CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1392 din 23 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Pepino Popescu retrezeşte dorul de chitare: formaţia rock Europe concertează în noiembrie, la Sala Palatului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Veştile venite pentru sfârşitul toamnei, de la continuu surprinzătorul Pepino Popescu, se absorb înveselitor direct în inimile avide de spectacolul muzical. Toate aceste evenimente, organizate în anul 2014, de către impresarul Pepino Popescu sunt miniaturale porţi deschise spre luminişul fericirii depline şi visului liber.  
 
Pe 17 noiembrie, în toamna învălătucită de nori, aşternută de brume şi zgribulită de vânt, formaţia Europe va concerta la Sala Palatului din Bucureşti. După legendara Smokie, publicul român, în neabătutul ideal de a-şi mângâia viaţa cu splendoarea vieţii, are ocazia meritată de a pluti spre insula de cleştar răsărită în mijlocul apei nesfârşite a setei de iubire, cu „lorzii” rock-ului, care alcătuiesc formaţia suedeză Europe.  
 
Zilele cărămizii ale lui noiembrie 2014 vor ieşi din anotimp pe un drum de glasuri poleite cu smaraldul parfumat al anilor ’80. De peste treizeci şi cinci de ani, de când a debutat această formaţie, încă nu s-a aşezat într-un jilţ de aşteptare definitivă, la milostenia odihnei ci, cu o scurtă oprire, este şi va mai fi solia visului de fericire. Cu ea, timpul e străbătut frumos! Şi sărbătoresc!  
 
Au nevoie vârstele oamenilor să îmbrace pe alocuri haina solemnă şi ceremonioasă a muzicii fără vârstă. Oricât pare că an cu an se reduce câte o pală de iureş din viaţa noastră, vibraţiile sufletului nu se irosesc, pentru că sufletul rămâne în veghe până la sfârşit. Şi oricând ne e dor de melodiile „vinovate” de-nfiorările tinereţilor vibrânde, melodiile chitarelor electrice şi-a bateriilor frenetice…  
 
Suave doruri sunt acestea şi pentru ele, impresarul Pepino Popescu ridică iarăşi de pe suflet şalul acoperirii în nostalgie şi aduce la Bucureşti fulgerul visului în fiinţă, formaţia Europe! Bucuriile oglindite în vitraliile muzicii grandioase nu cred în neclintirea imposibilului. Când dorinţa e fierbinte şi înjugată la iubire, adesea minunea urneşte simultan imposibilul. Ceea ce se exemplifică azi în programul spectacolelor magnifice pe care le organizează Pepino Popescu, spectacole altădată crezute o utopie!  
 
Aproape de încheierea anului 2014, formaţia Europe va captiva vrăjitor publicul român într-un concert al vocilor zburătoare sub cupola Sălii Palatului şi-al chitarelor răscolitoare de amintiri; doar amintirile vor murmura interiorizat, pe când fiecare secundă prezentă va trepida, mistuind ca vârtejul, publicul!  
 
Europe, formaţie de rock suedeză a luat fiinţă în anul 1979, sub denumirea de „Force”, având la acea vreme următoarea componenţă: vocalistul Joey Tempest, chitaristul John Norum, basistul Peter Olsson şi bateristul Tony Reno. A lansat nouă albume de studio, trei albume live, trei albume compilaţie şi nouăsprezece videoclipuri. Genul muzical abordat este rock asociat cu glam metal şi cu elemente de heavy metal şi hard rock.  
 
Cel mai de succes album al formaţiei este „The final countdown”, lansat în 1986. Out of this World este, de asemenea, un album de succes, al formaţiei Europe, lansat până în 1992, când formaţia şi-a întrerupt reprezentaţiile artistice, pentru ca în 1999 să se reunească temporar într-un concert, la Stockholm. Apoi, în 2003 a revenit oficial în scenă, lansând albumele Start from the Dark (2004), Secret Society (2006), Last Look at Eden (2009), Bag of Bones (18 aprilie 2012).  
 
Componenţa acuală a formaţiei este următoarea: Joey Tempest (vocal, clape, chitară ritmică şi acustică); John Norum (chitare, back vocal); John Levén (bas, back, vocal,); Mic Michaeli (clape, pian, back vocal, chitară ritmică); Ian Haugland (baterie, percuţie, back vocal). De-a lungul timpului în alcătuirea formaţiei s-au mai aflat: Tony Reno (baterie, percuţie), Peter Olsson (bas), Marcel Jacob (bas), Kee Marcello (chitare, back vocal).  
 
Pretutindeni şi parcă dintotdeauna, formaţia Europe aduce bucuria ca un torent în vuiet muzical, incizează cupolele sălilor de spectacole cu forţa glasului şi frânge inimile cu frumuseţea actului artistic în grandoarea scenei. Dacă inimile ar fi o fortăreaţe cu garnizoană, s-ar preda cu bunăvoie plăcută şi fericită!  
 
Biletele au fost puse în vânzare în reţelele Eventim şi Vreau Bilet, la punctele de vânzare din Unirea Shopping, etj. II, Sala Palatului, Librăria Eminescu, magazinele EuroGsm, la sediul Vreau Bilet din str. Octavian Goga nr. 24, bl. M62, sc. 1, apt. 1, Bucureşti, precum şi online prin www.eventim.ro şi www.vreaubilet.ro.  
 
Ppreţurile se împart astfel:  
 
VIP: 350 lei - 50% = 175 lei;  
 
Cat.I: 300 lei - 50% = 150 lei;  
 
Cat. II: 250 lei - 50% = 125 lei;  
 
Cat.III: 200 lei - 50% = 100 lei;  
 
Cat.IV: 150 lei - 50% = 75 lei.  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Pepino Popescu retrezeşte dorul de chitare: formaţia rock Europe concertează în noiembrie, la Sala Palatului / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1392, Anul IV, 23 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!