CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  Victor, clovnul din mine /fragment/aţa zmeului de fum
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
zmeul, zmeule de fum, cată-mi visul iar pe drum/şi când totul s-o opri/ prinde-mi sufletul prin vii/să mai număr crucile visele tăcerile/înc-o vârstă-ţi taie aţa/ eu o schimb tu zbori departe/ printre umbre firea-şi zbate/dorurile visele/ iubirile tăcerile...  
 
- Opreşte-te deasupra ta când poţi zbura şi gândul se va opri o clipă şi el răsturnându-se în hohote de râs când te va privi din acelaşi punct pe care l-ai câştigat la loteria cuvintelor încă nerostite. Jos, undeva departe/ aproape este jocul acela care te uimeşte mereu, înainte să renunţi la tot şi la toate, de fiecare dată când dorul te arde în ceaunul uriaş al emoţiilor.  
 
Te vei răzvrăti o clipă clocotind odată cu ele apoi, încet, încet, le vei cuprinde farmecul ca o mâncare cuminte, condimentele. Poate că numai în acea clipă vei începe să te ierţi profund, înţelegând în sfârşit că oricât ai creşte tot copil rămâi.  
 
Aţa zmeului parcă este destul de lungă, îmi spune Victor şi îi dă drumul să zboare, tocmai când cerul sub care fiecare pânză din corăbiile vieţii se zbat uşor, să scape din strânsoarea pătimaşă a metaforei morţii. Acolo ţii tu freamătul, Anna?  
 
- Acolo-l ţin, Victor şi ştiu că uneori scapătă pentru că pânzele se sfâşie sau chiar se găuresc şi prin acele găuri reuşesc să privesc altfel curcubeul.  
 
Uite că a mai venit o vârstă peste mine şi tot răzvrătită am rămas pe câmpul gândurilor. Tu cum te simţi, Victore, când îmbătrânim?  
 
Uite că a mai venit o vârstă peste mine şi tot răzvrătită am rămas pe câmpul gândurilor. Tu cum te simţi, Victore, când îmbătrânim?  
 
Pentru mine fiecare an care trece îmi pare acum o victorie, pentru că simt cum mor încet pe dinăuntru, chiar dacă tot încerc să cred că viaţa poate fi şi frumoasă prin simplul fapt că în fiecare dimineaţă sărut soarele când răsare. Mi-e frică de nopţile astea tot mai albe, dar şi acolo ştiu că este ceva care duce sigur la o reînflorire periodică a dorinţei de a trăi aici. Ştiu că atât cât trăiesc tu eşti ca un fluture legat de o piatră ascuţită pe care o tot şlefuieşti cu zborul promis a-mi fi eliberare. Abia aştept acel moment în care ceea ce apasă nu va mai exista decât în amintirea celor care vor mai rămâne aici, iar eu cu tine vom putea vizita toate locurile în care acum eu nu pot ajunge decât cu gândul, tu cu lumina ta desăvârşită.  
 
Viaţă şi moarte dansează în jurul meu într-o horă ameţitoare. Uneori îi cuprind marginile şi i le răsfrâng ca un copil curios valul desenat pe o pânză a nu ştiu cui. Ce apare acolo numai Domnul ştie, dar tare îmi plac acei ochi nevinovaţi rotunjiţi şi lucioşi în căutarea mereu a altui joc...  
 
Anne Marie Bejliu, 9 septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Victor, clovnul din mine /fragment/aţa zmeului de fum / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2079, Anul VI, 09 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!