CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  “Nu eu sunt bufonul”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"Nu eu sunt bufonul, ci societatea monstruos de cinică şi naiv de inconştientă care pretinde că este serioasă numai pentru a-şi ascunde mai bine nebunia. Eu, în schimb – nu sunt nebun." - Salvador Dali  
 
Zilnic îmi îmbarc gândurile pe o navă a binecuvântărilor. Sunt ireconciliabile sunete ale cerului în coşul plin de fructe amare al vieţii. Păsările îşi deschid zilnic aripile deasupra navei gândurilor care porneşte uitând mereu ridicarea ancorei tristeţii spre bucurie - port al limanului unui infinit finit în care, toate formele geometriei pure stau la taifas prelungit.  
 
Călătoria începe şi se termină brusc.  
 
Uit colacii de salvare. Pentru călătorii mai grei, scufundările sunt periculoase. Sensurile vâscoase înghit hulpav literele. Gramatica apei închide umbrele sub un val. E al opacităţii şi al nevoilor.  
 
Spune cineva să nu-ţi doreşti să împlineşti ceva anume, să acţionezi. Are dreptate. Laşi robinetul mişcărilor să curgă, creierul îl foloseşti cu o rotaţie în plus.  
 
Moara pietrele şi le frânge. Axul lor devine muşcătura adâncului, de câte ori le laşi să meargă continuu.  
 
Zilnic îmi îmbarc gândurile într-o pălărie de paie şi le trimit la plajă. Pline de aluniţe, le las să privească cerul. Spunea cineva că trupul plin de aluniţe înseamnă noroc.  
 
Privesc şi acum amfora norocului meu. A luat forma unei chifle dezumflate. Pe buza chiflei stau eu, cu ochii larg deschişi. Aştept să presare cineva mac. Se presară susan. De aici mi se trag insomniile şi lipsa de gust în fabricarea de iluzii. Tot la vedere le nimeresc conturul. Nici pe mine nu mă pot păcăli.  
 
Mâna a doua a treia... al şaptelea salt. Ajung la renunţare şi râd, privind secunda de bâlbâială.  
 
Zilnic îmi îmbarc gândurile într-o sită deasă. Când mă plictisesc, le pun colacul de salvare, înainte de ridicarea ancorei.  
 
Călătoria începe oricum.  
 
La finalul poveştii, aleg barca albă. Nava o las în plutire. Unic gând îmbarc-debarc, după o prelungă pauză între două seminţe de floarea soarelui şi o pasăre cu ciocul rupt.  
 
- noaptea, 17 august -  
 
(din volumul "Penitenţe 2013 - înveţi să cânţi tăcând", în curs de apariţie)  
 
Referinţă Bibliografică:
“Nu eu sunt bufonul” / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1488, Anul V, 27 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!