AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1849 din 23 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

e greu să fii femeie, azi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E greu să fii femeie, 
  
azi 
  
Dintotdeauna a fost ! 
  
Natura a atins perfectiunea abia atunci când a creat chipul femeii. Părul lung, ochii mari înmuiaţi în culori diferite, un semn de nas fluturat în vânturi răsleţe, buze arcuite în dorinţa sărutului reîncarnal, bărbia prinsă în doua puncte.Apoi sânii. Cum i- a trecut prin cap creatorului să deseneze aceaste forme ale voluptăţii, el ştie. Acolo parcă sunt izvoarele vieţii, ingredientele primei ispite ce vin înspre tine din formele oricărui trup. 
  
Din coapse, cel ce le a inventat, a vrut poate să recreeze mişcarea începutului din primii paşi apăruţi pe planetă.. De ce a aşezat tocmai acolo originea lumii, el ştie. Cert este că oricum ai atinge această minune a naturii, cu o simplă privire, o adiere de palmă, sau cu însăşi îmbrăţişarea ce îţi închide braţele în jurul dorinţei, forma aceasta, ea ştie de unde venită , e toată încântare de patimi, dorinţă şi năzuinţă, a tot ce i mai căutat şi dorit într-o viaţă. 
  
Când a coborât pe pământ, grădinile au început să înflorească, pomii au prins rod şi în prima dimineaţă soarele a venit să o privească şi a hotărât ca de atunci lumina să nu lipsească din aura ei cât timp lumea va locuii în forma aceasta celestă. 
  
Şi a rămas pe pământ. 
  
Opusul ei, bărbatul, venit de pe altă planetă a căzut imediat în ispitele ei voluptoase. Mai întăi s-au privit, şi au dat mâna conectându –se indecent şi atunci senzorii lor s-au anihilat reciproc abandonându - se într-o îmbrăţişare prelungă. Dezechilibrul mişcărilor i-au contopit într –o înlănţuire de patimi, atingeri şi pătrunderi nevinovate din care într-un târziu s- a născut iubirea, semnul dragostei dintre un bărbat fermecat şi o femeie aparte. 
  
Mult timp după aceea totul a fost lapte şi miere , până când pe pământ şi- a făcut apariţia invidia. Unii au început să aibă impresia că ce au ei, nu e la fel cu ce are altul şi atunci a început lupta. Încleştările acelea iscate din nepotriviri au dus la apariţia suferinţei din dragoste. Nelegiuirea a dus la războaie, lupte absurde, căderi de pe cal şi castele, tăieri de capete trădătoare, până când tot farmecul dragostei s-a pierdut în oarbe dispute, înşelăciuni între simţuiri, vânzări de organe şi sentimente ce au făcut viaţa femeii împovărată de prea multe cereri, de asumări ce o goleau de menirea ei venită din ceruri. 
  
Ea este semnul iubirii, al dragostei trimisă pe pământ spre a înfăptui naşteri de oameni. 
  
Toţi i- aţi cerut mai mult decât poate duce, şi ea a dus, nu s -a plâns,sau chiar daca a făcut-o puţini au auzit, nu multi au ascultat-o şi majoritatea i-au ignorat strigatul, zbaterea ei spre a reuşi în tot şi în toate. 
  
Din cauza multor nelegiuiri a fost obligată să îmbrace veşminte. Trupul ei, gol, ajunsese un fel de piarză rea a ispitei şi atuncea şi a zis; 
  
-am să vă ascund chipul meu şi doar părul şi faţa am să vă las drept amintire. Restul va trebui să cautaţi prin descoperire. Doar atunci veţi mai putea simţii gustul meu de femeie şi vă veţi putea bucura de tot ce –i mai feeric în astă lume. 
  
Şi de atunci, frunzele împletite din fel de fel de şuviţe şi croieli tivite în modele au ascuns privirii tot ce natura umană primise în dar din măinile divine ale modelatorului. 
  
Au trecut ani, veacuri şi epoci, femeia a rămas aproape aceeaşi. Istoria a început să-i comercializeze imaginea şi ispitele şi s-a creat o adevărată industrie în jurul acestui simbol al vieţii. Modificări multiple au făcut din ea aproape tot ce se poate face şi nu. Pe rând a devenit sclavă, prinţesă, regină, proletară sau făptură modernă prin care istoria modei a izbândit copleşind-o în veşminte. Cu o putere izvorătă din ea ştie ce materie orânduită, femeia le –a îndurat pe toate. Alături de opusul şi egalul ei, bărbatul, a mers şi la luptă, şi la strânsul recoltei, a făcut şi crescut şi copii- lanţul uman al vieţii eterne-, ba i -au găsit şi servici unii mai zeloşi între fire. Că tot nu muncea ea destul în iubire, în casă, în bucătărie. Şi printre picături şi a făcut timp să se îngrijească un pic şi de ea. Şi – inventat singură un fel de a fi privită, descopreită şi admirată de cei care vor şi se tot uită. 
  
Dacă până mai ieri, veşmântul acela ce o ascundea de ochii dornici ai lumii, o făcea să îi stea bine cu rochia aceea croită după un model de femeie, azi formele ei dau farmec veşmîntului. Mulate pe corpul ei , dar primit de la înfiinţare din însăşi mâna modelatorului, veşmintele încep să îi scoată în relief părţile intime, darurile cu care ea a inventat iubirea, dragostea din care lumea şi-a hrănit viitorul. 
  
Fiecare femeie are dreptul acum să îşi scoată în lume, tot ce crede ea mai de preţ. Majoritatea chipul desenat în imagini care de care mai fermecătoare. Forma trupului modelat în creuzetul genelor moştenite de la părinţi. Inteligenţa scăpărătoare cu care a fost dotată de la început şi epoci la rând a fost împiedicată să o folosească şi în interesul ei, nu doar al bărbatului sau al omenirii. Sânii ca simbol al izvorului vieţii. Funduleţele înfăşurate în arcuirea coapselor pe care se leagănă mersul îmbietor al chemării. Încet, încet, redevine iar ce a fost, libertatea de a fi una din componentele esenţiale ale vieţii, fără de care, opusul şi egalul ei, bărbatul, s-ar fi simţit singur, abandonat pe pămînt. 
  
E greu să fii femeie, 
  
azi. 
  
Dar nici nu vă imaginaţi cât de greu i-a fost ieri, alatăieri, sau la începuturi. 
  
Femeia de azi este corolarul tendinţei ei spre perfecţiune, a luptei ei cu ea însăşi şi cu tot ce i-a fost împotrivă. Este explozia darurilor ei ancestrale pe care şi le poate afişa acum minunând lumea cu farmecul dotărilor ei. A venit vremea să ne gândim la ea, nu doar ca la o mamă sau o iubită ci ca la o componentă esenţială a viului , ca la una din cele mai reuşite creaţii ale materiei în univers. 
  
Cu profund respect şi admiraţie, anghel zamfir dan, azed. 
  
Referinţă Bibliografică:
e greu să fii femeie, azi / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1849, Anul VI, 23 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!