AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1795 din 30 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

extras din izvoarele dragostei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Extras din IZVOARELE DRAGOSTEI 
  
Dacă dragostea nu curge firesc, ca apa unui fluviu de la izvor spre vărsare, înseamnă că ea nu a existat şi nu va exista vreodată ! 
  
Toţi intrăm într-o relaţie cu dorinţa de a ne face fericiţi unii pe alţii. 
  
Începem când vrem. Nimeni nu ne obligă . Avem consimţămîntul necesităţii fiziologice, al dorinţei, al ceasului biologic sau pur şi simplu al întâmplării voite. 
  
Ne ajută senzorii informatici poziţionaţi în priviri, în mâinile ce ne măsoară atingerea, în paşii ce încep să ne adune mersul ce ne a tot căutat printre drumuri. 
  
Nu mult după aceea , putem mirosi împreună aceleaşi emanaţii florale îmbătându ne reciproc cu asemănări şi promisiuni tacit acceptate, până când ajungem în vârful plăpând , întrecem măsura şi culegem primul fruct ivit din întâiul sărut. 
  
Apoi, apa dragostei începe să curgă firesc, ca un izvor ce alearga să întâlnească marea cea mare. 
  
În zbaterea ei străbate poieni parfumate ,dealuri şi munţi plini de pietre , strecurându-se să ajungă la timp afluenţii ce îi vor ţine constant cursul firesc al dorinţelor. 
  
Afluentul prieteniei, al toleranţei, al afecţiunii, al încrederii, al sexului şi în final al iubirii ce vine să împresoare nemărginita bucurie a celor ce şansa le a dat această măsură a vieţii. 
  
Afluentul prieteniei vine de undeva, de sus, din primele picături ale ploii. Străbate zăpezi şi anotimpuri cu friguri cuibărite în hăuri, călduri transpirate în arşiţe multicolore, spre a întălni promisiunile făcute cerului din care-şi extrage puterea. 
  
Curgând poate întălni afluentul toleranţei, cel ce va arăta că nu i totul ca în visele noastre dar căutând putem găsi oricând motive să stăm împreună, de vrem şi încercăm tot ce se poate. 
  
Afecţiunea vine mai greu, ea apare într-un cot ce poate încurca cursul firesc al voinţei,. Pecetluieşte înt-un fel ce doreaţi să se întâple spre a prinde un pic de curaj şi a ajunge mai repede la afluentul încrederii. 
  
Când apele încep să se agite şi învolburate o iau la vale inundând câmpiile înflorite, vine momentul acela magic în care apropierea înseamnă atingere, mişcarea o formă a dansului de purificare şi îmbinare a moleculelor până la contopire. 
  
Afluentul iubirii este însă departe. Este celălalt râu ce vine din altă parte străbătând la rându-i toate obstacolele întâlnite de apele vieţii în lungul lor drum înspre marea cea mare. 
  
Cand vine spre a se împreuna într-o singură curgere se aude doar clipocitul valurilor ce se sparg licărind în albe începuturi. Curg aşa de firesc de parcă se cunosc de cand lumea. Sclipind în soarele ce le priveşte arzând , se pierd licărind speranţa că au întâlnit ce au dorit şi căutat toată viaţa. 
  
Marea îi aşteaptă pe toţi cei pregatiţi de o aşa confruntare. Doar cei ce au un fundament solid, o bază, trec peste orice şi rămân împreună până la capăt de drum. Premiul lor este iubirea visată. 
  
Restul pierduţilor înseamnă că s -au limitat la necesităţi fiziologice, materiale, sau au fost aduşi în ispită de momentul unei rătăciri voalate. 
  
De azed anghel zamfir dan 
  
Referinţă Bibliografică:
extras din izvoarele dragostei / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1795, Anul V, 30 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!