CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1395 din 26 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Pepino Popescu a readus la bucureşti formaţia Smokie, în prelungirea iubirii şi dorului de rock
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A scrie note fugare de cronică despre fenomenala muzică a anilor şaizeci, fără a fi avut vreodată ocazia de a viziona unul dintre explozivele spectacole rock, urcate cândva la înfruntarea omului cu sine şi cu vârful artei muzicale făptuite de el, nu e mai mult decât a purta prin faţa privirii, oglinda, nu lumina! De aceea, începerea alcătuirii rândurilor acestora are întocmai baza acestei reflecţii pentru că are ca dată seara de după petrecerea unor clipe de viaţă ieşite din stereotipiile româneşti contemporane ce contrapunctează ardoarea de a trăi vesel şi frumos, ca altădată. Clipele acestea au fost unele de ambianţă britanică impregnată intensiv de muzica în care e cuprins succint cosmosul, a fulminantei formaţii Smokie!  
 
Da, Smokie a cântat pe 13 octombrie 2014 la Sala Palatului, înaintea unui alt concert asemenea în splendoare şi vastitate, susţinut de uluitoarea Bonnie Tyler. Două filoane de diamant, ale muzicii mondiale, Smokie şi Bonnie Tyler, în aceeaşi zi, pe aceeaşi scenă, la Bucureşti, sunt o depoziţie certă şi suficientă de respect faţă de public, din partea impresarului Pepino Popescu. El este făptuitorul unui decupaj din creaţiile universale ale muzicii, lipite miraculos în coerenţa programului spectaculos de concerte, al anului 2014, pe care nici nu-l putea aşeza în faptă cu mai mult respect faţă de public, nimeni altcineva!  
 
S-a deschis, cu acest concert al formaţiei Smokie un drum în prelungirea iubirii şi dorului publicului român de muzica rock a anilor şaizeci! E greşit a gândi că muzica aceasta, interpretată mai sus de văzduh de către Smokie striveşte contemplativismul romantic prin forţa universului sonor audibil la altitudini care tind dincolo de univers. Nu! Smokie emite o muzică asociată contemplaţiei romantice! Din toate timpurile există un mod de a scufunda în răcnet muzica, dar ceea ce cântă Smokie nu are nicio similitudine decât cu măiestria de a înălţa notele muzicale atât de admirabil încât iau cu ele pe aripi spiritul, al cărui făgaş natural întocmai în înalt este!  
 
Aceasta profilează Smokie, zidind cu melodii rock, nemuritoare, cu un timbru aparte, aplomb, desfăşurare, vitalitate… scara vivace, spirituală, armonizatoare a întregului cuprins, totalizatoare a ce mişcă şi visează între şirurile de scaune şi bolta sălii de spectacol. Muzica pe care o interpretează Smokie întemeiază deopotrivă sensurile omeneşti şi infinita libertate a fericirii umane.  
 
La Sala Palatului din Bucureşti a fost, pe 13 octombrie 2014, un festin nobil asortat cu muzica cea mai contemporană a lumii contemporane, muzica rock, transferată proaspătă, din trecutele decenii în prezent şi spre orizonturile deloc ireconciliabile, cât timp va trăi muzica, ale viitorului…!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Pepino Popescu a readus la bucureşti formaţia Smokie, în prelungirea iubirii şi dorului de rock / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1395, Anul IV, 26 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!