AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1642 din 30 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

F. M. I.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
F . M . I. 
  
Din câte ştiam, f m I ul însemna un fond internaţional de investiţii, la care participa fiecare stat ( care vrea) cu o anumită sumă de bani, de care se putea folosi sub forma unui împrumut , atunci când avea nevoie, la o dobândă mai mică decât cea percepută de piaţa de capital. Un fel de CAR socialist. Atunci....de unde aceşti creditori? Cine sunt ei? de ce este nevoie de ei? Nu este exclus să fie aceeaşi poveste, dar la un alt nivel , asemănătoare băncilor hrăpăreţe, ca să nu spun ( hoaţe) ... 
  
Oamenii îşi depun banii în banci că aşa îi obligă (vezi cardurile bancare cu salariul) ...şi băncile îi taxează cu fel de fel de comisioane şi condiţii impuse prin contract...în realitate ei fiind jefuiţi de bănci fără să reuşească aproape nimeni să iasă de sub acestă umbrelă nucleară. Asta la nivel de individ. 
  
La nivel de stat ...există F: M : I- ul care se pare că foloseşte aceeşi politică financiară dar la nivel de stat..... nu de individ ...; jefuesc statul care deschide poarta la ei , la fel cum jefuiesc individul care cade în plasa de păiajen a banului. 
  
Acum.... ştim ca nici grecii nu sunt,, icoana de biserică,, dar când se întâlneşte hoţ cu hoţ...câştigă cel care pierde mai puţin. Restul este ,,vânare de vânt,, cum bine a zis cineva. 
  
de AZED Anghel Zamfir Dan 
  
Referinţă Bibliografică:
F. M. I. / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1642, Anul V, 30 iunie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!