CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Dorinte >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1891 din 05 martie 2016        Toate Articolele Autorului

trecutul zilei de azi

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TRECUTUL ZILEI DE AZI  
  
Rătăcind în trecutul zilei de azi, am găsit un zâmbet de al tău uitat în pădurea de brazi, mănuşa ce-ai pierdut-o trecând pe cărările dinspre munte, spre şesul câmpiilor astăzi cărunte.   
Draga mea ce ai locuit cândva în inima mea , ce mult aş vrea să îmi mai spui încă o dată că mă iubeşti şi că în inimi noi avem doar poveşti, cu noi doi alergând prin lanuri de grâu, sângerându-ne palmele maci culegând, cu noi doi rătăciţi în sărutul divin, cu noi doi întrupaţi în fructul unui destin  
Mai dă-mi mie din darul ce ţi-a fost dat , să fiu eu cel ce a rămas în păcat, tu să porţi doară vina de a fi ce visam, fructul iubirii găsit pe un ram. Ce n-aş da să văd iar cum te răsfeţi, mângâiată de patimi, rătăcită în nămeţi de petale aprinse de trupul tău, de dorinţi decăzute din gândul meu.  
Mai lasă-mi , te rog, zâmbetul tău legământ, că n-ai să dispari de pe pământ, până cînd iar ne vom regăsi alergând prin poveşti, rătăcind prin livezile unde mai eşti, dorinţă şi patimă în zori, fruct necules în zile de sărbători.  
Ce lungă e depărtarea impusă între noi, câte anotimpuri mai pierdem aşteptând să mai treacă din ploi, vedem cum ne pleacă din patimi şi din puteri, cum ne lasă dorinţa ce o aveam până ieri. Citim şi mai scriem din cand în când o poveste cu ce a fost şi azi nu mai este, cu ce ar fi fost dacă n- am fi plecat cu ce am rămas din ce încăpea într-un veac.  
Voi pune deoparte o amintire cu noi despre tine, o altă amintire cu noi despre mine, când vei mai trece pe aici din ele să alegi o podoabă de pus pe la tâmple, un însemn că am fost şi vom rămâne ce ne-am dorit şi visat într-o seara de vară rătăciţi într-o umbră de munte, aprinşi de dogoarea cămpiei din care am plecat într- o seară.  
Cale pe sens, pe unde vei trece şi vei rămâne, eu voi citi şi voi scrie poveşti din trecutul zilei de azi şi trecutul zilei de mâine.  
  
De anghel zamfir dan, azed 
Referinţă Bibliografică:
trecutul zilei de azi / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1891, Anul VI, 05 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!