AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  băltoacele momentului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
fug cu disperare printre băltoacele momentului.  
 
arde ceva în depărtare şi totuşi atât de aproape, încât simt cum în mine totul se prelinge neîncetat către uşa tuturor cuştilor în care m-am închis cu propria gândire.  
 
pe fiecare stâlp există o scânteie care, ori va înălţa, ori va ucide semeni, când ei vor lăsa în braţele banalului sfera de lumină din care şi în care, sinele lor dezvoltă bucuria de a fi.  
 
arsă şi ea, sinele fuge dincolo de barierele urâtului, topeşte totul în cale.  
 
spre unica ieşire a vieţii aleargă toţi, cu braţele aninate de distracţia devenită moarte în secunda în care ignoranţa, intoleranţa, ura, micimea fiinţelor aproape umane, lasă în locul siguranţei garduri pe care scrie cu vopsea albă: protecţie.  
 
şorţul fiecărui alergător este zdrenţuit. în mâinile lor, pocalele disperării ciocnesc în onoarea unui război inutil.  
 
nimicire, groază şi iluzia frumosului - asta se serveşte zilnic la concertele toamnei în care, nici frunzele nu mai primesc bucuria ruginei timpului.  
 
s-a terminat totul. fumul greu a aruncat în stradă arta. a rămas o singură voce pe patul unui spital, cu unica graţie a salvării unui fir de viaţă, devenit fir de cenuşă - amintirea unei tinereţi urcânde pe crestele muntelui aşteptărilor curate.  
 
totul şi toate coboară în bernă iubirea, credinţa, bucuria de a fi om.  
 
de câte ori toamna lunecă spre iarnă, cineva ridică iar şi iar cruci, altcineva aprinde drumul candelelor şi altcineva împarte pietrelor din asfalt flori, pentru ca în primăvară totul să ridice iar şi iar glasul vieţii, împingând spre răsărit steagul unui vapor fantomă al tinereţii celor ce prea grăbiţi pleacă dintre noi, cu tinereţea pe buzele arse de vise.  
 
miriapozi cu tălpi de înger arşi în patimile minciunii, oamenii cresc şi scad în grabă în fiecare noapte ridicând răsăritului cale...  
 
Anne Marie Bejliu, 1 noiembrie 2015  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
băltoacele momentului / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1768, Anul V, 03 noiembrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!