Anotimpuri

Apus de soare toamna

Ce altceva ar putea sa fie mai minunat si mai romantic decat apusul soarelui intr-un anotimp in care totul este imbracat in aur, cu o atmosfera desprinsa parca din povesti si anume toamna?

Razele soarelui parca slabite de ferbinteala de alta data, se retrag incet-incet dupa linia orizontului, bataia usoara a vantului, ca un rasfat, te indeamna parca sa-l urmezi. In timp ce privesti catre soare si esti prins in a sa vraja, brusc, lumina si caldura razelor aurii dispar in vazduh, facand loc intunericului noptii racoroase. Luna ca intotdeauna isi face aparitia pe bolta cereasca care este impodobita cu un covor incarcat de stele.

Aceasta magie fiind in fiecare zi repetata in felurite chipuri, nu inceteaza sa te uimeasca niciodata. Cu toate ca este acelasi process zilnic tot timpul este diferit si in fiecare zi este o imagine deosebit de frumoasa si spectaculoasa.

Apusul soarelui toamna este putin mai diferit fata de celelalte anotimpuri deoarece, toamna, are acea aura incarcata cu melancolie, cu adierea vantului ce usor sufla si imprastie frunzele aurii. Toamna prin farmecul ei ne influenteaza o stare de calm, de romantism, conditii care amplifica intr-un mod foarte placut acea magie a apusului in care chiar si cele mai reci inimi sunt parca dezmortite.