau mai puţin ipotetice însă, nici până azi nu sunt date sigure despre ce s-a întâmplat cu Ylenia. Al Bano presupune că fiica lui s-a aruncat în Mississippi, pe baza mărturiei unui bărbat care ar fi văzut o fată blondă aruncându-se de pe pod şi strigând: „OK, eu aparţin apei!”. „În această frază am recunoscut-o pe fata mea”, mărturiseşte Al Bano. „Aşa spunea de când era copil şi se scufunda în mare”. În timp ce Romina Power este convinsă că fiica lor trăieşte într-o mănăstire din Arizona.  
 
Puţini ar fi mai crezut! Project Events, în pragul iernii pregătite să aşeze pe ferestre miniaturale flori de gheaţă ca măiastre dantele şi macaturi de cobalt şi opal, pe 5 noiembrie 2014 va fi o florăreasă care va împrăştia publicului de la Sala Palatului buchete de flori spirituale, de flori ce vor radia căldura cântecelor de iubire, neasemenea altora, atât de iubite pentru tulburătoarea frumuseţe, pentru neasemuitul lirism în măsură să apropie omul de văzduh, ca şi cum văzduhul tot cântec ar fi! Din această pricină, văzduhul, chiar, nu poate tempera cântecul celor doi magnifici artişti, Al Bano şi Romina Power. Dimpotrivă, văzduhul e cântecul lor în prelungire, e iubire în mistuirea umanului cu idealul, e frumuseţe în concurs cu sine, e artă şi miraj în act!  
 
Cum de s-au despărţit?! Nimeni, poate nici ei, frumoşii artişti ai anilor ’80, nu ştiu, nu pot descâlci în tenebre firele ce se desnoadă dintr-o iubire şi se încurcă ireversibil!... I-au unit cândva acea iubire frumoasă, au fost un cuplu muzical de succes şi o familie fericită, cu patru copii: Ylenia, Yari, Cristel, Romina Iolanda. Dar, după tragica dispariţie a Yleniei, s-au despărţit, în 1994, în SUA.  
 
Mulţi spectatori sunt dominaţi de emoţia reîntâlnirii celor doi artişti. E un moment ce are mistuit în el o poveste romantică pe care cuvântul nu ar putea să o înveşmânteze într-o formă descriptivă. Emoţiile unei reveniri împreună a doi artişti iubiţi, după o lungă despărţire vor tăia prin suflet ca sabia, vor arde ca jarul, vor zgudui gândul... Dar de povestit comuniunea în cântec a celor doi interpreţi, topirea unei priviri în cealaltă privire, bătaia inimii unuia şi răspunsul celeilalte inimi, nimeni şi nimic nu poate mai bine decât spectacolul însuşi. Nimeni nu poate cunoaşte, nici înţelege ce s-a întâmplat între ei, nimeni nu poate arăta aceasta mai aproape de inimă decât muzica!  
 
Va fi un spectacol în care ipostazierea dorului de cuplul Al Bano-Romina Power nu va putea evita efuziunea lacrimilor din suflet! După aproape douăzeci de ani, din nou pe scenă împreună, doi artişti care ne vor reaminti de ei.  
 
Al Bano, pe numele său adevărat, Albano Carrisi s-a născut într-un sat din Italia, în 1943, într-o familie de condiţie socială grea, ceea ce a avut consecinţe de dificultate în drumul deloc facil spre gloria muzicii la care a ajuns azi artistul. Străbătea în copilărie cale de câţiva kilometri, cu bicicleta sau trenul, între şcoală şi casă, a lucrat la câmp, în construcţii, la restaurant… Din banii săi trimitea acasă, odată cu veşti numai bune despre sine, ca să nu-şi îngrijoreze familia, deşi nu trăia o viaţă roz. Lumina soarelui său i-a ieşit în cale în ziua în care la întâlnit pe Adriano Celentano, care căuta şi selecţiona interpreţi talentaţi de muzică uşoară, din rândurile tinerilor. Sprijinit de Celentano, în 1965 Al Bano s-a prezentat la concursul de preselecţie de la San Remo.  
 
Aici a întâlnit-o pe Romina Francesca Power, actriţă şi cântăreaţă născută la Los Angeles, într-o familie de actori (tatăl Rominei, lucru mai puţin cunoscut, a fost prieten foarte apropiat cu strălucita noastră soprană Virginia Zeani). Al Bano şi Romina au fost parteneri în film, în muzică şi în viaţă. În 1982 au cucerit premiul II la San Remo cu melodia de fulminant succes „Felicita”. Au urmat ani minunaţi de viaţă, şi de cântec”. Ani care au un capăt trist. Divorţul! De atunci, cuplul muzical s-a rupt, dar iată, ziua necrezută nici de visătorii incurabili, a sosit: Al Bano şi Romina Pawer cântă iarăşi împreună!  
 
Da! 5 noiembrie 2014 e ziua când cei care jinduiesc sfârşitul remuşcărilor şi întoarcerea oglinzii gândului la iubiri îndepărtate vor vedea visul cu ochii. Atât de mulţi ani au fost nerodnici în speranţă, dar există o ancestrală spiritualitate pe care iubirea o urmează, chiar şi atunci când se crede că ea e pierdută definitiv. Această iubire se-ntoarce pe 5 noiembrie, contopită în cea mai mare surpriză pe care vreun organizator de spectacole o putea face publicului, surpriza unui concert Al Bano şi Romina. Din nou împreună, după amarul timp de cincisprezece ani!  
 
Oricât de convingător ne-ar fi obişnuit până azi Project Events, PR Manager Diana Georgescu, întreaga echipă a organizatorilor de la Project Events, de o competenţă care se vede şi se exemplifică prin evenimente artistice de excepţie, spectacolul Al Bano-Romina Power este cea mai surprinzătoare realizare de spectacol, nu de anul acesta, nu de anul trecut, de ani mulţi, până azi. După ce cu numai câteva luni în urmă (7 mai), impresarul Pepino Popescu a organizat unul dintre cele mai frumoase spectacole muzicale cu Al Bano, atât de elevat şi înălţător încât până azi sunt îmbogăţite de melodiile artistului, clipe de clipe, vieţile celor ce iubesc muzica, Project Events realizează una dintre cele mai mari surprize ale anilor recenţi, organizând concertul Al Bano-Romina Power.  
 
Unicitatea lui constă în aceea că e o solie de bucurie a reunirii în cântec şi în numele cântecului a doi artişti iubiţi cărora despărţirea le-a exilat muzica în singurătate, unde văpăile aplauzelor ardeau şi de admiraţie şi de dor! Acest concert va lăsa în urma lui nu numai gânduri pline de iubire şi farmec, ci pline şi de bunătate…!  
 
Date privitoare la achiziţionarea biletelor se găsesc accesând www.BILETOO.ro şi din punctele fizice: standul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă Mc Donald’s), Librăriile Librarium şi Eminescu, magazinele Flanco şi Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan-Staţia de metriu Unirii 1.  
 
Articol scris de către Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Al Bano şi Romina Power din nou împreună, la Sala Palatului, pe 5 noiembrie 2014 / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1402, Anul IV, 02 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!