AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1840 din 14 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Comemorare,
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comemorare,  
 
Că Eminescu a fost şi este una din cele mai luminate minţi ale lumii, se ştie aproape în toate sferele sociale ale vieţii. La noi începând cu ţăranul român de pe câmpuri, taximetristul , frizerul şi până dincolo de oamenii de cultură romani. Aproape toţi îi pot recita un vers, dacă nu chiar o poezie sau mai multe. Nu există în cultura romanească o personalitate atat de cunoscută, iubită , admirata şi pomenită aşa de des pe oricare din treptele cunoaşterii.  
 
În lumea întreagă el este ştiut în special în mediile culturale şi poate în unele locuri a pătruns şi în alte sfere printre iubitorii de artă, de poezie de ştiinţă.  
 
Da, de ştiinţă ! Poate puţini dintre noi au sesizat marea descoperire ştiinţifică a lui Eminescu:  
 
,, La steaua care a răsărit, e o cale atât de lungă, că mii de ani i au trebuit, luminii să ne ajungă,,  
 
Una din cele mai mari doamne ale culturii româneşti, Zoe Dumitrescu Buşulenga, ne povestea în cadrul unei comemorarri eminesciene , cum a fost întrebată de un om de cultură american:  
 
,,cine este omul de ştiinţă care a emis ipoteza aceea cu mii de ani îi trebuie luminii să ajungă pe pamânt.  
 
Dumneaei i a raspuns simplu :  
 
Este poetul nostru naţional, Mihai Eminescu .  
 
Noi românii nu îl vom uita niciodată pe Eminescu şi nici el pe noi. De acolo din steaua lui el ne va privi, urmări ,asculta şi iubi aşa cum numai un poet ştie să o facă, cum doar cei aleşi ai lumii au acest drept sacru.  
 
La mulţi ani, Emin !  
 
Tu ai ştiut încă din timpul vieţii că eşti nemuritor. Ne ai privit şi iubit cu îngăduinţă dorindu ne tot binele vieţii, nouă românilor tăi şi României tale dragi .  
 
Cu drag şi respect, anghel zamfir dan , azed.  
 
Referinţă Bibliografică:
Comemorare, / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1840, Anul VI, 14 ianuarie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!