AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1394 din 25 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Daniela Vlădescu. Melodii minunate ca un torent de mângâieri
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Există în melodiile Danielei Vlădescu două caracteristici: două domniţe în jilţuri domneşti aruncând timpului zburător ca pasărea, clipe dulci ca seminţele! Sunt seminţe de nostalgie pe care semănătorii nu le seamănă, le dau ofrandă iubirii! Iar de cade din pumn vreuna, răsare mărgăritar de salbă şi mărgăritarul acesta va plăsmui văpaia gândului.  
 
Cad şi recad seminţe şi tot drumul e bătut cu mărgăritare şi toate gândurile ard în văpăi! Când gândul, inima şi nostalgia ne predau singurătăţilor cântecul e statornic alinător. Cântecul e un salcâm sufletesc ce înverzeşte şi de-l crapă îngheţul, şi de-l retează omul, şi de-l prăbuşeşte furtuna.  
 
Salcâm despicat de îngheţ, salcâm tăiat de secure, salcâm trăsnit de curenţi, salcâm care-şi dăruie mierea şi parfumul florii şi umbra frunzei din coroană, acesta-i cântecul Danielei Vlădescu, un cântec liric, dulce, fraged, cu licoarea sufletească, umbra, şi soarele, frunza şi spinii vieţii noastre în el.  
 
Daniela Vlădescu emite o voce duioasă ca un dor, frumoasă ca o iubire, alinătoare ca un sărut, râvnită ca o fericire, preţuită ca o viaţă. Daniela Vlădescu are o voce fermecătoare şi cântă melodii ce tind să lumineze cel mai frumos drum, dar să aducă aminte şi de cel înlăcrimat. Iubim, iubim şi călătorim neîntrerupt prin anotimpurile propriilor vieţi. Vieţi de ani mulţi mângâiate şi îngânate de melodiile Danielei Vlădescu. Vieţi cu speranţe care de-au fost colbuite jos, le-au scuturat cântecele Danielei Vlădescu, iar de-au urcat la crestele munţilor au fost avântate de cântecele Danielei Vlădescu.  
 
Minunate ca un torent de mângâieri sunt melodiile Danielei Vlădescu! Odinioară, Daniela Vlădescu era prinţesa serilor. Televiziunea Română era castelul balurilor fastuoase, al seratelor tulburătoare, cu muzică de operă şi operetă, când anii se înşiruiau ca mărgelele pe şiragul timpului, când frumoasa cântăreaţă lirică Daniela Vlădescu lumina viaţa şi ne-o reda de pe unde-i pierdeam urma, sub ceţurile vremurilor de-atunci, prin înăduşeala ideologică şi hăţişul în care pierduserăm libertatea.  
 
Frumoasa Daniela Vlădescu însă, ne-a încântat tot timpul, ne-a păstrat speranţa libertăţii, ne-a menţinut focul sufletesc arzând, ne-a iubit, am iubit-o. Atunci, în ţara plină de schele, macarale şi mitinguri muncitoreşti, Daniela Vlădescu ne cânta îmbălsămitor din ecranul monopolizat de un singur partid, azi, în ţara plină de pustiu şi de făgăduieli de la politicienii cu gura mare, ai tuturor partidelor, cântă cu mult mai rar la televizor.  
 
Unde te afli, Daniela ? Oceanul de argint al timpului a zidit valuri între noi! Libertatea oripilată şi azi, la fel ca altădată, s-a exilat iar în laturile Europei, iar arta muzicală s-a ascuns sub iluzie, în ciuda realităţii frumuseţii tale, în ciuda minunii melodiilor tale!  
 
Umbra născută de norul cuprins în braţele soarelui e falnică pentru scurt timp, pentru că norul se topeşte în cele din urmă şi tot soarele împărăţeşte apoi. Vor mai trece o zi, două, trei, un an, doi, trei, dar e timpul ca soarele scenei să dea drumul din braţele lui norilor care-nvălătucesc de douăzeci şi cinci de ani platourile de televiziune şi să reapară spectacolele de altădată!  
 
O aşteptăm şi rechemăm pe Daniela Vlădescu în braţele noastre pline de singurătate, în inimile noastre pline de frig, în privirile noastre pline de urât!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Daniela Vlădescu. Melodii minunate ca un torent de mângâieri / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1394, Anul IV, 25 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!